Personal | BEAUTYLAB Workshop Productfotografie- en Styling

Beautylab Productfotografie- en Styling Workshop

De meeste bloggers en blogger-followers weten dat Serena Verbon van Beautylab.nl héle, maar echt héule mooie productfoto’s maakt. Ik volg haar artikelen op haar website regelmatig en kan dan echt zo genieten van de make up, parfumflesjes of food producten die er helder, mooi wit en AWESOME uit zien! Door een nare gebeurtenis naar iets positiefs om te zetten kregen 4 andere meiden en ik de kans om 23 januari 2016 bij Serena thuis de BEAUTYLAB workshop Productfotografie- en Styling te volgen! Hoe dat was? Lees gauw verder!

OPROEP OP FACEBOOK

Na werk plof ik op de bank. Even mijn apps checken. Ik scroll door Facebook heen en zie bij Beautylab.nl een lang verhaal staan. Vrienden van Serena zijn een paar dagen voor Kerst beroofd. Ruim € 40,000 is aan camera apparatuur door dieven meegenomen. Ze wil de Runnin’ Rebels helpen en organiseert daarom een zéér exclusieve workshop Productfotografie en -Styling bij haar thuis! Wat VET! En SuperLIEF! De gehele opbrengst doneert ze aan Runnin’ Rebels Crowdfunding.

Ik plaats een reactie onder het bericht dat ik het een mooi en lief initiatief vind. Plots schiet het door mijn hoofd dat ik de laatste tijd struggle om nou nét DÍE mooie foto’s op mijn blog te plaatsen. Wilde ik toen ik in mei 2015 begon vooral schrijven en met mijn iPhone ‘leuke plaatjes’ schieten voor erbij, nu is het anders. Ik wil op het niveau komen van de ‘Masterbloggers’. Ook van die mooie heldere witte foto’s krijgen. Ik hou heel erg van Beauty en make up! Al van kinds af aan. Productfotografie en Styling zijn inmiddels ook dierbare hobby’s van me geworden. Hoe tof zou het zijn hier naar toe te kunnen gaan?

Ik scan het bericht gauw verder. Oh neeee, het is vanmiddag al rond 13.30u geplaatst. Het is nu vroeg in de avond! Wat zegt het bericht nog meer…ehhm….Er is slechts plek voor 5 mensen zodat ik extra goede aandacht heb voor iedereen. En het is gewoon hier bij mij thuis, omdat ik juist wil laten zien hoe je gewoon thuis in een kleine ruimte foto’s kunt maken (in plaats van in een grote verlichtte studio). Het is een zéér exclusief event, want ik doe dit echt puur en alleen om de Runnin Rebels te helpen! Een eenmalige, unieke kans die je niet mag missen, mocht je graag willen dat ik je de fijne kneepjes van het vak leer zodat je in de toekomst betere, mooiere foto’s kunt maken voor privé of voor je eigen blog. En mocht je me tussendoor bloggerelateerde vragen willen stellen, het mag allemaal! Dit weekend staat geheel in het teken om jullie zoveel mogelijk tips te geven om jouw blog naar een hoger niveau te tillen! De workshop duurt in totaal 3 uur, van 11u – 14u, en lunch en snacks en drankjes zijn inbegrepen. De prijs is €150 per persoon, en na afloop krijg je een prachtige, goedgevulde goodiebag mee naar huis t.w.v. €75 (hoogstwaarschijnlijk is dit veel meer, hoor!). De gehele opbrengst doneer ik aan de Runnin Rebels.

Mocht je interesse hebben, mail me dan en geef in de mail graag aan of je op zaterdag of zondag wilt komen. Er zijn slechts 5 plekken per dag beschikbaar dus vol = vol, wees er snel bij! Update: er is nog maar 1 plekje vrij voor de zaterdag! Wacht niet te lang met mailen als jij dit plekje wilt bemachtigen!

Naked on the Run Palette Urban Decay

ACTIE! NU!

Ok. Nog maar 1 plekje vrij. Hm. Weinig kans. Maar ik ga het toch proberen en ga meteen mailen. Al vrij snel krijg ik antwoord van Serena dat er nog 1 plek vrij is en dat ze me er voor de zaterdag opzet! YAYYYYYYYYY!!! Hoe vet is dit?!! Dit is zo leuk, want én ik help er mensen mee die nu even in een behoorlijke shit-situatie zitten én ik krijg een workshop door een Superblogger die heel leuk schrijft én die ik waanzinnig mooie foto’s vind maken. Ik loop snel naar Lief toe om bijna jumpend mijn verhaal te vertellen. “En jij zit er dus bij?”, vraagt hij blij. “JAAAAA, ik zit erbij!” Lief zegt wat gaaf, wat een geluk en wat komt dat goed uit nu je een beetje vast zit met mooie foto’s maken voor je blog maar ik loop alweer zijn gamekamer uit en ga me voor de rest van de avond vergapen aan de mooie foto’s op Serena’s blog. Ben er helemaal hyper van!

DE BEAUTYLAB WORKSHOP

Het is zaterdag 23 januari en ik rijd richting Utrecht. Serena vroeg ons een beautyproduct en props mee te nemen. En onze camera natuurlijk. Kunnen we meteen goed oefenen. Gewapend met camera, 3 glossies, een onhandige koperkleurige, in-Brocante-stijl-met-metalen-behuizing waxinelichthouder die ik heel mooi vind maar waarvan ik me god niet weet hoe ik hem kan laten shinen naast een beautyproduct en mijn Urban Decay Naked on the Run palette en de Urban Decay all nighter makeup Setting Spray, kom ik aan bij een parkeergarage vlakbij haar huis. Door een enorm lange mistbank bij Woerden ben ik te laat. Waar we 100 mogen rijden we kilometers lang 40. NEEEEEE! Ik bel Serena op haar mobiel en stap 5 minuutjes later verhit bij haar naar binnen. Daar word ik allerhartelijkst ontvangen door haar nichtje Maren, die me naar de woonkamer brengt. Serena en haar 4 gasten zitten in een circel en zijn bezig met de voorstelronde.

Beautylab Workshop

Ik merk dat er een hele goede vibe is. We luisteren aandachtig naar elkaar en hebben er vooral veel zin in. Allemaal hebben we ons eigen verhaal waarom we zo blij zijn met deze workshop. Serena is rustig en heel vriendelijk en legt uit wat de bedoeling is. Ze geeft wat aanwijzingen en laat ons vervolgens ‘los’. Ik zie hele mooie dingen om me heen ontstaan met onder andere marmer, bloemen, make up, high heels en t-shirts. Wat mij verbaast is dat Serena zo ontzettend gastvrij is. De allernieuwste lente make up collectie 2016 Glowing Gardens van Christian Dior ligt klaar en mag je gewoon pakken en gebruiken voor je eigen shoot. Haar prachtige bloemen haal ik ook voorzichtig uit de vaasjes en gebruik ik als props. Haar prachtige collectie Chanel nagellak? Ja hoor, zet maar neer als prop. Wanneer ik vraag om een waxinelichthouder omdat ik een kaarsje die aan is op een foto zo leuk vind, is dat helemaal geen probleem. Niks vindt ze gek of raar. Een reflectiemomentje voor mezelf…zou ik eigenlijk zo relaxed zijn met vreemden in mijn huis tijdens een workshop die door mij gegeven wordt? Wat fijn dat dit ook gewoon kan!

We zijn allemaal lekker bezig en Serena loopt rond en helpt ons, beantwoord onze vragen. Geeft tips & tricks. We laten haar onze foto’s zien en/of creaties zien waarop ze “ja, mooi!” “mooi gestyled!” of “ik voel ‘m niet” zegt. Ze helpt ons anders naar dingen te kijken en de styling van een foto mooier te maken.

Maren verzorgt ons intussen heel lief met koffie en thee en de lunch is ook fanatastisch. Er staan van die prachtige sapkannen met een kraantje erin waar heerlijke sapjes inzitten, er zijn lekkere wraps gemaakt en er is vers fruit. Zo ontzettend goed verzorgd, daar hou ik van! Larissa, Serena’s zusje, komt ook nog even binnenwandelen! Gezellig! Na de ontzettend leerzame workshop waarin we alles leren over fotografie, licht, props en styling, laat Serena nog even zien hoe zij haar foto’s mooi bewerkt. Ze doet het snel, heul mooi en geroutineerd.

Tot slot drinken we nog een gezellig kopje thee met elkaar waarbij zij verteld en wij vragen. Over het professionele bloggen, het wel of niet benaderen van PR bureaus als beginnend blogger etcetera. Dan nemen we afscheid van elkaar en geeft Serena ons een heel goed gevulde goodie bag mee! Ik kijk erin en ben een beetje verbaasd. Wat zit er veel in! Hoe bijzonder dat we voor een workshop om mensen te helpen, ook nog iets moois meekrijgen. En vergeet daarbij ook de prachtige foto’s niet! Ruim 3 uur later gaan we happy en gemotiveerd allemaal weer ons eigen weg.

Urban Decay all nighter makeup setting spray

De workshop was echt TOP! Veel geleerd en inspiratie opgedaan. En wat een heerlijk mens die Serena! Bewonderenswaardig ook dat ze een exclusieve workshop op 2 dagen in 1 weekend gaf. Niet voor haarzelf, maar om haar vrienden te helpen! De Runnin’ Rebels hebben hun Crowdfunding doel trouwens gehaald. Én ze heeft 10 dames mega blij gemaakt met de workshops. Mission accomplished Serena, zou ik zeggen!

Digitale handtekening blog

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Wat vinden jullie van de foto’s die ik gemaakt heb?

Delen:

14 Reacties

 1. Eline
  1 februari 2016 / 22:59

  Klinkt heel fijn en leerzaam!! En ik vind dat jij hele mooie fotos maakt hoor!

 2. 1 februari 2016 / 23:36

  Klinkt alsof jullie het super gezellig gehad hebben! :)

  • Amina
   Auteur
   1 februari 2016 / 23:37

   Ja, echt! Leuk dat je even langs ‘prr miauwt’ Dianda ;-)

 3. 2 februari 2016 / 11:07

  Echt super gaaf dat je dit hebt kunnen doen! Klinkt geweldig, gezellig en leerzaam!

  • Amina
   Auteur
   2 februari 2016 / 14:35

   Hi Mariska, lief dat je even langskomt! Ja, dat was het ook! xxx

 4. 3 februari 2016 / 14:15

  Echt heel gaaf dat er nog een plekje was! Het klinkt als een gezellige, leerzame dag en stiekem ben ik ook wel benieuwd wat er in de goodiebag zat;-) Het had mij ook tof geleken, want ik vind de foto’s van Serena altijd zo mooi, maar ik zag het bericht de volgende dag pas.

  • Amina
   Auteur
   3 februari 2016 / 14:53

   Hi Dalinka! Leuk dat je dat zegt, want ik twijfelde een beetje of ik een blog over die goodie bag zou maken. Maar het lijkt me eigenlijk wel heel leuk om te doen! Heb het op m’n blog to do list gezet! :) xxx

 5. 3 februari 2016 / 16:47

  Wat leuk om eens een verhaal te lezen van iemand die de workshop gedaan heeft. Een leuk en enthousiast verhaal en mooie foto’s! Zo te zien heb je een leuke en leerzame middag gehad. Ben wel benieuwd wat er allemaal in die goodiebag zat ;-)

  • Amina
   Auteur
   3 februari 2016 / 17:13

   Dank je wel Anne-Marie, wat fijn om te horen! Ik ga binnenkort eens een goodiebag-log schrijven…een goodielog…of zoiets ;-)

 6. 3 juni 2018 / 22:41

  Wat lijkt het mij tof om zoiets mee te maken! Zelf heb ik Serena ontmoet op een persevent en ze is inderdaad zo lief.

  Liefs,
  Nadeche Jocelyn

  • Amina
   Auteur
   13 augustus 2018 / 11:07

   Dank je wel voor je leuke reactie Nadeche Jocelyn! Ja, ze is echt lief. Leuk ook dat ze mama is geworden hè! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *