Wonen | Kunstwerken van Hans Jochem Bakker

Wonen Kunstwerken van Hans Jochem Bakker

Toen ik vorige maand voor een echo naar het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp ging, zag ik daar bij de liften prachtige kunstwerken hangen van Hans Jochem Bakker! Ik ben echt verliefd op ze geworden. Snel gefotografeerd met mijn mobieltje, maar je ziet wel hoe mooi ze zijn. En je begrijpt denk ik wel, dat ik er graag eentje in huis wil halen!

Wonen | Kunstwerken van Hans Jochem Bakker

Vrouwenportretten

Een zwak heb ik vooral voor deze vrouwenportretten. Gemaakt van leer op dibond (een uit drie lagen opgebouwde sandwichplaat: twee aluminium buitenlagen met daar tussenin een polyethyleen kernlaag) en limited editions. Zo mooi! Deze vier vielen me op:

Beautiful II

Hans Jochem Bakker - Beautiful II

Prachtige details. Een kapsel van vlinders lijkt wel. De nek is ook zo mooi gedaan en de make up is flawless…love it!

Desire

Hans Jochem Bakker - Desire
Echt zo mooi dat complexe figuren deel uitmaken van dit prachtige werk. En het stoort ook totaal niet. Als je voor het schilderij staat, zie je het grote geheel eerst en daarna kun je genieten van de vele details. Ik vind hier de blik en de schouder van de vrouw heel mooi vastgelegd.

Innovate II

Hans Jochem - Innovate II

Excuses, deze foto is niet scherp! Maar je kunt hier wel doorheen kijken en zien hoe mooi dit is. Krachtig, sterk, gemeen bijna met haar gezicht dat in vlakken is verdeeld. Ook hier gebeurt er van alles om haar gezicht heen, maar is het totaal niet storend. Love it!

Discrete

Hans Jochem Bakker - Discrete

Zo mooi deze! Al die details, zelfs bijna midden op haar neus! En nog is het gewoon prachtig. Dit schilderij heeft ook een Arabische vibe om zich heen. Echt heel nice.

Hans Jochem Bakker op Instagram

Ik kan niet heel veel vinden over Hans Jochem Bakker, maar ik lees wel online dat hij een autodidact schilder (zichzelf aangeleerd) is, met een indringende stijl en afkomstig uit een oud kunstenaarsgeslacht. Ik ben hem sinds vandaag gaan volgen op Instagram.

 

HAPPY WEEK!
Welk werk
vind jij
het mooist?

Liefs,
Amina

I'm Feeling Good Winter logo - Signature Mail

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *