Mijn goede voornemens voor 2019

Mijn goede voornemens voor 2019

You love it or you hate it, maar ik ben echt ieder jaar van de Goede Voornemens. Ja, ik gooi er inderdaad wat hoofdletters in, want voor mij zijn ze heel belangrijk. Een nieuw jaar, lekker fris beginnen met een schone lei…ik zie ze als doelen en ik ben dolblij wanneer ik aan het eind van het jaar terugkijk en zie dat ze (of een aantal ervan) gelukt zijn! Want ieder mens heeft doelen nodig in het leven, toch?

Mijn goede voornemens voor 2019

Zijn mijn Goede Voornemens makkelijk vol te houden?

De meeste wel. Maar er zit ook een hele lastige bij. Die gekoppeld is aan angst. Dus dat wordt echt een challenge. Ik zeg al zo lang dat ik dit wil aanpakken, maar het komt er steeds niet van. Door: yep, de angst. Maar laten we gauw beginnen met het lijstje. En laat me in de comments weten wat jouw Goede Voornemens voor 2019 zijn als je ze hebt!

Mijn goede voornemens voor 2019 - meer lezen

#1. Meer lezen

Jaaa, heerlijk! Ik deed dit als kind echt alleen maar. Ik verslond boeken. Maar zoals heel veel jongeren denk ik ervaren, de liefde ervoor wordt er keihard uitgekickt wanneer je op de middelbare ineens verplicht de meest verschrikkelijke literatuur moet lezen. Ik heb erna járen geen boek meer aangeraakt. En daarna werden het vooral zelfhulpboeken die ik las – zie ook nummer 2. Maar sinds mijn Read & Relax topic op mijn blog ben ik weer lekker bezig en wil ik het vasthouden! Liefde voor lezen en boeken! The real deal trouwens voor mij, niet digitaal!

Lees mijn blogs Read & Relax

#2. Geen zelfhulpboeken meer kopen & lezen

Maar meer Hygge van Meik Wiking die ik in de eerste week van januari kocht, of The Vanderbeekers of 141st Street van Karina Yan Glaser die ik dit weekend binnen kreeg! En geen Jij bent een BADASS of Een Werkweek van 4 uur type leesvoer meer. Ik hou heel erg van zelfhulpboeken en heb er veel aan gehad, maar ik heb er zoveel gekocht en gelezen, dat ik er nu even de rem opgooi. Dit jaar even niet. Tijd voor leuke boeken! Hieronder links naar ontspannende en leuke romans die ik gerecenseerd heb.

Lees mijn blog Een dag in December

Lees mijn blog Café Zon & Zee

The Vanderbeekers of 141st Street is trouwens een kinderboek. Met een prachtige hardcover en supergrote letters! Is het niet heerlijk?!
Bol logo

 

#3. Weer alles kunnen doen

In 2018 heb ik vooral op mijn zij gelegen door een hernia in mijn onderrug. Op de bank. Acht maanden lang. Met helse zenuwpijn. Het gaat nu gelukkig beter met me na de operatie. Maar ik moet dubbel herstellen…van de operatie zelf maar mijn spieren moeten ook opnieuw leren om te bewegen. En dat gaat gepaard met veel pijn. Ook heb ik nog steeds dove tenen aan beide voeten…En na tien minuten wandelen is het klaar. Dan heb ik pijn en moet ik weer even gaan liggen. En ik ben zoooo moe steeds. Dus mijn doel is om dit jaar uiteindelijk van al dit ongemak af te zijn!

#4. Parttime Ondernemen

Fulltime ondernemen is iets dat ik altijd heb willen proberen en waarvan ik wist dat ik het ook best wel zou kunnen. En ik ben blij dat ik het geprobeerd heb. En ik zeg nooit nooit meer. Maar ik kom meer tot mijn recht als ik er ook een baan naast heb waar ik onder de mensen ben. Want de eenzaamheid was real. Maar dat weet ik dus alleen nu ik het geprobeerd heb! Dus ik ga parttime met I’m Feeling Good naast een baan in loondienst verder.

#5. Nieuwe baan

Wanneer je ondernemer bent en in je eerste jaar ziek wordt, zoals ik, kelderen je inkomsten. Best hard. Het blijkt in die situatie dan maar weer eens, hoe fijn een steady inkomen is. Tel daar de eenzaamheid van een schrijver zijn bij op en ik wil weer een nieuwe baan in loondienst! Voor vier dagen. Secretarieel, Management Assistente, Personal Assistant, Office Manager…waar ik veel dingen moet regelen voor iemand of een team. Want dat kan ik goed. En ik vind dat ook leuk. Maar eerst beter worden natuurlijk!

Mijn goede voornemens voor 2019 - dag vliegangst!

#6. Dag vliegangst!

Tja. Dit is echt een moeilijke…ik hoop dat het me gaat lukken dit jaar…die herrie, dat opstijgen, de zware hoofdpijn/migraine die ik boven krijg, al die mensen om me heen terwijl ik me angstig voel…de controle die ik niet heb (ik kan er niet uit wanneer ik dat wil), de piloot die ik niet eens heb gezien en waar we met z’n allen maar blind op vertrouwen…ik vind het allemaal zo NIKS! Deze zomer willen we naar Turkije, maar ik weet gewoon niet hoe ik dat moet gaan doen. Ik HAAT vliegen…#gaatopzoeknaareencursusvliegangst

#7. Afvallen

Ook ongoing, hahaha! Maar wel echt nodig. Misschien pak ik mijn topic Yay, ik word slank weer op, als stevig zetje in de rug…

Lees mijn blogs Yay, ik word slank!

#8. Weer gaan sporten

Kan niet wachten om helemaal beter te zijn en weer aan de slag te gaan in de sportschool! Dat gevoel nadat je klaar bent is zo fijn!

#9. Meer gamen

Voor mij een hele goede manier om te ontspannen. Ik kom dan helemaal uit mijn hoofd. Love it!

Lees mijn blog Games | Review Lara Croft – Rise of the Tombraider

#10. Headspace

Dé app die zo fijn is! Ik ben vlak voor het nieuwe jaar weer begonnen met de meditaties op deze app en ik wil dit in 2019 doorzetten. Minder stress, meer focus, minder piekeren en daardoor gelukkiger zijn!


Dingen die goed gingen in 2018 en die ik doorzet in 2019:

 1. Genieten van en zo veel mogelijk tijd doorbrengen met mijn Liefje en kat Lilly
 2. Mijn Bloomon abonnement – elke maand een prachtige bos bloemen in huis, I love it!
 3. Elke dag iemand helpen – voelt gewoon goed
 4. Lekker veel blijven Netflixen – ontspanning
 5. Instagrammen – mijn fave social media platform
 6. Dankbaarheidsdagboek blijven bijhouden – word ik blij van!

 

HAPPY WEEKEND!

Wat zijn jouw
Goede Voornemens?

I'm Feeling Good Winter logo - Signature Mail

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

Delen:

6 Reacties

 1. 14 januari 2019 / 11:13

  Misschien kun je proberen om in contact te komen met iemand die piloot is? Ik vind vliegen namelijk ook helemaal niks, maar een van mijn ooms is piloot, dus ik kan hem altijd van alles vragen. Zo snapte ik nooit waarom een vliegtuig altijd zo schuin moest hangen in de lucht, maar dat is gewoon omdat ze het vliegtuig op die manier van richting kunnen laten veranderen. Het helpt dus om met iemand te praten die er verstand van heeft :)

  Ik wil dit jaar ook iets meer lezen dan het afgelopen jaar. Onder andere Hygge staat op mijn leeslijstje.

  En ik hoop heel erg voor je dat dit jaar een beter jaar voor je wordt op gebied van gezondheid. Ik ga voor je duimen dat je weer lekker alles kunt doen, zoals sporten en gewoon even wandelen.

  Liefs,
  Marloes

  • Amina
   Auteur
   14 januari 2019 / 11:28

   Dank je wel Marloes, wat lief! Ga ik hard aan werken! En dat is een goeie tip, om met een piloot te praten inderdaad…die zijn ook vaak betrokken bij die cursussen…ben echt jaloers op mensen die nérgens last van hebben daarboven!

   Liefs!

 2. Greet van den Berg
  14 januari 2019 / 14:43

  Hoi Amina, nou dat zijn er nog al wat zeg…ik word al moe als ik er naar kijk. Om maar met de deur in huis te vallen…ik ben getrouwd met iemand die een heleboel angsten, waaronder vliegangst heeft, en dus vliegen we niet! Ik heb begrepen dat er cursussen voor zijn, maar wellicht 1 ding tegelijk aanpakken want wat ik van hem geleerd heb is, wees blij met de dingen die je bereikt, er blijven altijd wensen!
  Laat je niet kisten, het komt vast allemaal goed

  Ik wens je veel geluk en gezondheid voor dit jaar

  • Amina
   Auteur
   14 januari 2019 / 17:01

   Hi Greet,

   Hahaha, inderdaad zijn 10 doelen best pittig. ‘Dag Vliegangst’ zal het ook niet worden denk ik…maar als ik iets meer rust bij het idee kan krijgen is het al mooi meegenomen. En zeker, niet alles in 1 keer willen. En zeker blij en dankbaar zijn bij wat al lukt. Dank je wel voor je reactie xxx

 3. 20 januari 2019 / 10:24

  Een aantal dingen zijn herkenbaar: waaronder het alleen werken als ondernemer. Ook probeer ik meer boeken te lezen, maar aangezien ik weinig tijd vrijmaak voor het lezen van boeken, luister ik naar audioboeken. Dit is een uitkomst. Ik heb nu meer boeken beluisterd dan dat ik gelezen zou hebben in het afgelopen half jaar.
  Veel succes met je revalidatie!

  • Amina
   Auteur
   20 januari 2019 / 14:38

   Wat een goeie zeg van die luisterboeken! Ik wandel elke dag dus dat zou ik dan mooi kunnen doen…en dank je wel Angela, ik ben hard aan het werk met mijn 21 fysiotherapie ofeningen elke dag! Pffff, vermoeiend, hahaha! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *