Waar ik mijn leuke kant en klare Instagram Highlight Covers koop

Waar ik mijn kant en klare Instagram Highlight Covers koop

“Wat is er nou zo leuk aan Instagram?”, hoor ik vaak. “Wat niet”, denk ik dan. Als je content creator bent, kun je je creativiteit er zo fijn kwijt. Je feed, je stories, je bio…alles laat zien wie jij bent en waar je van houdt, voor gaat of om geeft. En ik kríjg ook zoveel inspiratie van die app. Van de mensen die elke dag moeite doen om ons mee te nemen in hun leven, hun verhaal. Wat ze mooi vinden, hoe ze iets creëren. Wat creativiteit voor hún betekent. Prachtig vind ik dat! Zoals ik al zei kun je je profiel en bio zo leuk maken als je zelf wil. Neem nou die Instagram Highlight Covers. Die circeltjes tussen je bio en je feed. Je kunt ze zelf maken of ze kant en klaar kopen. Ik laat je graag zien waar ik mijn vorige leuke kant en klare Instagram Hightlight Covers kocht!

Waar ik mijn leuke kant en klare Instagram Highlight Covers koop

Mijn vorige Instagram Highlight Covers zijn illustraties uit 2 verschillende Etsy shops. Je koopt eerst iets bij de ene, vindt dan weer een paar mooie bij een andere. En zo heb ik de covers verzameld die ik eerst had.

Shop 1. Beatriceviyiwi

De eerste shop waar ik echt gék op ben heet Beatriceviyiwi. Deze manier van illustreren is gewoon niet te vinden op Canva en zéker niet door mijzelf met de Canva app te maken. En ik wilde heel graag die Hygge-gezelligheid terugzien op mijn Insta, omdat dat is wie ik ben en waar ik van hou. Deze tekeningen creëren die sfeer voor mij. Zijn ze niet geweldig? Dat huisje, die stoel met lamp, de beker met hete drank erin en de auto zijn mijn favorieten! Je vindt ze hier: Vintage Clipart Instagram Story Highlights

* Je kunt ook mooie Instagram highlight covers maken in de kleur van je feed. Hoe je dat doet lees je in deze blog:

How to: Instagram Highlight Covers maken in de kleuren van je feed

Etsy Beatriceviyiwi

Deze 16 tekeningen zijn mijn favorieten uit haar shop. Maar omdat ik zo gek ben op haar werk heb ik een complete bundel  van haar gekocht, zodat ik meer kan variëren en later ook covers eventueel kan vervangen of toevoegen. De tekenstijl is losjes maar ook weer in mooie lijnen, speels, kleurrijk, hyggelig en vintage.

Shop 2. StelarisDesign

De tweede shop waar ik mijn covers heb gekocht heet OctoberMoonCreative. Hier heb ik 114 mooie watercolor covers gekocht. Alhoewel ik de illustraties van shop nummer 1 mooier en van betere kwaliteit vind, heb ik bij deze shop weer meer keuze omdat het er zo ontzettend veel zijn. Iedereen kan hiermee uit de voeten denk ik. Lifestyle, fashion, beauty, winter, zomer, travel, alles komt er eigenlijk in terug. De tekenstijl van Katarina, eigenaresse van de shop is stijlvol, zacht en lief. Het zijn PNG bestanden van hoge kwaliteit en met een hoge resolutie.

Etsy Stelarisdesign

Toevoegen aan je Instagram Highlight Covers

Na het kopen van de covers, zie je onder je account bij Etsy een View Your Files link, waarna je naar een download pagina wordt geleid. Via een dropbox kun je alle afbeeldingen saven op je computer (gaat helaas niet via je telefoon bij Etsy). Het zijn PNG bestanden van hoge kwaliteit en met een hoge resolutie. Vanaf je computer kun je ze weer naar je mobiel sturen, opslaan en van daaruit weer toevoegen aan je Instagram. Zie ook deze blog, stap 3, vanaf de 2e bullet point.

That’s it! Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met het toevoegen van leuke covers voor je Instagram.

ps: Inmiddels heb ik in 2022 andere Highlight Covers gekocht. Daarover snel meer!

 

Maar nou ben ik heel benieuwd:
wat voor soort covers heb jij?
Zelf gekocht
of zelf gemaakt?

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

15 Reacties

 1. 26 december 2019 / 14:33

  Mooi om te zien hoe je blog en Instagram allemaal in lijn met elkaar zijn. Dat er een duidelijke geachte achter zit. En het past ook heel goed bij de inhoud van je blog, knap gedaan!

 2. 26 december 2019 / 18:07

  hey wat gaaf zeg :D ik ben daar dus helemaal niet mee bezig met die highlights maar als ik dit zo zie ga ik wel mee aan de slag :D

 3. 27 december 2019 / 08:59

  Leuk hoor. Ik ben niet zo fanatiek met instagram op het moment. Al die social media posts maken kost gewoon te veel tijd. En een hobby moet wel leuk blijven.

 4. 27 december 2019 / 09:47

  Nooit geweten dat je covers kan kopen. Ik leer weer bij. Ik ben wel erg druk met Instagram maar hier nooit over nagedacht.

 5. 27 december 2019 / 10:20

  Ik heb me daar nog nooit zo in verdiept en ben zelf in ieder geval totaal niet handig genoeg om het zelf te maken. Mijn foto’s hebben voor mezelf wel een bepaalde thema, maar of dit ook voor anderen direct zichtbaar is, geen idee eigenlijk.

 6. Caroline
  27 december 2019 / 11:01

  Ik vind het er mooi uitzien. Zelf gebruik ik geen icons als covers maar gewoon 1 van de afbeeldingen uit de highlights, in het kader van what you see is what you get.

 7. 27 december 2019 / 13:45

  Kijk, dit kende ik allemaal helemaal niet. Ik snap niet zo goed wat er leuk is aan Instagram moet ik bekennen ook al weer ik dat veel mensen er erg van genieten.

 8. 27 december 2019 / 14:05

  ik vind ze prachtig maar ik heb de mijne zelf gemaakt. Past bij mijn creatieve blog.

 9. 27 december 2019 / 15:20

  Wat handig, ze zijn prachtig. Ik maak ze altijd in canva maar ze zijn niet helemaal naar mn zin

 10. Tine
  27 december 2019 / 16:04

  Wat leuk! Ik gebruikte ze nog niet maar er zitten er echt wel leuke tussen. Bedankt voor de inspiratie!

 11. 27 december 2019 / 17:33

  Ohh wat een goede tips zeg! Ik ben ook helemaal instaan. Weet je wat, ik ga je volgen!

 12. 28 december 2019 / 10:40

  Ik vind het heel fijn dat stylen bij elkaar kunnen matchen, maar ik merk vaak dat het voor mij niet ‘proof’ is. Volgens mij heb ik ook geen instagram highlights, oeps. Een goed idee om over na te denken in 2020 :)

 13. Jouvence
  28 december 2019 / 15:38

  Wat een leuke allemaal! Handig dat je dit deelt, vroeg me dit al een tijdje af.

 14. 29 december 2019 / 21:11

  Dit is nieuw voor me. Ik wist nioet dat je covers kunt kopen. Bedankt voor de info!

 15. 29 mei 2020 / 15:20

  Je hebt zo’n mooie style op instagram ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *