Wonen | De juiste kleur muurverf kiezen voor je huis

I'm Feeling Good - De juiste kleur muurverf kiezen voor je huis

Soms ben je thuis even toe aan iets helemaal anders. Een van de eerste dingen die we willen aanpakken wanneer we thuis het roer om willen gooien is de kleur die op de muur zit. Maar het kan best lastig zijn om de juiste kleur muurverf te kiezen. Hoe bepaal je die nou? Ik heb tips voor je om je hierbij te helpen! En ik heb ook nog een goede tip voor je over de verfsoort die je kunt gebruiken. Happy painting!

Wonen | De juiste kleur muurverf kiezen voor je huis

Laat je inspireren door dit blog en bepaal aan de hand van mijn tips & tricks de juiste kleur muurverf voor je huis!

Tip 1: kijk naar de kleur van objecten in de kamer

Wanneer je voor een kamer de juiste kleur muurverf wilt kiezen, kijk dan eens naar de stoffering in die kamer. Van de bank of bijvoorbeeld een kleed dat op de grond ligt. Welke kleuren wil je daarvan gebruiken? Welke kleuren inspireren je wanneer je naar het schilderij kijkt dat aan de muur hangt? Als je van lekker druk houdt, kun je voor de sterkere kleuren van het object gaan. Ben je een wat rustiger type, kies dan de neutrale kleuren van het object (wit of beige).

Wonen De juiste kleur muurverf kiezen voor je huis

Tip 2: Ga van donker naar licht

Wat altijd werkt, is om van donker naar licht te gaan. De meest donkere kleur op de vloer, een medium tint op de muur en de lichtste kleur op het plafond.

Tip 3: Gebruik een kleurenpalette

Wanneer je de juiste kleuren zoekt, kun je altijd online een kleurenpalette raadplegen:

Kleurenpalette Flexa

Kies kleuren die naast elkaar staan op het kleurenpalette. Zoals turquoise en blauw in het voorbeeld hierboven. Dit zijn bijvoorbeeld casual kleuren die veel rust uitstralen. Deze kleuren werken bijvoorbeeld heel goed in de slaapkamer en andere privé ruimten.

Tip 4: Veilig maar stijlvol grijs

Neutral kleuren lijken saai, maar doen het goed in ieder interieur. Het zijn als het ware de ‘veilige’ kleuren. Grijs is onzettend stijlvol en chic. Lichtinval afhankelijk kan deze kleur koel of warm overkomen. Heel goed te combineren met een pastel interieur. Maar ook met ‘harde’ kleuren zoals fel roze, groen of geel.

Tip 4 Veilig maar stijlvol grijs

Tip 5: Gebruik altijd een kleurtester op je muur

Gebruik een kleurtester! De ene muur is de andere niet en factoren als ondergrond, structuur en lichtval hebben veel invloed op de uiteindelijke kleur.

Gebruik altijd een kleurtester op je muur

Tip 6: Creëer een unieke look

Een trendy en hippe verfsoort is krijtverf. Als je in huis een unieke look wilt creëren, dan is deze verf daar heel goed voor geschikt. Krijtverf is een benaming voor een type verf dat erg mat is. Dit hoogwaardige materiaal van Flexa heeft een optimale dekking en is extreem kleurvast. Sommige krijtverf is slecht reinigbaar doordat ze heel erg mat gemaakt worden en hierdoor de reinigbaarheid verliezen. Bij onze producten is dit juist niet het geval: het is mat én goed reinigbaar/schrobbaar. Kijk voor meer inspiratie en krijtverf kleuren eens op de website van Flexa!

 

HAPPY WEEK!

Heb jij toevallig
verfplannen
voor je huis?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

 

Dit artikel is in samenwerking met
  Flexa en is een editorial.
Hierdoor blijft deze blog actief en werkend.
Bedankt voor je support!
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Delen:

2 Reacties

 1. 28 februari 2018 / 20:19

  Die blauwe muur vind ik geweldig! In het pandje waar we nu wonen doe ik niks meer, omdat we er op 1 april weg moeten. Maar daarna hebben we hopelijk een nieuw huisje waar ik mee aan de slag kan. Ik ga voor lekker druk en retro.

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 21:40

   Hahaha, een soort Austin Powers inrichting? Ook heerlijk! :-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *