Welke kerstkaarten heb ik dit jaar gekocht?

Welke kerstkaarten heb ik dit jaar gekocht

Ik vond het dit jaar echt wel lastig om mooie en leuke kerstkaarten te vinden. Mijn vaste online daar-kan-ik-lekker-makkelijk-online-mijn-kerstkaartjes-schrijven-en-meteen-versturen-website liet het dit jaar afweten…ik heb met verbazing naar het aanbod gekeken. Zo niets voor mij! Ik wil gezelligheid en dat je naar zo’n kaartje kijkt en denkt “Jaaaaaaaa, lekker! Kerst!”

Welke kerstkaarten heb ik dit jaar gekocht?

In tegenstelling tot een hele hoop mensen die via Social Media iedereen mooie feestdagen wensen, blijf ik hardnekkig kaartjes schrijven. Dat vind ik fijner en persoonlijker. En het is deels ook uit eigenbelang hoor. Want ik vind het gewoon oergezellig om bij een kerstfilm (die ik dan weer op pauze zet omdat ik me wil concentreren op het schrijven) met kerstmuziek aan (want film op pauze), een lekkere cappuccino, brandende kaars en mierzoete kerstkransjes, m’n kerstkaartjes te schrijven. Hoort bij die kerststradities waar ik het al eerder over had.

Gekocht bij Bol.com

Ik heb voor het eerst kerstkaarten gekocht bij Bol.com. Het was wel even goed zoeken, maar toen ik op’luxe kerstkaarten’ zocht, vond ik deze van Black Acres Cards. Het zijn mooie en smalle langwerpige kaartjes. Ze gaan per 16 stuks in 2 doosjes. De details zijn echt fantastisch. Enveloppen zijn inbegrepen.

Collage kerstkaarten Black Acres kerstkaartenDetails

De details zijn zo fijntjes en mooi getekend. Het ene design heeft verschillende grachtenpanden met verschillende deuren waarvan sommigen een mooie kerstkrans hebben.

Kerstkaarten Black Acres Cards

Fietsen en bloempotten staan voor de deur en tegen hekjes aan. Het andere design is ook met grachtenpanden, ijs, bootjes, een gans dat opvliegt en eendjes. LOVE IT! Én: de kaartjes zijn besprankeld met glitters!

Kerstkaarten schrijven Black Acres Cards

Even een persoonlijk berichtje

Ik vind het erg leuk om een klein, persoonlijk berichtje op de kaart te schrijven. Dan denk ik even snel terug aan het afgelopen jaar en wat er dan uitspringt en naar boven komt, schrijf ik op. Bij een paar vriendinnnen heb ik bijvoorbeeld hele fijne gesprekken aan de keukentafel gehad. Bij een andere vriendin vind ik het zo leuk dat we vaak op hetzelfde moment aan elkaar denken en elkaar dan even appen. Bij de broer van mijn vriend wil ik even benoemen hoe lief het wel niet is dat hij vogels adopteert die er slecht aan toe zijn, en ze helemaal bijkomen en opknappen bij hem.

Binnenkant kaart

De binnenkant van de kaart is helemaal wit aan de linkerkant en rechts staat “Prettige Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar!” in sierlijke letters. Extra leuk is de unieke vorm van de kaart, zodat je aan de binnenkant de daken van de grachtenpanden nog aan de bovenkant van de kaart ziet.

Kerstkaarten versturen

Prijs

Voor 16 kaarten betaal je € 16,99. Ik ben voor dit jaar weer klaar, morgen doe ik ze op de bus! Oh ja, misschien een leuke tip: als je een kaart die je gekocht heb nou echt heel leuk vindt, hou er dan eentje voor jezelf achter om neer te zetten. Bij ons gaat er zo meteen eentje op de kast!

P.s.: deze kerstkaarten zijn al helemaal uitverkocht! (20-12-2019)

Kerstkaarten schrijven Black Acres Cards

 

Nou ben ik benieuwd:
schrijf jij nog kerstkaartjes?

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

22 Reacties

 1. 16 december 2019 / 12:56

  Prachtige kaarten, Amina! Zeker schrijf ik nog kerstkaarten. Dit jaar heb ik mijn kaarten bij de Hema gekocht. Ik vond ze er zo leuk uitzien, met een Kerstman erop. De postzegels zijn ook weer echt schattig.

  • Amina
   Auteur
   22 december 2019 / 12:52

   Dank je wel Marloes! Fijne feestdagen xxx

 2. 22 december 2019 / 06:49

  Mooie kerstkaarten! Ik heb het schrijven van kerstkaarten sinds 2 jaar weer opgepakt. Voorheen al zeker 10 jaar geen kerstkaarten geschreven. Het ontvangen van kerstkaarten is in de loop der jaren ook minder geworden (begrijpelijk ook dat mensen mij niks meer stuurde, omdat ik hen geen kerstkaart stuurde).
  Toevallig gisteravond een paar kerstkaarten geschreven. Vandaag ga ik ermee verder. Ik probeer het een beetje te beperken tot de mensen die ik weinig zie, de rest zie ik wat vaker en stuur ik een digitale groet. Kerstkaarten heb ik voor de komende jaren wel genoeg. Kocht ze vorig jaar in de aanbieding en meteen ingeslagen :-). Via deze weg wens ik je fijne kerstdagen toe!

  • Amina
   Auteur
   22 december 2019 / 12:53

   Wat leuk dat je weer bent gaan schrijven! Fijne feestdagen voor jou! xxx

 3. Tine
  22 december 2019 / 09:38

  Waw deze kerstkaarten zijn echt veel mooier dan de mijne! Jammer dat ik die van mij al verstuurd heb dit jaar. Hopelijk komen deze terug in voorraad tegen volgend jaar…

  • Amina
   Auteur
   22 december 2019 / 12:54

   Troost je, deze waren in no time uitverkocht! Volgend jaar check ik die shop al in september ;-) Fijne feestdagen! xxx

 4. Gabrielle
  22 december 2019 / 14:51

  Wat een mooie kaarten! Sinds ik niet meer schrijven kan, bel ik de mensen die ik liefheb (ook een mooie ervaring!). Je jaagt het verlangen weer aan. Misschien toch maar weer eens oefenen.

 5. 22 december 2019 / 16:54

  Juist doordat alle kerstkaarten sturen omdat het moet” mensen steeds meer afhaken, vallen de kerstkaarten van mensen die het echt doen omdat ze iemand iets persoonlijks willen toewensen, des te meer op. Wij sturen ook nog steeds kerstkaarten,niet naar familieleden etc waar we rest van het jaar ook geen contact mee hebben, maar gewoon naar mensen waar we een band mee hebben.

 6. 23 december 2019 / 11:07

  Ik koop vaak al kerstkaarten in november of zelfs vroeger. Zodra ik er mooie tegenkom, neem ik ze mee. Ik vind het ook echt nog leuk om Kerstkaartjes te sturen en te ontvangen! Die blijven dan tot eind januari op de kast staan, en de mooiste verdwijnen in mijn doos om het jaar daarna weer boven gehaald te worden. Geeft zo’n leuke sfeer!

 7. 23 december 2019 / 21:08

  Wat een mooie kaarten! En leuk om te lezen dat het een onderdeel is van jouw kersttradities. Ik ben dol op tradities en zeker in deze tijd van het jaar.

 8. 24 december 2019 / 09:07

  Ik doe al jaren geen kerstkaarten meer sturen. Wel de laatste jaren een digitaal kaartje via facebook of zo…
  Wel weer prachtige foto’s hoor!!

 9. 24 december 2019 / 10:55

  ik doe 2 jaar geen kaarten meer!! het werden er gewoon teveel en doe nu alles gewoon digitaal. vind de kaarten wel heel mooi!!
  fijne dagen!

 10. 24 december 2019 / 11:22

  Wat goed dat je nog echte kaarten verstuurt. Ik vind dat toch ook leuke dan de digitale kerstwensen. Ik heb nu een tussenvorm: ik verstuur de kaarten via Greetz.

 11. 24 december 2019 / 13:44

  Wat een mooie en unieke kerstkaarten! Leuk ook dat je nog ouderwets kerstkaarten stuurt en ze schrijft met de hand. Mooi handschrift heb je! Vroeger stuurde ik ook graag kerstkaarten maar tegenwoordig gaat alles via Whatsapp en Facebook. Nu ik jou kaarten heb gezien vind ik het toch jammer dat ik geen kerstkaarten verstuurd heb. Wie weet volgend jaar. Fijne dagen, Amina!

 12. 24 december 2019 / 20:54

  Prachtige kerstkaartjes. Ik hou helaas niet zo van kerstkaartjes.

 13. 25 december 2019 / 09:46

  Mooie kerstkaarten. Jammer dat ze zijn uitverkocht. Hele fijne dagen toegewenst.

 14. 25 december 2019 / 15:36

  Dit zijn wel echte schatjes hoor. Al vind ik ze wel een beetje aan de dure kant, vooral als je je bedenkt dat ze bij de meeste mensen na een week alweer in de oud-papierbak liggen. Dit jaar heb ik voor het eerst geen kaarten verstuurd, maar volgend jaar doe ik het toch wel weer hoor. Precies wat jij zegt; film aan, wat lekkers te drinken erbij en schrijven maar.

 15. 26 december 2019 / 12:36

  Jaaaaa, normaal gesproken doe ik het wel, fysieke kerstkaarten sturen. Dit jaar is het (nog) niet gelukt, dus we hebben wel nog even nieuwjaarskaarten gehaald. Alleen dat moet ik ook nog doen. Ze zijn niet heel bijzonder, wel leuk.
  Die van jou zijn supermooi. Anders dan anders, bijzonder en oprecht een mooie kaart. Ik werd wel even afgeleid door de – volgens mij – heerlijke snoepjes die ik erbij zie liggen :)

 16. Bouchra
  6 januari 2020 / 12:23

  Nog de beste wensen voor 2020! Ik schrijf al jaren geen kerselaartjes meer maar deze zijn wel erg mooi om te geven en/of te krijgen!

 17. 10 januari 2020 / 13:56

  Dit jaar heb ik voor het eerst geen kaartjes gestuurd. Ik ben een postcrosser en stuurde vroeger altijd veel kaartjes. Tot ik last kreeg van me handen en schrijven lastig werd. Dit jaar stond voor het eerst me hoofd op herstellen en rust en niet bij kaartjes schrijven. Toch vond ik het heel jammer want ik vind dat altijd een van de leukste dingen met kerst.

 18. corrina
  25 november 2020 / 14:07

  Wat een mooie kaarten, ik ben zelf aan de freubel gegaan, was wel veel werk maar zo leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *