Weleda Arnica Sport Gel | Review

Weleda Arnica Sport Gel Review

Zoals de meesten van jullie weten ben ik al een aantal maanden #WeledaAmbassadeur. Dat betekent dat ik iedere maand een pakketje van Weleda ontvang met producten die ik aan jullie kan laten zien (op Instagram) en die ik mag gebruiken/reviewen. Nu ik aan het revalideren ben na mijn hernia operatie, beweeg ik weer ineens (na 9 maanden amper bewegen) véél intensiever en heb ik vaak gevoelige en stijve, pijnlijke spieren. Erg blij dus toen ik de Arnica Sport Gel van Weleda in het doosje zag liggen! Dit is een gel die eerste hulp biedt bij gevoelige en stijve spieren. Maar werkt het ook bij mij?

Weleda Arnica Sport Gel | Review

De verpakking

De Weleda Arnica Sport Gel is verpakt in een stevig kartonnen doosjes, waar de tube gel in zit. Er staat op alle zijden van het doosje informatie over het product. Die is goed en begrijpelijk verwoord. De tekstopmaak ziet er ook goed uit en is duidelijk. De print van de Arnica-plant op het doosje vind ik een mooi detail!

Arnica Sport Gel

Weleda Arnica Sport Gel is een gel die

 • helpt bij het herstel van gevoelige spieren
 • eerste hulp biedt bij blauwverkleuring van de huid
 • verkoelt en eenvoudig uitsmeert
 • een hoog gehalte Arnica extract bevat.

Wat Weleda over de Arnica Sport Gel zegt en wat het voor je doet

“Arnica Sport Gel is direct verkoelend, bevordert de doorbloeding en helpt bij het herstel van gevoelige spieren en de verzorging van blauwverkleuring van de huid. Extract van Arnica (Valkruid) bevordert de doorbloeding, wat helpt bij de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen, en de afvoer van afvalstoffen. Het heeft een herstellende invloed op gewrichten en spierweefsel. De Weleda Arnica Sport verzorgingsproducten houden je spieren in topconditie en voorkomen spierpijn.”

Review Arnica Sport Gel

Het product

De Arnica Sport Gel zit in een oranje-witte tube. De tube voelt niet heel high end aan en doet qua kwaliteit denken aan een tube zalf die je bij de apotheek kunt halen. Ik vind de oranje-witte kleur wel heel mooi en ook op de tube staat een mooie print van de Arnica-plant. Je draait de dop van de tube eraf en prikt met het puntje in de dop de tube open. Wanneer ik de tube openprik sijpelt de gel er niet meteen al uit, wat ik heel prettig vind. De gel is oranje-geel van kleur en voelt zacht en licht aan.

De geur

Nee. Die vind ik echt zo heftig. Echt niet lekker. Heel kruidig, maar niet lekker kruidig. Erg onaangenaam kruidig zeg maar. De gel is wel 100% natuurlijk en valt onder de bio-cosmetica dus ik denk dat het daar dan ook mee te maken heeft. Als ik van bepaalde planten uit de natuur een zalfje ga maken, zal het ook niet zo lekker ruiken denk ik…De geur is erg aanwezig in het begin, maar trekt uiteindelijk gelukkig wel weg na het opbrengen.

De ingrediënten

Extract van de Arnica-plant, ook valkruid genoemd. Rijk aan flavonoïden, kiezelzuur, carotonoïden en etherische oliën.

Samenstelling: Arnica Montana Extract, Water (Aqua), Glycerin, Alcohol, Xanthan Gum.

INHOUD & GEBRUIK

Inhoud: 25 gram gel.

Gebruik:

Zo spoedig mogelijk en meerdere malen per dag aanbrengen op de huid en/of spieren. Arnica Sport Gel is geschikt voor alle leeftijden. De gel is alleen geschikt voor uitwendig gebruik en dient niet op open wonden te worden toegepast.

Weleda Arnica Sport Gel swatch

MIJN ERVARING

Ik heb deze gel een week lang gebruikt. Wat je je goed moet realiseren wanneer je dit product koopt, is dat het een hulpmiddel is en geen tovermiddel. Het heeft een herstellende invloed op gewrichten en spierweefsel, maar je bent natuurlijk niet ineens van alle pijn af. Wat ik heel prettig vind is dat de gel aangenaam aanvoelt, heel makkelijk smeert en meteen verkoelt. Die verkoeling trekt op een gegeven moment weg en werd daarna bij mij wat warmer. Het trekt goed in en laat geen plakkerige toestand op je huid achter. De werking is herstellend en ik kan eigenlijk niet zeggen of dat bij mij ook het geval is geweest. Ik voelde de spierpijn en mijn gewrichten even erg na gebruik als voor gebruik. Wellicht werkt het, maar dat zijn dan allemaal interne processen in mijn lichaam die ik niet kan waarnemen.

Alhoewel ik van de werking in mijn specifieke geval niet veel heb gemerkt, denk ik dat dit wellicht een fijn product kan zijn waar het voor bedoeld is, zoals spierpijn na het sporten. Deze gel is namelijk onderdeel van de Arnica Sport lijn. Ik ben daarom benieuwd hoe andere Weleda Ambassadeurs deze gel (na bijvoorbeeld het sporten) ervaren hebben.

Nog even de plus- & minpunten op een rijtje:

Pluspunten

+ mooie look van doosje en tube
+ voelt aangenaam aan op de huid, is zacht en licht
+ smeert makkelijk
+ trekt snel in
+ geen sticky gedoe op je huid
+ geeft een koel effect op de pijnlijke plek
+ nadat de verkoeling is uitgewerkt, wordt het lekker warm

Minpunt

− de geur! Oef, dat is even wennen wel!

Arnica Sport Gel Review

WAAR VERKRIJGBAAR & PRIJS

Wat: Weleda Arnica Sport Gel

Prijs: € 9,99 voor 25 gram.

Verkijgbaar: Weleda online of bij een verkooppunt.

 

HAPPY WEEK!
Wat vind jij
van deze Weleda
Arnica Sport Gel Review?

I'm Feeling Good Winter logo - Signature Mail

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

 

Dit bericht kan affiliate links en/of
een samenwerking bevatten, waardoor deze blog
actief en werkend blijft. Bedankt voor je support!
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Delen:

2 Reacties

 1. Beauty By Bibi
  6 mei 2019 / 14:39

  Weleda is een mooi merk! Leuk product dit ook! Handig!

  • Amina
   Auteur
   6 mei 2019 / 16:10

   Jaaa, vind ik ook! Dank je wel voor je reactie xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *