Wonen | 5 x prachtige raamdecoratie

Wonen 5 x prachtige raamdecoratie

Raamdecoratie kiezen voor je huis. Voor de een een makkie, voor de ander een zoektocht van maanden. In deze Wonen wil ik het met je hebben over raamdecoratie. Want kiezen is niet altijd makkelijk. Wat past bij jou? Hoe kies je? En wat is er allemaal? Om het íets makkelijker voor je te maken, heb ik 5 x prachtige raamdecoratie voor je uitgezocht!

Wonen | 5 x prachtige raamdecoratie

Wat past bij mij?

Wat bij jou past hangt af van wat jou/jullie een goed gevoel geeft, waar je/jullie blij van worden! Dat is echt heel belangrijk. Niet iets kiezen omdat het nu toevallig een trend is. Voorbeeld: die buffelkoppen zijn nu helemaal in hè voor aan je muur…leuk voor iemand anders of voor in een hotel bijvoorbeeld (vind ik het nog best wel cool staan ook), maar in mijn interieur? Nee. Het voelt gewoon niet goed. Het past niet bij ons. Dus blijf bij raamdecoratie altijd trouw aan jouw eigen gevoel en stijl.

Hoe kies je?

Kiezen doe je op basis van kijken wat bij je past/wat goed voelt én kijken wat handig en praktisch is in jouw huis in combinatie met de woonomstandigheden. Als je bijvoorbeeld drie kittens in huis hebt gehaald, is het niet heel handig om lange, dunne voile gordijnen/vitrage die tot aan de grond komen op te hangen. En als je een slaapkamer op het zuiden hebt, is kiezen voor niet-verduisterende gordijnen misschien ook geen strak plan.

Ik heb hieronder 5 prachtige mogelijkheden voor je, die jouw keuze wellicht makkelijker gaan maken!

Raamdecoratie 1. Raamshutters

Ik begin meteen met mijn fave raamdecoratie: de raamshutters. Shutters kun je ook wel binnenluiken of klapluiken noemen met daarin verstelbare lamellen. Het roept bij mij meerdere fijne dingen op, zoals luxe, sterk en strand. De meeste shutters zijn gemaakt van hout, maar je kunt ze ook in pvc of aluminium krijgen. Wanneer je de luiken ook nog eens los van elkaar opzij kunt draaien door scharnieren, kun je het zonlicht echt supermooi en gefilterd naar binnen laten schijnen. Echt prachtig! In ons toekomstige nieuwe huis wil ik echt hiervoor gaan.

 

Wonen 5 x prachtige raamdecoratie Shutters


Raamdecoratie 2. Houten Jaloezieën

Houten jaloezieën (ook wel lamellen genaamd) kiezen is ook een mooie optie. Ze lijken een beetje op shutters, alleen zitten ze niet vast in een houten frame en kunnen ze dus niet opengeklapt worden. Ze hangen dus altijd recht voor het raam. Een houten jaloezie geeft echter ook die luxe en sterke look, net als bij een shutter. Je kunt ze omhoog en omlaag trekken en draaien voor een perfecte lichtinval. Heel praktisch!

 

Wonen 5 x prachtige raamdecoratie Houten Jaloezieën


Raamdecoratie 3. Lamellen

Met lamellen worden bij raamdecoratie specialisten (zoals Veneta.com) vaak horizontale houten jaloezieën bedoeld. Maar bij lamellen kun je ook denken aan verticale stroken/panelen die van aluminium, hout of stof zijn gemaakt. Als je van een minimalistisch en strak interieur houdt, is dit echt heel mooi. Toen we hier tien jaar geleden kwamen wonen, was dat onze stijl. We wilden iets luchtigs en fris en kochten daarom kunststof witte lamellen. Ook met deze decoratie kun je de lichtinval goed regelen. Helemaal dicht voor complete privacy, draaien voor een beetje gezellig licht of helemaal opentrekken voor veel licht. Hieronder zie je mooie roze (L O V E I T !) van stof.

 

Wonen 5 x prachtige raamdecoratie Lamellen

 

Raamdecoratie 4. Gordijnen

Wanneer je van een klassieke en warme sfeer houdt in je huis, zijn gordijnen écht iets voor jou! En er is zoveel keuze: overgordijnen, in-betweens, vitrages (glasgordijn), rol- of vouwgordijnen, verduisterend, velours en plissé. Ze houden warmte binnen, maar ook zon tegen. De verduisterende variant is ideaal voor de slaapkamer, of voor een ruimte in huis waar de zon veelvuldig naar binnen schijnt. In de winter gaat er niets boven het dichtslaan van heerlijke dikke gordijnen, toch? En in de zomer is er niets zo rustgevend als het zachtjes wapperen van vitrages of in-betweens door een zomerbriesje!

 

Wonen 5 x prachtige raamdecoratie Gordijnen

 

Raamdecoratie 5. Afhangende rand stof (valletje)

Soms is het ook heerlijk om bij een raam gewoon geen raamdecoratie op te hangen. Wij hebben dat bijvoorbeeld in de keuken. We kijken uit op prachtige hoge bomen en wonen op twee hoog (geen inkijk van andere huizen), dus waarom zouden we daar raamdecoratie hangen? Helemaal niets dus daar, love it! Wil je ook genieten van je prachtige uitzicht, heb je geen inkijk, maar vind je niets ophangen nog een stapje te ver? Dan kun je ook kiezen voor een afhangende rand stof, in de volksmond ook wel valletje genaamd. Dit geeft een landelijke, romantische en gezellige sfeer.

 

Wonen 5 x prachtige raamdecoratie Afhangende rand stof - valletje

 

Kies wat bij jou & het huis past

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze 5 raamdecoratie mogelijkheden!  Blijf trouw aan jezelf (hoe populair trends ook mogen zijn) en kijk goed wat bij je huis en jouw woonomstandigheden past.

 

HAPPY WEEKEND!
Welke raamdecoratie
past bij jou?

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

 

 

 

* Dit is een inspirerende samenwerking met Veneta.
Door samen te werken met merken
kan I’m Feeling Good blijven bestaan.
Thanks voor de support.

Delen:

12 Reacties

 1. 23 mei 2019 / 17:48

  Grappig, toevallig vandaag nog over gehad, want we moeten nog iets hebben voor ons vakantiehuisje, dus of het wordt toch gordijnen of houten jaloezieën.

 2. 23 mei 2019 / 18:12

  Ik volgende woning willen we of voor gordijnen of houten jaloezieën gaan vind ik echt heel mooi

 3. 24 mei 2019 / 07:47

  Oh, die laatste foto vind ik echt prachtig. Wat gezellig met dat roodgeblokte gordijntje!

 4. Beauty By Bibi
  24 mei 2019 / 19:32

  Wat een mooie foto die eerste! Ik hou van shutters!

 5. 24 mei 2019 / 20:14

  De shutters staan bij ons nog hoog op de lijst. Heel mooi en chique Dus als we iets aan veranderen in huis komt dat er als eerste bij :)

 6. 25 mei 2019 / 08:59

  Shutters vind ik bij anderen prachtig staan, maar bij onszelf wil ik het niet. Ik vind het toch ’te donker’. Gek genoeg wil ik overdag alles wijd open hebben zodat al het (zon)licht lekker naar binnen kan vallen. Als bij de achterkant de zon fel naar binnen schijnt na het middaguur (onze tuin ligt op het zuidwesten) dan sluit ik wel de ‘in betweens’ om verkleuringen op onze meubels te voorkomen. Aan de voorzijde hadden we vouwgordijnen maar sinds kort hebben we die moeten vervangen (let wel, na 18 jaar, dus waar heb ik het over) en hebben we gekozen voor plisségordijnen. De beste keuze ever. We kozen voor een prachtig, perkament-achtige stof in een hele lichte, zachte en neutrale kleur. Erg blij mee.

 7. 25 mei 2019 / 09:30

  Wij hebben houten jaloezieën. Gekocht bij 123 jaloezie. En echt perfect!

 8. 25 mei 2019 / 10:37

  Wij hebben gekozen voor dua rolgordijnen, maar willen nu na 4 jaar toch ook nog graag vitrage.

 9. 28 mei 2019 / 21:15

  vitrage klinkt zo ouderwets, maar inderdaad een zomers briesje dat door je gordijnen waait geeft een fijne sfeer. Maar voor mij dan liefst wel ultradun katoen en geen polyester :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *