Beauty | Prachtige Threading bij Sheila Kapsalon

Beauty | Prachtige Threading bij Sheila Kapsalon

Ik heb altijd al iets gehad met wenkbrauwen. Wanneer ik mensen zie waarvan de wenkbrauwen heel slordig of borstelig zijn dan wil ik het liefst met een pincet in de hand naar ze toe lopen om even wat haartjes weg te plukken met een vriendelijk “Mag ik even?” Een strakke wenkbrauw die goed geshaped is, heb ik altijd ontzettend mooi gevonden en ik kan daar dan ook heel lang naar kijken. Sommige vrouwen zijn van nature gezegend met een strakke, mooi shape in hun wenkbrauw. Anderen, zoals ik…niet. Ik ga daarom elke drie weken naar Sheila Kapsalon in Leiden, om mijn wenkbrauw door middel van threading mooi en strak te kriigen. Sheila, eigenaresse van deze kapsalon, is een dame die deze techniek tot in de puntjes beheerst en mij antwoord op al mijn vragen kan geven. Voor deze blog stelde ik vragen aan Sheila over threading en geven we je een kijkje achter de schermen.

Threading bij Sheila Kapsalon

Sheila in haar kapsalon
Sheila in haar kapsalon


Vraag 1. Sheila, wat is threading nou precies?

“Threading is het wikkelen van stevig draad om drie vingers heen, waarna je het garen in een knoopje draait. Het knoopje plaats je tussen het ongewenste haar en de rest van het garen in, waarmee je dan heel secuur rechte lijnen in de wenkbrauw kan epileren en daardoor creëren.

Threading imfeelinggood.nl
Vraag 2. Waar heb je dit geleerd?

Ik heb threading in Iran geleerd, gewoon met vriendinnen onder elkaar.

Vraag 3. Hoe lang zit je al in het vak en hoe lang werk je hier in deze salon?

Ik werk vanaf 1994 in mijn salon, dus al 21 jaar.

Vraag 4. Is threading in deze salon populair?

Heel erg populair! De afgelopen vier jaar is de populariteit hiervoor alleen maar gegroeid.

Vraag 5. Wat is het verschil tussen threading en het gewone epileren met een pincet?

We gebruiken in mijn salon beide vormen, maar met threading krijg je ook die héle kleine haartjes weg. Met threading kun je beter shapen, er een mooiere vorm in krijgen.

Vraag 6. Klopt het dat mensen van heinde en verre naar jou toe komen voor deze techniek?

Ja, dat klopt. Mensen komen bijvoorbeeld uit Utrecht en Rotterdam speciaal hier naartoe voor de threading. Ook andere behandelingen, zoals het haar laten knippen, verven en föhnen zijn  erg populair en ik heb daar ook vaste klanten voor die niet uit deze omgeving komen.

Vraag 7. Wat kan ik allemaal bij Sheila Kapsalon laten doen?

Hier kun je je haar laten verven, wassen, knippen, permanenten en watergolven. Daarnaast kun je hier je hele gezicht laten ontharen, hoofdmassages en gezichtsbehandelingen krijgen, je haar laten opsteken, bruidsmake-up laten aanbrengen en je wenkbrauwen en wimpers laten verven.

IMG_1001
Vraag 8. Is een afspraak maken nodig?

Voor verven en knippen van het haar niet. Ook voor het threaden en epileren is een afspraak maken niet nodig.  Voor al het overige liever wel, maar als het echt niet anders kan, lukt het zonder een afspraak ook.

Vraag 9. Wat vind je het leukst om te doen?

Alles! Het maakt mij echt niet uit, ik heb erg veel plezier in mijn werk. Ik hoor wel eens van mijn klanten dat ze zich door mijn positieve energie beter gaan voelen. Ik hoor dan dat mijn positiviteit in mijn ‘goede handen’ zit.

En inderdaad, Sheila heeft een hele positieve energie! Ik ga dan ook altijd graag naar haar salon toe, omdat je ook zo lekker met haar kunt praten en je verhaal bij haar kwijt kan. Sheila kan heel goed communiceren met haar klanten door haar psychologie-studie én haar warme persoonlijkheid. En ook al doen de behandelingen soms een beetje pijn bij mij – ik moet er wel bij vermelden dat ik een zeer gevoelige huid heb – ik wil ze voor geen goud missen!

IMG_0997

Laten jullie je wenkbrauwen wel eens threaden?
Let me know!

 

Adres Sheila Kapsalon:
Breestraat 34
2311 CS, Leiden

Dank je wel:

 – Sheila, voor het altijd maar weer mooi maken van mijn wenkbrauwen
en je gezelligheid! En ik blijf het zeggen, die techniek van jou is top!

&

 – Saduman, echt, wat heb jij een mooie wenkbrauwen!
Dank je wel voor de foto’s die ik van je heb mogen maken!
 

 

Foto’s gemaakt door I’m Feeling Good.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *