Review | Purpuz Planner 2017

De Purpuz planner

Nu het einde van het jaar alweer bijna in zicht is, kijk ik heel erg uit naar het moment dat ik mijn agenda voor 2018 uit de kast kan trekken. Een verse agenda, love it! Ik hou van leuke en gezellige agenda’s om mijn werk en afspraken goed in te kunnen plannen en organiseren. In de zomer van dit jaar ligt de Purpuz planner 2017 in de brievenbus, met de vraag of ik ‘m wil reviewen. Hoe leuk! Natuurlijk wil ik dat! Ik heb ‘m vanaf de zomer getest en de grote vraag is natuurlijk: ben ik hier hysterisch over en ga ik door met de Purpuz 2018? Of denk ik “Meh” en ga ik voor een hele andere?

Purpuz Planner

Wat Purpuz over dit product zegt en wat het voor je doet

Met een eigen bedrijf is het voor mij heel belangrijk om een goede planning te hebben en me te focussen op mijn doelen. De Purpuz planner zegt hierbij te kunnen helpen:

“Heb je ook een droom, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vind je het lastig om je doelen te behalen? En heb je moeite met plannen? Je baalt ervan dat je dit jaar weer niet verder bent gekomen. Dat je nog steeds niet in vorm bent. De Purpuz planner biedt een unieke oplossing. De Purpuz is de 1e agenda die in zijn geheel is ontworpen om jou je doelen te laten behalen. De planner helpt je doelen te stellen. Je doelen te plannen en deze te halen. Krijg meer zelfvertrouwen. Heb betere relaties. Vergroot je Geluk en Succes met de Purpuz. De 8 Purpuz tools helpen je hiermee.”

Hoe de Purpuz planner werkt

Hoe de Purpuz werkt

Er zijn 8 tools tot je doel:

 1. De eerste 4 tools helpen je jouw dromen om te zetten in een planbaar doel
  – de Purpuz map
  – de Purpuz matrix
  – het Purpuz plan
  – het Purpuz pad
 2. Er zijn 2 tools die je helpen plannen
  – de weekplanning en
  – de maandplanning
 3. Tenslotte zijn er nog 2 tools die je laten reflecteren op de voortgang naar het behalen van je doel
  – vragen aan jezelf
  – dagreflectie.

De Purpuz planner maanddoelen

De planner heeft een werkboek achterin die stapsgewijs en gemakkelijk uitlegt hoe de planner precies werkt.

De look

Ik vind het uiterlijk van de planner bijzonder. Van canvas en heerlijk groot! Ook vind ik het logo erg gaaf gedaan met de puzzelstukjes. Purpuz staat waarschijnlijk voor purpose dat doel betekent in het Engels…je doel vinden en daarnaar leven, op jouw manier. Vind ik echt ontzettend mooi gevonden en een hele catchy naam.

Purpuz planner dagindeling

Hoe de planner aanvoelt

De canavas kaft voelt stevig aan en is van hoge kwaliteit. De pagina’s zijn van stevig papier, love it!

De Purpuz planner bloemen

MIJN ERVARING & COnclusie

Alhoewel het doel, de intentie en het makkelijke overzicht van deze planner ontzettend goed bedoeld zijn (ik heb ook meer plus- dan minpunten), ga ik ‘m voor volgend jaar tóch niet aanschaffen. Ik vind uiterlijk en inhoud namelijk heel belangrijk van mijn agenda. Ik vind de informatie die hierin staat helemaal top en ook helpend, maar ik denk dat het in mijn geval handiger is dat ik dat gewoon als literatuur in de kast heb staan. In een planner werkt dit niet voor mij. Soms wil ik wanneer ik met iemand aan de telefoon zit heel snel kunnen bladeren naar een volgende week. Ik heb me al een paar keer flink geërgerd wanneer die afspraak in een nieuwe maand valt. Dan moet je eerst nog langs de vragen aan jezelf en de doelen voor de volgende maand. Snap ik, begrijp ik, is ook het doel van deze planner, maar niet voor mij.

Daarnaast vind ik de agenda ook niet gezellig. Ik weet het, niet iedereen zit op hele drukke en vrolijke agenda’s of planners te wachten, maar ik wel. Een agenda moet me energie geven wanneer ik ‘m op mijn bureau zie liggen of uit mijn tas haal. En dat doet deze niet. Ik word soms zelfs een beetje down wanneer ik de planner pak en de donkere kaft zie.

Ik ben meer het type stylish en commercieel, mooie handlettering erbij, lekker druk en gezellig. Leuke tekeningen of foto’s die je bij zaterdag en zondag ziet. Een fiets met een mandje mooie bloemen, of een vrouw die een prachtige cocktail in haar hand heeft. En een paar kaarten – in de stijl van de agenda – die ik achterin als een cadeautje vind, om naar vriendinnen op te kunnen sturen! Yasssssss! Daar word ik blij van!

Nog even de plus- & minpunten op een rijtje:

Pluspunten

+ Het taalgebruik in deze planner, love it! Helemaal in mijn straatje! Lekker vlot!
+ Zeer geschikt voor de persoon die uitleg, doelen, dromen en planning (alles-in-1) zoekt;
+ Zeer geschikt voor mensen die qua uiterlijk van een rustige en zakelijke agenda houden;
+ Kaft is van hele goede kwaliteit;
+ Purpuz, die naam is toch fantastisch!
+ Omdat niet iedereen de euro’s heeft om de Purpuz zichzelf te kunnen gunnen, delen ze op hun website als jonge Start-up de planner ook gratis in pdf. Zo heeft iedereen, arm of rijk, de tool die je helpt je doel te halen;
+ Ook veel handige tips & tricks over de Purpuz planner op de website;
+ Zorgt voor een stukje bewustwording en het inzichtelijk maken voor jezelf wat jou energie kost en welke negatieve routines je kunt veranderen in positieve;

De Purpuz planner quotes
+ Werkt intuitief. In je weekplanning kun je je week-to-do’s, je dagreflectie en weekdoelen heel makkelijk in 1 opslag zien;
+ Er staan mooie quotes in;
+ Reflectie is een terugkerend item in de planner. Hou ik van. Elke dag kun je opschrijven wat goed ging en waar je nog in kunt groeien. Na iedere maand kijk je terug of je je doelen behaald hebt en stel je vragen aan jezelf. Bijvoorbeeld: “Heb ik voldoende tijd vrijgemaakt om te werken aan mijn dromen en zo nee, hoe komt dat dan?” Ook sta je stil bij het heden en de toekomst. Dingen waar je normaal eigenlijk helemaal niet zo bij stilstaat. Als zelfstandig ondernemer (zeker nu in het begin) dender ik door, Door deze planner hou je je focus vast op je doelen.

De Purpuz planner strand

Minpunten

– Voor mij persoonlijk is deze planner qua uiterlijk erg ongezellig en zakelijk. Alhoewel ik de kaft van stevige en supergoede kwaliteit vind, maakt de kleur me niet happy;
– Ik mis een adressen-deel. Ik snap dat dat geen vast onderdeel in een planner moet zijn, maar dan heb ik alles bij elkaar en dat vind ik persoonlijk erg prettig. Er zijn een hoop lege bladzijden genaamd “Creatieve Ruimte”, maar een adressen deel vind ik zelf gewoon erg fijn;
– Mooie foto’s, maar erg rustig. En te weinig :-) Vul die planner met vrolijkheid!

De Purpuz planner - vragen aan jezelf


WAAR VERKRIJGBAAR & PRIJS

Clen, ik wil je in ieder geval wel heel hartelijk danken voor het toesturen van deze planner!

Wat: De Purpuz Planner 2018

Prijs: € 34,99

Verkijgbaar bij:

 

 

 

HAPPY WEEK!
Van wat
voor soort
agenda/planner
hou jij?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

 Dit artikel bevat een product dat door
een merk of bedrijf is opgestuurd.
Dit bericht kan affiliate links bevatten, waardoor deze blog
actief en werkend blijft.
Bedankt voor je support!
Lees voor meer informatie mijn 
disclaimer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen:

2 Reacties

 1. 24 oktober 2017 / 12:15

  Ik twijfel nog tussen Purpuz en Passion Planner…

  • Amina
   Auteur
   24 oktober 2017 / 19:31

   De Passion Planner ken ik nog niet, ziet er leuk uit :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *