Personal | Sail Amsterdam 2015

Sail Amsterdam

Oehhhhhhh leuk!!! Een nieuw onderdeel op mijn blog, de  I’mFG! Photo Diary!!! Persoonlijke blogs met mooie foto’s (ik doe mijn best!!!!) zodat jullie een beetje sfeer met me mee kunnen proeven!!! De plek waar ik heen ga of het moment dat ik vastleg moet natuurlijk wel een lekker I’m Feeling Good-gehalte hebben!!!! Sit back and enjoy! Mijn leukste foto’s van Sail Amsterdam 2015!!!

Getting ready for Sail Amsterdam 2015
Eerst mijn vriendinnetje ophalen!!! Ik heb me goed voorbereid met een flesje water, luchtige kleding en makkelijke schoenen, maar ik ben me dus wel vergeten in te smeren! Niet handig met 30 graden!!! Maar ik heb er zin in!

My dear friend Sjaan en myself Sail Amsterdam
Sail Amsterdam is een groots evenement dat elke 5 jaar plaatsvindt. Ongeveer 600  Tall Ships, Nederlandse historische én moderne schepen meren af in en rond de IJhaven in Amsterdam. In de spotlights staan natuurlijk die internationale Tall Ships, enorm grote zeilschepen die heel indrukwekkend zijn om te zien!!! Sail begon dit jaar met een 8 km lange Sail-In Parade en eindigde met een stijlvolle uittocht tijdens de Thank You-Parade. Girls day out!!! Met lief vriendinnetje Sjaan bij Sail op de laatste dag van het event!

IJ in Amsterdam

Deze foto heb ik gemaakt vanaf de veerpont naar de andere kant van het IJ. Gezelligheid op die pont!!! Een trompettist vermaakte ons met Amsterdamse liedjes en bij het aanmeren (dat eventjes iets langer duurde) zette hij “En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet” in, hahaha!

Sweet dog enjoying Sail Amsterdam
Ik vind dit de mooiste foto van de dag!!! Een superschattig hondje dat zo aan het genieten was en naar de boten keek!!! Ik ben gek op dieren dus dit moment…Made my day!!!

Collage Sail Amsterdam

Sail Amsterdam waterside
Sail Amsterdam 2015 impressionDriemasters, viermasters, zoooo indrukwekkend!!! Een dagje aan of op het water werkt echt heel ontspannend! We hadden gewoon geen last van de drukte, omdat je focus op het water en de schepen ligt! Ik zeg over 5 jaar weer doen!!!

Tallship Sail Amsterdam

Swedish tallship
Het zweedse Tallship “Götheborg” met zijn 58 meter vond ik enorm indrukwekkend!!! De matrozen in de masten waren zo druk en vooral heel hoog bezig! Je moet het maar kunnen en vooral durven!!!

IMG_2249
Tallship Gloria, Columbia
Met haar bijna 65 meter lang en enthousiaste bemanningsleden rijk, stond Tallship “Gloria” uit Columbia hoog op het verlanglijstje van de organisatie van Sail. De uittocht met heerlijke muziek en het gezwaai van de matrozen was super!!!

Dit jaar zijn er 2,3 miljoen bezoekers geteld!!! De sfeer is top, de schepen waanzinnig en het mooie weer maakt het helemaal compleet! Ik ga in 2020 weer!!! Ondanks de blaren, de spierpijn én mijn verbrande huid ;)

Ben jij ook fan van Sail Amsterdam en dit jaar geweest?
Wat vond je ervan? 

Veel liefs! X
Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *