Mijn ideale & behaaglijke zolder interieur

Mijn ideale & behaaglijke zolder interieur image

Met deze koude dagen is het heerlijk om lekker warm binnen te zitten. Struinen over het internet en inspiratie opdoen. Ieder seizoen heeft z’n charme en dus lig ik met een kop hete chocolademelk met slagroom (yolo!) en de kaarsjes aan op bed. Me op Pinterest te vergapen aan mijn droomhuis. Die er nog niet is. Maar dat terzijde. Dromen komen uit en ik ben me op dit moment specifiek aan het richten op mijn ideale en behaaglijke zolder interieur!

Mijn ideale & behaaglijke zolder interieur

ROMMELHOK

Op dit moment hebben wij dus geen zolder waar we gebruik van kunnen maken. Het is meer een vliering. Wel een grote, over de hele lengte en breedte van ons appartement. Maar er is niks. Geen leidingen, geen aansluitingen, nada. Dus het is er steenkoud. We mogen er ook geen officiële woonruimte van maken van de maatschappij die ons de woning verhuurt. Dus we hangen er onze was lekker op (die door de kou altijd fris ruikt) en gebruiken het als rommelhok. Niet echt knus dus.

KNUS EN GEZELLIG

En dat is nou net wel wat ik wil. Een lekkere, knusse, gezellige en behaaglijke zolder. Ik heb een zwak voor zolders met een schuin dak. Bijna 20 jaar heb onder een schuin dak gewoond bij mijn ouders. Dus ik vind dat nooit vervelend. Ik kan ook met gemak mijn lichaam en hoofd langs een schuin dak manoeuvreren ;-) Wat ik me altijd zal herinneren is de regen. Dat klinkt zo heerlijk op een schuin dak! Knus en gezellig! Het raam in mijn ouderlijk huis was van VELUX, dat bekende dakraam merk.

Maar nu terug naar mijn droomhuis. En dan specifiek de zolder. Die is supergroot, dus er kunnen veel dakramen in. Lekker veel licht. Licht is voor mij in de wintermaanden superbelangrijk. En ik wil geen groot huis en dan moeten zoeken naar licht natuurlijk.

Maar wanneer ik in het weekend wil uitslapen wil ik weer géén licht om me heenhebben. Of wanneer ik migraine heb, OMG nee…Ik ga dus voor knal-verduisterende rolgordijnen van bijvoorbeeld dakraam-gordijn.nl. De gordijnen hebben een speciale hittewerende aluminium coating aan de achterzijde waardoor ze de warmte in de winter vasthouden en zonnewarmte juist weer reflecteren in de zomer. Like it!

Kantoor op zolder?

Waarschijnlijk wil ik mijn kantoor op zolder. Dat wordt een battle met mijn Lief denk ik want die heeft het altijd over “een gamekamer willen op zolder”. Maar een slaapkamer of badkamer op zolder is ook heel vet. Ik hou in ieder geval van wit. Veel wit. En stel dat er dan een kantoor komt, dan zie ik een mooi bureau voor me, met allemaal heerlijke spulletjes! Kan niet wachten!

Kijk mee voor inspiratie naar deze prachtige zolder-foto’s:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I LOVE INSPO!

Mooi hè! Ik ben echt gek op inspiratie opdoen. Ik krijg door de woonbladen die ik lees en Pinterest nieuwe energie en mijn creativiteit gaat met me aan de haal.
Maar ik ben geen handige Harry en mijn Lief ook niet, dus het is ook niet zo dat we nu meteen naar de bouwmarkt rennen om de boel hier te verbouwen. Ik ben meer van het erover bloggen, hahaha! Op een gegeven moment prikken we wel een datum en pakken we de boel goed aan. Verandering in huis op z’n tijd vinden we heerlijk! En in mijn droomhuis hoop ik echt op een zolder met schuine dakramen. Of het nou een kantoor, bad- of slaapkamer wordt…dat maakt me niet uit. Lijkt me heerlijk om met mijn Lief samen naar de regen te luisteren en dat knusse gevoel te herbeleven.

 

 

HAPPY WEEKEND!

Wat vind
jij van
schuine
dakramen?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

Dit artikel is in samenwerking met
dakraam-gordijn.nl en is een advertorial.
Hierdoor blijft deze blog actief en werkend.
Bedankt voor je support!
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Delen:

6 Reacties

 1. 17 november 2017 / 14:28

  Heeeel mooi! Ik word altijd zo jaloers als ik van die mooie interieurs op Pinterest zie, haha! Dan vraag ik me echt af hoe mensen op het idee zijn gekomen en dat hebben uitgevoerd. Wat jammer dat jullie er geen woonruimte van mogen maken van die verhuurmaatschappij. Dat vind ik best gek, aangezien je toch een bepaald aantal vierkante meter huurt.

  • Amina
   Auteur
   18 november 2017 / 02:31

   Ja, ik ook! Vast en zeker met een VT-wonen budget gedaan denk ik dan altijd ;-) Ja, snap ik heel goed. Vind ik ook erg jammer hoor. Maar de oppervlakte van onze zolder is niet meegenomen in de vierkante meters…maar het is toch het gehele oppervlak er extra bij, ook al kunnen we er niet heel veel mee…ik ben wel heel blij dat ik er al onze was en rommel kwijt kan. Scheelt een hoop!

 2. 17 november 2017 / 17:59

  Dat ziet er inderdaad wel uit als een droom interieur, maar wie weet lukt het jullie om dit gewoon een keertje te gaan doen;p. Weetje wat ik naast Pinterest de laatste tijd ook heel tof vind om te doen en mijn inspiratie de vrije loop te laten gaan; een huis maken met sims! Klinkt stom, maar dan kan je wel een groot deel (uiteraard niet alles) kwijt in wat je voor je ziet en dan kun je je ook een beetje beter voorstellen hoe zo iets dan in het echt zou zijn! Mij lijkt een zolder met bed én badkamer wel heel tof. Gewoon alles voor dat gedeelte van de dag op één verdieping. En dan inderdaad helemaal als het regent en jij in bad/bed ligt! Genieten:).

  • Amina
   Auteur
   18 november 2017 / 02:40

   Hey Fleur! Nee, klinkt helemaal niet stom! Heb ik ook gespeeld, dus ik kan me er wel iets bij voorstellen :-) Ja, een badkamer én bed op zolder…ook supergaaaaaf! Hey Postcodeloterij!!! Hallo?
   Hehehehe! xxx

 3. 18 november 2017 / 21:44

  Dit ziet er allemaal zo mooi uit! En inspiratie op doen is altijd goed! En heel tof als je een badkamer op zolder hebt, ideaal!

  • Amina
   Auteur
   19 november 2017 / 13:04

   Hi Mei Qi! Leuk dat je langs bent gekomen! Dank je wel xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *