Personal | Hoe I’m Feeling Good! is ontstaan: mijn zoektocht naar positiviteit

Positivity

Hartstikke leuk hoor al die beautyblogjes die ik schrijf, maar er zit natuurlijk wel een persoontje achter al die blogs. Misschien willen jullie die beter leren kennen, misschien hebben jullie daar juist helemaal geen behoefte aan. Ik ga de gok wagen en jullie meer van mij laten zien…Dat is wel heel eng, maar misschien is het voor sommige herkenbaar…misschien kan ik er iemand mee helpen. Mijn motto is Let’s make this life more fun & beautiful en mijn website heet I’m Feeling Good. Dat is niet voor niets. Dit heb ik heel bewust gekozen omdat er al zoooooveel ellende op deze wereld is. Op mijn website wil ik vooral positieve en leuke dingen delen. Maar waarom zou ik dat willen? Nou, het ontstaan van IFG is allemaal begonnen toen ik niet zo lang geleden echt heel slecht in mijn vel zat…


Ontslagen

Ik ben 5 maanden geleden ontslagen, in mijn proeftijd nog wel (!) door een reorganisatie…ik kon toen maar niet bevatten dat dat míj moest overkomen. En waarom het mij was overkomen. Ik was nog nooit ontslagen, dat overkwam altijd anderen. Maar ík…ontslagen? Ik kom eigenlijk altijd fluitend proefperiodes door en hoor bijna nooit negatieve feedback over mijn werk. De grootste criticus over mij en mijn werk…ben ik zelf namelijk. We gaan niet met elkaar verder werd er die dag tegen me gezegd. Terwijl het mij verteld werd, raakte ik van binnen in paniek.

Maar: voor deze nieuwe baan heb ik een vaste baan opgezegd! Ik voelde me helemaal leeg bij het horen van dit slechte nieuws…hoe kon dit al zo snel gebeuren??? Ik zou een week loon meekrijgen, want proeftijd…en daarna…niets meer…wat erg…

Wat nu?

Meteen inschrijven bij het UWV, raadde een vriendin van de lagere school aan…Help, al dat papierwerk…Waarom wist ik niets van die reorganisatie? In deze tijd werkloos zijn…niet te doen…En ik voelde me ook een soort van backstabbed…of zoiets…En ik voelde me verdoofd. Al snel had ik me een soort van herpakt en een paar sollicitaties op online vacatures uitgestuurd…mijn LinkedIn aangepast…mijn netwerk laten weten dat ik zonder werk zat, wat dingetjes geregeld…En toen begon het…Het grote Wachten.

Het Nadenken. En Piekeren. En Malen. En nog meer Nadenken. Alles Afspelen. Opnieuw en opnieuw. Filmpjes in mijn hoofd. Wat had anders gekund? Wat had anders gemoeten? Had ik dit kunnen voorkomen? Had ik assertiever moeten zijn? Dingen moeten onderzoeken? Had ik dit moeten zien aankomen? Had ik misschien…wat als…?

Ik heb me die eerste periode he-le-maal gek zitten maken! En dan krijg je wat sollicitaties betreft ook nog met afwijzingen te maken…de ene na de andere…op grond van uw profiel en werkervaring niet door naar de volgende ronde…wij wensen u veel succes met…Het werd steeds donkerder in mijn hoofd…

Het keerpunt en de start van I’m Feeling Good

Inspiratie en creatieve ideeën ontstaan bij mij heel vaak onder de douche. Ja echt! Het zal het ontspannende warme water misschien zijn? Ik stond daar, vreselijk down en echt ontzettend teleurgesteld ook, toen ik ineens mezelf in gedachten begon op te peppen: Nee!!! Dit helpt me allemaal niet. De oplossing is eigenlijk zó gemakkelijk. Ik moet me focussen op de mooie dingen in het leven. Want dáár gaat het om. Ik moet proberen me weer goed te voelen. Die knop omzetten. Want hoe ik me nu voel: zo is het leven niet bedoeld, dit is niet hoe het moet gaan, niet hoe het moet zijn…deze dip, dit stukzitten, dit vreselijke gevoel…niet langer meer!!! Ik wil me alleen maar richten op de mooie dingen en me focussen op wat IK leuk vind. I’m Feeling Good! – Daar is-ie dan, mijn titel!!! ;) – Dat is wat ik wil en dat is wat ik wil uitdragen. En ik wil schrijven over leuke dingen. Bloggen. En ik ga me nu aankleden en dit realiseren. En dat ga ik gewoon DOEN! Nu!

Heart
Die middag nog ben ik naar mijn favoriete koffiehuisje gegaan…om inspiratie op te doen en foto’s te maken voor mijn allereerste blog. Thuis ben ik meteen achter mijn laptop gaan zitten om een blog via WordPress te regelen…Ik moet weer huilen nu ik dit schrijf en daar aan terugdenk, want dat moment is achteraf gezien zo belangrijk geweest. Het keerpunt. Geloof me, wanneer ik mezelf niet had opgepept op dat moment, was ik denk ik zeker in een depressie geraakt. Negatieve gedachten, te veel, geen werk en geen afleiding hebben…of de afleiding niet meer willen zien…negatief tegen jezelf praten…erdoor meegenomen worden, op die trein stappen die veel te ver van jezelf afrijdt, te hard zijn voor jezelf…het is funest voor je ziel. Trust me…I’ve been there…niet doen!

Probeer de mooie dingen te zien. En het gaat niet om die miljoen Euro of dat jacht of dat prachtige huis of de staatsloterij winnen…het gaat juist om die hele kleine dingen: het gaat om dat Ene kopje koffie bij die koffietent waar je zo van houdt…het gaat om de lach van dat kleine mooie mensje dat naast je zit, waar je 15 uur lang voor hebt moeten persen voordat het ter wereld kwam…het gaat om het warme zachte lijfje van je huisdier die zich tegen je aandrukt en aandacht wil…het gaat om die sterke plant in de tuin die hing maar die door jouw aandacht weer bloeit…

Het gaat om het samenzijn met vrienden en geliefden omdat onze tijd hier zo kostbaar is… DAAR gaat het om! Is het dan echt zo simpel? Ja, het is echt ZO simpel als je het eenmaal doorhebt! Leer om te genieten van de kleine dingen. En lastige dingen te verdragen. Aandacht schenken aan alles (en alleen aan datgene) dat JOUW AANDACHT verdient: de mooie, kleine en dierbare dingen in het leven!

Het zijn de kleine dingen

Daarom wil ik dus absoluut genieten van die kleine en prachtige dingen…Mooie momenten met mijn familie en lieve vrienden, samen eten, leuke dingen doen. Spelletjes doen (bordspellen, ben ik zo gek op)…Even met elkaar kletsen, een vlindertje zien, bloemen zien bloeien, vogels horen zingen, een hond op straat aaien…mijn grumpy cat aaien. Het maakt niet uit. Als ik elke dag maar van iets kleins genoten heb!

En dus ook over mooie dingen schrijven: mooie make up, mooie kleding, mooie lifestyle- en beauty onderwerpen, mooie spulletjes, lekkere drankjes…en ook over wonen. ik wil mijn wereld omgeven met alles wat fijn is!

Uitdaging

Is dat oppervlakkig? Misschien lijkt dat zo. Dat ik gelukkig word van de simpele dingen. Maar het is in deze wereld, met al die narigheid, ellende, rotnieuws, oorlog en pijn waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt, voor mij juist de allergrootste uitdaging die er is om er NIET mee bezig te zijn.

Soms gebeuren er heftige dingen in de wereld en kijk ik weer een weekje nieuws…nahhhh…mag ik alsjeblieft weer terug naar het ‘oppervlakkige’ want ik word er echt helemaal naar van…en verdrietig ook…gauw weer bloggen over mooie en leuke dingen…

Dus: welkom allemaal op I’m Feeling Good! Dat we maar met elkaar mogen genieten van al het Moois dat dit Leven ons te bieden heeft! En weet: het leven is kort en je tijd kostbaar. Dus besteed het aan mensen en dingen die er echt toe doen en die het waard zijn.

Lilly

Mijn prachtige kat Lilly, genietend en zittend in de sneeuw. Dieren kunnen heel goed genieten en in het NU leven :)

Enne…

Enne…die nieuwe baan? Die heb ik nog steeds niet…maar wat ben ik dankbaar voor mijn ontslag…hoe gek dat ook mag klinken…I’m Feeling Good is daardoor nog sneller tot stand gekomen dan ik wilde, het schrijven over mooie dingen en al het leuks dat ik daardoor meemaak, mijn creativiteit die riep om aandacht maar waar ik geen tijd voor had met 5 dagen per week werken, de leuke mensen die ik door mijn blog ontmoet (heb) en de inspiratie die zij me geven…dat was anders allemaal nooit gebeurd! Dus in mijn geval: #dankbaar

Enjoy the little things!

Delen:

4 Reacties

 1. Angela
  5 september 2015 / 07:26

  Lieve schat

  Ik zit te janken, dank je wel voor woorden. Had ik net even nodig na een rotnacht dankzij dat kleine mensje waar je in blog over schreef. Het relativeert en maakt me weer bewust van het feit dat ik moet genieten, juist als het even niet zo lekker gaat. Dat ga ik nu dus maar even doen, aandacht geven aan het allerbelangrijkste bezit in mijn leven. Dank je wel lieverd. X

  Angela

  • Amina
   Auteur
   5 september 2015 / 11:37

   Lieve lieve Angela,

   Ik ben zo blij dat ik je even heb kunnen helpen…hou dat vast…ik weet hoe moeilijk het is…maar we blijven elkaar eraan herinneren ok? Genieten van de kleine dingen…Je bent een lieffie! xxx

  • Amina
   Auteur
   6 september 2015 / 17:26

   Dank je wel voor het noemen van mijn blogpost Eveline! Zo lief! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *