Read & Relax | Recensie Een dag in December

Read & Relax Recensie Een dag in December

Twee mensen. Tien kansen. Een onvergetelijk liefdesverhaal. Hoe één ontmoeting het leven van twee mensen op zijn kop zet. De cover tekst klinkt spannend en veelbelovend. Ik heb dit boek toegestuurd gekregen om te recenseren omdat het een echte feelgoodroman is – wat natuurlijk heel goed bij mij en I’m Feeling Good past – en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om er in te beginnen! Maar: is dit boek goed genoeg om lekker bij weg te kruipen tijdens de koude en donkere wintermaanden?

Read & Relax | Recensie Een dag in December

Josie Silver

Het boek Een dag in December is geschreven door schrijfster Josie Silver en is haar debuutroman. Ze is een ongegeneerde romanticus en ontmoette haar man toen ze op zijn 21e verjaardag op zijn voet ging staan. Ze hebben inmiddels twee jonge kinderen en katten samen. Josie woont in Engeland en werkt op dit moment aan haar tweede roman.

Back cover Josie Silver Een dag in December close up

Cover

De boek cover is heel mooi vorm gegeven en past zo goed bij de feestdagen en natuurlijk de koude decembermaand die eraan komt. Twee mensen die op het punt staan elkaar te kussen midden op een verlaten donkere straat, in de winter met de straatlantaarntjes aan…Love it!

Een dag in December: het verhaal

Laurie’s en Jack’s ogen ontmoeten elkaar op een winterse dag in het drukke Londen, wanneer  Laurie in een stampvolle bus zit van werk naar huis. Zij zit op het bovendek, Jack zit buiten in het bushokje met een boek te wachten op een andere bus. Tegelijkertijd kijken ze elkaar aan, voelen ze herkenning en een diepe intieme connectie. In een fractie van een seconde moeten ze besluiten de bus uit te stappen óf in te stappen, maar Laurie’s bus rijdt alweer weg…In het daarop volgende jaar kijkt Laurie tevergeefs overal naar hem uit in de stad…maar wanneer ze elkaar dan eindelijk ontmoeten, is het te laat — Jack wordt aan Laurie voorgesteld als de nieuwe vriend van haar beste vriendin Sarah.

De situatie is moeilijk, eigenlijk onmogelijk — vriendin Sarah weet uiteraard alles over de jongen bij de bushalte, maar Laurie kan nu niet meer opbiechten aan Sarah dat dit dus dé jongen is…want Sarah is zo ontzettend gelukkig met Jack..en Laurie weet ook niet eens zeker of Jack haar wel herinnert.

Wat volgt is het verhaal van drie mensen in de volgende complexe tien jaar van hun leven. Een verhaal over vriendschap, verdriet en een verkenning of liefde op het eerste gezicht eigenlijk wel echt bestaat…

Back cover Een dag in December

Romantisch én pijnlijk

Dit boek is op sommige momenten echt ontzettend romantisch — van die heerlijke zwijmelscènes, die zo goed beschreven zijn dat het net lijkt of je echt even naast de hoofdpersonages staat en meegeniet — en op andere momenten zo pijnlijk en uit het leven gegrepen. Alles komt voorbij in die tien jaar dat het boek zich afspeelt. Het heeft me soms ook over een paar dingen diep doen nadenken en bij de keel gegrepen…dat je ouders ernstig ziek kunnen worden bijvoorbeeld. In tien jaar tijd kan zoveel gebeuren!

In Een dag in December komt dus van alles aan bod: verlies, verdriet, liefde, ziekte, afwijzing, geluk, jaloezie…en niets is wat het lijkt. En dat begint al bij de cover. Want dit verhaal is niet alleen maar gezellig, lief en zoetsappig…

Thee en kaars Een dag in December

Persoonlijke leeservaring

Dit boek is prachtig van begin tot eind en heel verrassend. Voor een debuutroman ontzettend knap bedacht en heel fijn geschreven. Ik had ook niet verwacht dat dit boek een heel decennium zou bestrijken. Ik dacht meer: girls sees boy, boy sees girl, ze worden verliefd, draaien een goed dik jaar om elkaar heen en dan BAM! Maar nee, het boek duurt tien jaar lang, speelt zich vooral in de wintermaanden af en laat zien hoe de liefde kan lopen wanneer het lot hele andere plannen heeft. Twee mensen die van elkaar houden volgen op hun lange liefdesreis…zo mooi!

Wat ik ook een mooi detail vind is dat het boek door de twee hoofdrolspelers verteld wordt: Laurie en Jack. Een bijzondere manier om een feelgoodroman te lezen en met de personages mee te leven. Een mooi, meeslepend, romantisch en goed boek. Echt heel knap gedaan voor een debuutroman! Nice work Josie! This could be a movie!

Mijn beoordeling: ★★★★☆

★ = slecht
★★ = meh!
★★★ = voldoende
★★★★ = goed
★★★★★ = loved it!

Cozy back cover Een dag in December
Bol logo

 

 

 • Titel: Een dag in december
 • Schrijfster: Josie Silver
 • Genre: Feelgoodroman
 • Uitgever: Luitingh-Sijthoff
 • Pagina’s: 411 bladzijden
 • Prijs: € 17,50

Mooi boek / kerstcadeau voor de koude en donkere winterdagen!

Zoek je een dikke feelgoodroman om lekker bij weg te kruipen tijdens de koude en donkere wintermaanden? Of een mooi kerstcadeau? Dan is Een dag in December zeker een aanrader!

Recensie Een dag in December

 

HAPPY WEEKEND!

Hou jij ook van
romantische feelgood
boeken?

IFG logo

 

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

 

 


Dit artikel is een editorial &

gemaakt in samenwerking met Luitingh-Sijthoff.
Dit artikel bevat een affiliate link,
waardoor deze blog actief en werkend blijft.
Bedankt voor je support!
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Delen:

37 Reacties

 1. Jouvence
  25 november 2018 / 18:52

  Ik ben normaal niet zo van dit soort boeken, maar naar deze ben ik wel nieuwsgierig geworden.

 2. 26 november 2018 / 08:15

  Ik ben van nature geen lezer, maar heb me voorgenomen nu ik regelmatig al jullie blogs lees om meer te gaan lezen en dus ook echt een boek

 3. 26 november 2018 / 10:39

  Oeh klinkt als een heel mooi verhaal. Ik ben dol op lezen maar doe het veel te weinig. Ik hoop dit in de kerstvakantie weer lekker op te kunnen pakken!

 4. 26 november 2018 / 10:52

  Ik hou van romantische verhalen *zwijmel*, klinkt als een goed boek!

 5. 26 november 2018 / 11:03

  Je hebt een mooie recensie geschreven zonder het einde te verklappen, daar ben ik nu wel heel benieuwd naar…

 6. 26 november 2018 / 13:36

  Ik vind de kaft van het boek in ieder geval al aantrekkelijk. Zelf koop ik niet zo vaak boeken omdat ik rond de 20 euro meestal best wel prijzig vind voor 1 a 2 keer lezen

 7. 26 november 2018 / 15:21

  De laatste tijd lees ik meer misdaadboeken maar deze spreekt me ook weer ontzettend aan! Wat bijzonder dat het over 10 jaar verspreid is! :-)

 8. 26 november 2018 / 16:00

  Oke, nu wil ik dit boek dus lezen. Ik zat al aandachtig je mini samenvatting te lezen. Ik ga hem proberen te scoren zo snel mogelijk :) ik moet weten hoe het afloopt!

 9. 26 november 2018 / 17:03

  Dit is niks voor mij geef mij maar een tv of film. Lezen duurt voor mij vaak te lang doordat ik dyslectisch ben

 10. 26 november 2018 / 19:54

  Oh dit boek lijkt me heerlijk om in weg te duiken! Alleen al de cover sprak me aan, maar ook je beschrijving maakt me nieuwsgierig. Ik heb hem op mijn Goodreads lijstje gezet en kijk of ik hem binnenkort als e-book kan downloaden. Dank voor de tip!

 11. 26 november 2018 / 20:00

  Als je van dit genre houdt is Liefde van je leven van N.I. Monteny een tip voor je. Ik schreef er een blog over: https:// lookingaround.b e/liefde-van-je-leven-monteny/

 12. 26 november 2018 / 22:22

  Normaal ben ik meer van de thrillers of oorlogsverhalen maar misschien is dit weleens leuk voor tussendoor!

 13. Eva
  27 november 2018 / 13:31

  Prachtige plaatjes, maar just not my cup of tea

 14. 27 november 2018 / 13:31

  Ik vind het een intrigerend gegeven! Het lijkt me alleen lastig om te weten voor wie ik als lezer ‘moet zijn’. Voor Laurie of voor haar vriendin? fijne review heb je gemaakt!

  • Amina
   Auteur
   27 november 2018 / 13:36

   Nou, je leest niet vanuit Sarah, maar vanuit Laurie en Jack :-)

 15. 27 november 2018 / 14:09

  ik lees heel graag dit soort boeken en probeer er ook echt tijd voor te maken. Lijkt mij een heerlijk boek om mee voor de kachel te gaan zitten met een kopje thee…En de auteur heeft een makkelijk te onthouden achternaam, ook niet onbelangrijk als je het boek wilt onthouden :-)

 16. Krystle/Batboy
  27 november 2018 / 14:18

  Lijkt mij zo te horen een heerlijk boek om te lezen. Het is dat ik mijzelf geen tijd gun om te lezen anders was ik deze zeker gaan lezen!

 17. 27 november 2018 / 15:02

  Leuk, dit boek wil ik wel hebben denk ik. Zeker in de vakantie lees ik graag van dit soort boeken, maar het is best lastig om er eentje te vinden die ook echt goed is.

 18. 27 november 2018 / 22:13

  Thanks! Deze schrijf ik mooi bij mijn vakantieboeken! Wat maak je trouwens prachtige foto’s!

 19. 27 november 2018 / 23:23

  Oh, ik ben al helemaal verliefd op de cover zeg. Wat een prachtigexemplaar. Klinkt als een boek om te lezen met een kop thee onder een dekentje bij de kerstboom!

 20. 28 november 2018 / 07:53

  Klinkt als een mooi boek! Ik lees graag, maar soms schiet het er ook bij in als ik te druk met heel veel andere dingen bezig ben.

 21. 28 november 2018 / 12:35

  leuk om deze recensie te lezen! Ik las dat er af en toe romantiek is… wel dat kan ik ook terug vinden in je mooie fotos!

 22. ingrid
  28 november 2018 / 13:07

  lijkt me een heerlijk boek om te lezen in de koude wintermaanden.

 23. 28 november 2018 / 22:07

  Dont judge a book by its cover gaat nu dus niet op. Ik hoop dat er een film van komt. Leuk!

 24. 29 november 2018 / 08:01

  Het klinkt als een leuke boek. Heerlijk boek lezen in de vrije tijd

  • Amina
   Auteur
   12 december 2018 / 15:43

   Jaaaa, ik neem daar veel te weinig tijd voor maar het is eigenlijk zo fijn! xxx

 25. 29 november 2018 / 16:45

  Ik ben normaal meer van de thrillers en YA fantasy enzo, maar deze klinkt stiekem ook wel erg leuk. Ik zet hem op mijn lijstje :) bedankt voor de tip!

  • Amina
   Auteur
   12 december 2018 / 15:42

   Oh wat een compliment dat je van je ‘normale’ genre afstapt. Dank je wel!

 26. 9 december 2018 / 10:42

  Volgens mij een heel mooi boek als ik het zo lees!

 27. 11 december 2018 / 23:30

  Bedankt voor je tip. Ik ben benieuwd naar dit boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *