Wat zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer?

Wat zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer

Ben je van plan om je slaapkamer binnenkort een likje verf te geven? Of ben je gewoon op zoek naar inspiratie voor het kleurgebruik in je slaapkamer voor je woonaccessoires of slaapkamermeubels? Dan is dit artikel bedoeld voor jou! Kleuren spelen namelijk een grote rol wanneer het gaat over welke gevoelens de slaapkamer bij je oproept. Van energievolle en rustgevende tot kalmerende kleuren…na het lezen van dit artikel weet je precies welke kleur geschikt is voor jouw slaapkamer!

Wat zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer?

Vol met energie

Regelmatig hoor ik van mensen dat ze ’s ochtends vaak moeilijk hun bed uit kunnen komen. En dat is jammer! Want het is namelijk zo dat wanneer jij ’s ochtends energiek aan de dag begint, de rest van de dag ook een stuk positiever verloopt. Nou verschilt dat natuurlijk wel per persoon. Iedereen is verschillend. De één slaapt erg diep, de ander juist weer licht en onrustig. Beiden kunnen een grote invloed hebben op hoe je wakker wordt.

Wat zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer - Vol met energie

Gelukkig kun je jezelf een handje helpen door je slaapkamer rode en oranje tinten en accenten te geven. Deze kleuren staan bekend om hun energieke aard en zullen ervoor zorgen dat je een stuk energieker en prettiger wakker zult worden.

Pas echter wel een beetje op met rood. Te veel kan juist weer een averechts effect hebben. Probeer hier en daar rode woonaccessoires en kleine dingetjes toe te voegen. Voor oranje geldt een beetje hetzelfde, maar door de euforische aard is die wel meer te gebruiken dan rood.

Kalmerend & rustgevend

Wat zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer - Kalmerend en rustgevend

Streef je juist naar een slaapkamer waar je volledig tot rust kan komen na een lange werkdag of druk weekend, dan zou ik rood en oranje links laten liggen. In dat geval kun je beter kiezen voor kleuren als paars, roze en wit.

Paars bijvoorbeeld, staat bekend om zijn mediterende eigenschap en symboliseert het spirituele. Perfect dus voor de kamer waar jij helemaal tot rust wilt komen. Is roze meer jouw kleur? Kies dan voor de lichtere en zachtere kleuren roze. Hierdoor hangt er meer een kalmerende sfeer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld felroze. Dit is dan ook de reden dat kinderkamers van meisjes vaak zachtroze geverfd worden.

Wit is ook een kalme kleur en geeft het gevoel van een grote(re) ruimte en openheid. Daarbij is wit uitstekend te combineren met elk denkbare kleur. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer in je kalmerende slaapkamer met paars, roze en wit om optimaal tot rust te komen!

Ontspannen & gezellig

Wat zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer - Ontspannen en gezellig

Ben je erg vaak te vinden op je slaapkamer en wil je dus graag dat er een gezellige en warme sfeer hangt? Dan zijn oranje, groen, paars en bruin de perfecte kleuren voor jou! Met name groen, paars en bruin zijn kleuren om te overwegen als je gaat voor een ontspannen sfeer. Groen en paars werken beiden kalmerend en verzachtend. De perfecte ingrediënten voor een ontspannen en gezellige slaapkamer. Bruin geeft door de samenstelling van drie primaire kleuren weer een veilig gevoel, maar is naar de mening van sommige mensen toch net te saai.

Wil je toch profiteren van de eigenschappen die de kleur bruin met zich meebrengt, maar wil je het niet te veel laten terugkomen in je slaapkamer? Probeer het dan subtiel in een slaapkamermeubel als een kledingkast terug te laten komen. Zo is het toch op een onopvallende manier verwerkt in je interieur!

Hierboven noemde ik oranje al even als een energievolle kleur. De euforische eigenschap van oranje zorgt voor een opgewekt gevoel. Ook op het gebied van ontspanning en gezelligheid zorgt deze kleur voor een goede sfeer.

Bovenstaande onderverdeling van kleuren is gebaseerd op diverse onderzoeken en studies met bewezen effecten. Echter is niemand hetzelfde. Misschien wil je wel graag een energievolle slaapkamer, maar ben je absoluut geen fan van rood of oranje. Kies de kleuren die passen bij jou én die jou een prettig gevoel geven!

 

 

HAPPY WEEK!
Welke kleur
spreekt jou
het meeste aan?

Liefs,
Amina

I'm Feeling Good Winter logo - Signature Mail

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

* Dit is een inspirerende samenwerking met Slaapkamerweb.
Door samen te werken met merken
kan I’m Feeling Good blijven bestaan.
Thanks voor de support. 
Delen:

4 Reacties

 1. 17 maart 2019 / 11:21

  Ons slaapgedeelte lijkt denk ik het meest op nummer 2 (veel wit), maar ik vind 1 en 3 ook heel mooi om te zien! Ik wist helemaal niet dat zachtroze een kalmerend effect heeft. Grappig feitje :-)

  Liefs,
  Marloes

  • Amina
   Auteur
   18 maart 2019 / 10:00

   Mooi hoor, een slaapkamer met veel wit! Lekker relaxed! Ja, leuk hè?

   Liefs!

 2. 17 maart 2019 / 21:24

  Wat een heerlijke inspiratie zeg! Ik heb al enorm veel inspiratie opgedaan op Pinterest.

  • Amina
   Auteur
   18 maart 2019 / 10:10

   Ahhhw dank je wel Rachel, lief! Pinterest is zo heerlijk hè! Zit ik ook dagelijks op te koekeloeren ;-)

   Liefs,
   Amina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *