Wonen | Ik deed de #Interiorboostcamp cursus van Interior Junkie

Ik deed de #Interiorboostcamp cursus van Interior Junkie

Ik ontdekte Elisah Jacobs (Interior Junkie) toen ik in 2018 met een heftige hernia plat en met helse pijnen 8 maanden lang op de bank lag. Doodsbang voor een operatie, onderging ik elke dag ‘dan maar’ de zenuwpijn. In de hoop dat de hernia dan uit zichzelf weer zou weggaan, wat je vaker hoort. Instagram werd in die periode daarom mijn escape en interieurblogger Elisah maakte toen haar droomreis door Namibië. Door die reis te volgen vergat ik de pijn elke dag eventjes, want ze maakte superveel prachtige Instastories. Die operatie? Die moest er uiteindelijk toch van komen en ging hardstikke goed! De hernia is nu al jaren weg en mijn angst voor operaties ook. Maar fan zijn van Elisah haar werk, haar content en haar persoonlijkheid is gebleven. Als interieurliefhebber was ik dan ook maar wat blij dat ze vanwege de lockdown, de tijd vond om Instagram cursussen te ontwikkelen. Ik aarzelde geen moment en deed om meer interieurkennis en inspiratie op te doen haar 4 weken durende #Interiorboostcamp cursus. In dit artikel lees je wat ik daar van vond en hoe ik het ervaren heb.

Ik deed de #Interiorboostcamp cursus van Interior Junkie

De Instagram cursus is één grote reis door de wereld van het wonen en ik kan daarom ook onmogelijk álles aan je vertellen. Maar ik heb een aantal leuke en mooie dingen voor je uitgelicht:

Doel van de cursus

Doel van de cursus is dat je aan het einde ervan je eigen persoonlijke interieurstijl kent en dit in kan zetten om van je huis jouw eigen gezellige plek te maken!

#Interiorboostcamp account

Voor deze cursus is een apart en besloten account en omgeving gemaakt waarin je de cursus kunt volgen met medecursisten. Hier neemt Elisah je via Instagram stories (die vervolgens overzichtelijk in highlights worden geplaatst) en posts mee op reis door de wereld van het wonen. En die is vooral op jouw stijl en eigen smaak gericht! Alle woonstijlen en trends worden besproken, dus dat zit wel goed. Met deze cursus wil ze dus een breed publiek bereiken.

De look & feel van haar feed/cursus is ook supermooi en met veel aandacht in elkaar gezet. Haar stories leiden je door de cursus heen en in haar feed komt alles nog eens beknopt terug en kun je de workouts (lessen), push ups (oefeningen) en filmpjes terugvinden.

#Interiorboostcamp Instagram account

Compleet beeld

Elisah geeft in haar cursus waardevolle tips, voorzien van inspirerende en prachtige foto’s van de vele hometours die ze gemaakt heeft de afgelopen jaren. Dat zijn foto’s plus blogs en Youtube filnpjes die ze schiet bij mensen die een inspirerend interieur hebben. Ik vind dat een hele fijne manier van een les volgen: je ziet meteen in de praktijk wat ze theoretisch bedoelt en alle stijlen worden daarin meegenomen. Het is echt niet alleen maar minimalistisch of landelijk. Heel tof. Ook heel tof: ze laat veel geweldige interieurtips zien aan de hand van haar eigen droomhuis in Haarlem. De cursus wordt dus gegeven vanuit allerlei perspectieven en interieurstijlen: vanuit haarzelf (eclectisch hotel-chiq interieur) maar ook vanuit allerlei andere stijlen. Dat gaf mij dus een heel gevarieerd en compleet beeld. En ik denk dat dat ook precies is, wat Elisah wilde bereiken met deze cursus.

Instagram, Coffee Corner, live Q&A & Facebook groep

En net als in een real life cursus is hier ook voldoende ruimte voor je eigen inbreng. Je kunt lekker actief meedoen door gezellig te kletsen over interieur  onder de ‘Coffee Corner’ post. De post met eethoek is de Q&A post, waarin je overzichtelijk op 1 plek vragen aan Elisah kunt stellen over de cursus. Dus niet via een DM. Heel slim. Zo blijft alles overzichtelijk en openbaar, zodat iedereen ook op die ene plek weer extra kennis kan opdoen. En tot slot is er de Facebook groep. Hier kun je de dingen laten zien die je geleerd hebt in de cursus. We deelden bijvoorbeeld massaal onze moodboards. Heel leuk om die van anderen te zien. Ik ervaarde dat als inspirerend en iedereen was ook zo lief tegen elkaar. Allemaal positieve vibes!

Helder

Elisah trapt af op haar Instagram #Interiorboostcamp account met een Begin Hier!-highlight die laat zien hoe een Instagram cursus in z’n werk gaat. Dat vind ik al zo te gek. Ze maakt de cursus niet alleen voor mensen zoals ik, maar ook voor bijvoorbeeld mijn moeder, die totaal niet handig is met Insta. En ik hou daarvan. Iedereen is welkom! Als je nog nooit met Instagram hebt gewerkt en geen idee hebt wat “tik naar rechts voor de volgende story en links voor de vorige” of wat “IGTV bekijken” betekent, kun je gewoon meedoen. Elisah legt aan het begin van de cursus uit hoe alles werkt.

Woondilemma’s

Ze helpt je 4 weken lang met de allergrootste woondillema’s. “Ik wil een nieuw interieur maar ik weet niet waar ik moet beginnen”. Komt dit je bekend voor? Of dat je de wereld van het wonen moeilijk te begrijpen vindt, maar je toch in een gezellig huis wil wonen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Gezelligheid tijdens de #Interiorboostcamp

De modules heten in deze cursus ‘Workouts’ en de oefeningen ‘Push Ups’, om het allemaal denk ik wat minder ‘so incredibly serious’ te houden. En daar hou ik van. Sowieso is Elisah de hele reis door lekker enthousiast, vrolijk, eerlijk en heel inspirerend. Zo zie je haar ter plekke gezellig twee moodboards maken en legt ze daar van alles bij uit. Daar kun je al heel veel kanten mee op qua inspiratie voor je eigen huis of tuin.

Ontzettend leerzaam

Ik vond de #Interiorboostcamp cursus heel erg leerzaam en leerde mezelf ook nog eens beter kennen op het gebied van interieur. Zo had ik nooit verwacht dat ik fan zou worden van Oriëntaals wonen en kleuren op de muur. Tijdens de eerste ‘Push up’ was ik al druk op zoek naar mooi behang, waarop mooie bloemen en gouden vogels waren afgebeeld. Dat is toch super!?

Wonen Ik deed de #Interiorboostcamp cursus van Interior Junkie

Moodboards maken

Wat ik al heel lang wilde leren, is hoe je je eigen moodboard maakt. In deze cursus zie je uitgebreid hoe je dat doet, digitaal én op papier. Elisah legt uit welke app het best geschikt is om digitale moodboards mee te maken. En wat je precies nodig hebt voor een papieren moodboard. Die van mij zie je in deze blog op de foto’s terugkomen. Ik vond het heerlijk om te doen. Lekker plakken, knippen en scheuren! De 5 steekwoorden die bij mijn favoriete stijl naar boven kwamen en je ook terugziet in het moodboard zijn:

 • licht en minimalistisch
 • kleur (de roze tinten)
 • beige
 • hout en natuurlijke materialen
 • planten, graspluimen, droogbloemen.

Collage #interiorboostcamp

Ik deed de #Interiorboostcamp cursus van Interior Junkie

Wil je de cursus ook doen?

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren. Wil je de #Interiorboostcamp cursus ook doen? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. En dat heeft ze goed gedaan want je ziet dan meteen zoveel informatie en dat je vooral waar voor je geld krijgt. Ben ik bevooroordeeld? Tuurlijk! Ik vind Elisah een topper. Maar ze ís ook echt een interieurkenner en een pro in haar werk. En ik ben heel dankbaar dat ze dat met ons wil delen!

 

 

Heb jij wel eens een cursus op Instagram gedaan?

Delen:

16 Reacties

 1. 3 februari 2021 / 17:49

  Klinkt als een toffe en nuttige cursus! Ik heb zelf nog nooit een cursus via Instagram gedaan, het trekt mij nog niet echt aan haha

 2. 16 februari 2021 / 17:20

  Wat een leuke manier om een cursus op deze manier te volgen. het pas helemaal in het tijdsbeeld van nu

 3. 19 februari 2021 / 08:44

  Interessant en goed geschreven. Ik mis alleen de prijs in je blog. Maar de cursus prikkelt me wel.

  • Amina
   Auteur
   20 februari 2021 / 12:57

   Hi Linda,

   Ja dat klopt, goed gezien! Dat heb ik expres niet vermeld omdat Elisah misschien in de toekomst de prijs kan veranderen en dan klopt mijn info niet meer in deze review :-) Maar hij is nu €89-,
   Ik heb een linkje in de tekst geplaatst, zodat je daar alle info kunt vinden xxx

 4. 19 februari 2021 / 08:56

  Wat een tof idee! Ik heb geen idee wat nou eigenlijk mijn smaak is voorbijer interieur.

 5. 19 februari 2021 / 11:06

  Dat klinkt als een goede cursus die je veel heeft opgeleverd. Superfijn als een cursus ook echt wat toevoegt.

 6. 19 februari 2021 / 22:46

  Nee nooit eerder cursus via instagram gevolgt. Maar vind echt prachtige fotos van interieur tussen zit.

 7. 20 februari 2021 / 13:34

  Wat tof om zo’n cursus te volgen! Het jammere aan die insta cursussen vind ik vaak toch wel de hoge prijs. Als ik een cursus volg doe ik dat meer gericht op mijn blog of op persoonlijke groei.

 8. Caroline
  20 februari 2021 / 15:52

  Wauw dat ziet er cool uit, lijkt me gaaf zo’n interior styling course

 9. Jasmina
  20 februari 2021 / 16:10

  Wow leuk! Lijkt me ook een leuke cursus, ga er meteen even naar kijken

 10. 20 februari 2021 / 19:10

  Klinkt erg leuk! Wat gaaf dat je dat hebt gedaan. Ik heb wel aardig wat cursussen gevolgd -ook online- maar nog nooit via Instagram. Wat inspirerend!

 11. 22 februari 2021 / 10:13

  Dit klinkt als een hele gave cursus! Fijn ook dat je het zo positief hebt ervaren, ik ga me er vanavond even wat meer in verdiepen, hou van interieur!

 12. 1 maart 2021 / 18:08

  Ik word helemaal enthousiast van jouw blogpost. En toen dacht ik ‘had ik ook geen cursus geboekt ergens op insta?!’ OMG IK HEB NOG MAAR 3 WEKEN DE TIJD. Helemaal vergeten, erg.

 13. 4 maart 2021 / 14:46

  Oh wauw dit lijkt me een hele gave en interessante cursus. We willen ooit nog een ander huis kopen, dus dit sla ik even op! Ben niet heel goed in interieur styling, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *