Travel | Reizen naar Turkije: je hebt er een visum voor nodig

Travel | Reizen naar Turkije: je hebt er een visum voor nodig

Er staat een vliegreis naar Istanbul op de planning voor zomer 2020. Ontzettend veel zin in (ondanks de vliegangst). Ik kijk veel naar documentaires, heb al een Lonely Planet gekocht en op Instagram volg ik travelbloggers en leuke hotspots die in Istanbul zitten. Ik laat je zien hoe mooi Istanbul is en hoe je een Visum Turkije aanvraagt.

Travel | Reizen naar Turkije: je hebt er een visum voor nodig

De 5 mooiste plekjes in Istanbul

Om te kunnen reizen naar Istanbul, heb je een Visum Turkije nodig. Daarover later meer in dit artikel. Om je een impressie te geven en je te laten zien hoe mooi Istanbul is, heb ik rondgekeken op Instagram en de 5 mooiste plekjes in Istanbul voor je gevonden:

1. Ortaköy, Istanbul

Ortakoy, Istanbul

Deze oude dorpskern is minder druk en toeristisch. Hier kun je nog heel veel bouwwerken zoals moskeeën en kerken uit de 18e en 19e eeuw vinden, waaronder deze barokke Ortaköy-moskee. Foto: @beninigiulia

Kιz Kilesi, Istanbul

Kiz Kulesi, Istanbul

Die mooie toren in het water is de Kız Kulesi, Leandertoren of de Meisjestoren. Een toren op een klein eilandje in de Bosperus (zeestraat in Turkije). Er zit nu een restaurant in, love it! Foto: @mstfatyfn

Kapalıçarşı, Istanbul

Eminonu, Istanbul

De Grote Bazaar van Istanbul of Overdekte Bazaar (Kapalıçarşı) is een van de grootste overdekte markten ter wereld met meer dan 58 straten, 1.200 winkels en heeft tussen de 250.000 en 400.000 bezoekers per dag. De bazaar is bekend om zijn winkeltjes voor sieraden, aardewerk, specerijgewassen en tapijten. Je kunt er deze prachtige lampenwinkel vinden. Ik wil hierheeeeeeen! Foto: @iamtravelr

Dolmabahçe Sarayı, Istanbul

Dolmabahçe Sarayı, Istanbul

Het Dolmabahçe Paleis is een prachtig paleis in het Beşiktaş district van Istanbul. Het was het bestuurlijk centrum van het Ottomaanse rijk en de laatste sultans verbleven hier. Gebouwd in 1856. Foto: @transfer_istanbul

Galata Sokak Kulübü, Istanbul

Galata Sokak Kulübü, Istanbul

Dit vrolijke restaurantje (genaamd Galata Sokak Kulübü) zit in het Europese gedeelte van Istanbul, dichtbij de Galatatoren (oude toren uit 528 na Christus). Hier kun je een lekker drankje nuttigen onder een hemel van paraplu’s! Soooo nice! Foto: @latin.spirit

Visum Turkije aanvragen

Ik heb heel veel zin om te gaan als ik naar deze prachtige foto’s kijk. Als je naar Turkije wil reizen, heb je een visum nodig. Ik moet volgend jaar dus niet vergeten mijn Visum Turkije op tijd aan te vragen. Dat gaat echt supermakkelijk online en kan op ieder moment van de dag. Je vult een vragenformulier in en ontvangt daarna het e-visum in je inbox (duurt meestal drie dagen). Die print je uit zodat je die mee kan nemen op reis. Love it!

 

HAPPY WEEK!
Ben jij wel
eens naar
Istanbul geweest?

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

 


* Dit is een inspirerende samenwerking
met VisumBuitenland.
Door samen te werken met merken
kan I’m Feeling Good blijven bestaan.
Thanks voor de support.

Delen:

21 Reacties

 1. 3 juni 2019 / 10:25

  O ik ben nu stiekem echt kapot jaloers. Het lijkt mij zo’n mooi land. Ik ben helaas nog niet verder geweest dan Spanje, ook i.v.m vliegangst maar ik vind het knap van je. Heel veel plezier alvast. Wat moet je zo’n visum vroeg aanvragen zeg.

  • Amina
   Auteur
   3 juni 2019 / 10:41

   Jaaa, mij ook, wordt mijn eerste keer dat ik er heen ga! Door de vliegangst ook, maar ik wil het mijn leven niet meer laten belemmeren <3 Wordt denk ik wel drama in het vliegtuig hoor, hahaha! Visum kun je kort voor de reis aanvragen, gaat nu supermakkelijk via e-mail. Wordt meestal binnen drie dagen geleverd. Ik moet het alleen niet vergeten! :-)

  • Amina
   Auteur
   3 juni 2019 / 14:34

   Dank je wel voor je mooie compliment Francina en graag gedaan! :-)

 2. 3 juni 2019 / 14:42

  Ik ben nog nooit in Istanbul geweest, maar wow! Wat een adembenemende foto’s!

 3. 3 juni 2019 / 14:55

  Wat kunnen influencers toch prachtige foto’s maken en bewerken he! Handige tips en veel plezier tegen die tijd.

  • Amina
   Auteur
   3 juni 2019 / 14:57

   Echt hè! Het ziet er in het echt vast iets minder spectaculair uit, maar ik denk dat het toch nog steeds prachtig zal zijn <3 Dank je wel!

 4. 3 juni 2019 / 15:00

  Wat een prachtige foto’s! Ik kan mij niet herinneren dat wij een visum nodig hadden toen we met de familie op vakantie gingen naar Turkije (zo’n negen jaar geleden). Misschien kwam dat ook wel, omdat wij in het Europese gedeelte bleven. Wel heel leuk dat die reis op de planning staat.

  Liefs,
  Marloes

  • Amina
   Auteur
   3 juni 2019 / 17:15

   Mooi zijn ze hè! Misschien dat het toen nog niet gold, maar nu is het voor (heel Turkije en) Istanbul nodig. Zowel voor het Europese als het Aziatische deel.

 5. Mandy
  3 juni 2019 / 16:19

  Oh wow! Ziet er prachtig uit, ik ben er nog nooit geweest maar lijkt me heel gaaf. Hele mooie foto’s en dat restaurant zou ik heeeel graag wat willen eten haha, pracht locatie

  • Amina
   Auteur
   3 juni 2019 / 17:20

   Jaaaaa, ik ook! Lijkt me zo gezellig en sfeervol!

 6. 3 juni 2019 / 18:00

  Turkije is zoo mooi al meerdere keren geweest en altijd zo genoten

  • Amina
   Auteur
   3 juni 2019 / 18:03

   Wat leuk om te horen, ik ben ook zo benieuwd!

 7. 3 juni 2019 / 22:16

  Doe mij maar 2 weken Turkije. Ik mis heel wat nu ik je blog zo heb gezien. Het lijkt me een prachtig land.

  • Amina
   Auteur
   4 juni 2019 / 14:02

   Ohhhh wat een compliment, dank je wel! Leuk dat ik je heb kunnen inspireren! xxx

 8. 4 juni 2019 / 07:56

  Ik ben nog nooit naar Turkije geweest. (vliegangst) maar mijn zus ging er altijd heel erg graag naar toe

  • Amina
   Auteur
   4 juni 2019 / 14:04

   Jaaa, ik heb ook zo’n vliegangst, maar echt heel erg. Ga het volgend jaar toch weer doen omdat ik anders niet echt ergens kom. Sterkte met jouw vliegangst meis! Liefs!

 9. 5 juni 2019 / 09:13

  Ik ben nog nooit naar Turkije geweest. Het lijkt superleuk leuk om daar naar toe te gaan

 10. 17 januari 2024 / 17:12

  Ik wist niet dat je een viseum nodig hebt om naar Turkije te gaan. Ik ben er ook nog nooit geweest. Lijkt me een bijzonder land om te bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *