Wonen | Meer wooncomfort met goed isolatieglas

isolatieglas

Voelt jouw huis in de wintermaanden ijskoud aan? Veel woningen zijn niet voorzien van voldoende isolatie, waardoor je veel moet stoken in de winter om de aangename temperatuur te bereiken. In de zomermaanden merk je juist weer dat het huis veel te warm blijft en je een verminderd wooncomfort hebt. Het is daarom van belang dat je gaat kijken naar manieren om een isolatielaag aan te brengen. Een van die manieren is isolatieglas plaatsen. Maar wat is het eigenlijk voor een soort glas? En wat zijn de belangrijkste voordelen?

Goed isolatieglas

Voordat je kan kijken naar wat je allemaal met isolatieglas kunt en welke voordelen het heeft, is het goed om te weten wat het nou precies inhoudt. Isolatieglas staat in de volksmond ook wel bekend als dubbelglas.

Dit houdt isolatieglas in

Het is een raam dat bestaat uit twee lagen, met een ruimte ertussen. Het dubbele glas heeft een belangrijke functie. De tussenruimte wordt namelijk gevuld met lucht of een speciaal soort gas, zodat er een isolerende laag ontstaat. Dit is een barrière die voorkomt dat de warmte in de zomer, of de kou in de winter en herfst van buiten naar binnen komt. Zo heb je te allen tijde een goede isolatie. In de wintermaanden hoef je minder hard te stoken om de warmte te krijgen, terwijl je in de zomermaanden geniet van de koelere temperaturen binnenshuis.

Een aangenamere binnentemperatuur

Het isolatieglas heeft dus als eerste voordeel dat je hiermee een aangename binnentemperatuur kan creëren. In de wintermaanden beschermt de laag je tegen de kou doordat er geen warmte kan ontsnappen en de kou van buiten ook niet naar binnen komt. In de zomermaanden gebeurt het tegenovergestelde. Je bent hierdoor gedurende het jaar niet meer afhankelijk van een verwarming of een airconditioning om een aangename binnentemperatuur te regelen. Uiteindelijk leidt het tot een flinke kostenbesparing op jouw energierekening. De investering die je maakt met het plaatsen van het glas, verdient zichzelf vanzelf weer terug.

Meerdere toepassingsmogelijkheden bij het glas

Maar waarvoor kun je het isolatieglas dan allemaal gebruiken? Je hoeft het glas niet alleen in de woning zelf te plaatsen. Ook buitenshuis kan het glas z’n werk doen. Zo geniet je van een mooie uitstraling én van de voordelen. Denk bijvoorbeeld eens aan een serre bouwen, waar je het gehele jaar van kan genieten. De temperatuurschommelingen komen dan niet meer voor. Daarbij kun je binnenshuis of daarbuiten, zoals in een serre, geluidshinder voorkomen! Dat scheelt weer als je een feestje geeft. En uiteraard zorg je ook nog eens voor stijlvolle splitsingen in huis. De open ruimtes kun je behouden, terwijl je toch een soort scheidingswand hebt. Alles is mogelijk wanneer je voor isolatieglas kiest en het glas gaat plaatsen.

Isolatieglas: genieten van de nieuwe uitstraling

Isolatieglas kan dus voor een groot aantal toepassingsmogelijkheden de beste keuze zijn. Doordat je een isolerende werking hebt, blijft er te allen tijde een aangename temperatuur in de ruimtes en haal je er na verloop van tijd een flinke kostenbesparing uit. Voordat je het weet, heb je de investering terugverdiend en is het alleen nog maar genieten van de prachtige uitstraling van de woning.

 

Heeft jouw huis al overal isolatieglas?

 

 

Header foto van Ju Desi via Unsplash

 

Liefs, Amina

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

 

Delen:

7 Reacties

 1. 3 september 2023 / 17:12

  Nog niet, maar dat gaan we komende week wel aanpakken want in de winter is het bij ons nooit echt comfortabel op temperatuur.

 2. Linda schrijft 't op
  3 september 2023 / 17:37

  Wij hebben dubbelglas, het verschil merk je duidelijk als je bij mijn moeder thuis komt met enkelglas. Het scheelt 3 graden.

 3. 4 september 2023 / 13:57

  Wij wonen in een vrij nieuw en goed geïsoleerd appartement, maar dat was vroeger bij mijn ouders thuis wel anders (oude boerderij van 100 jaar oud en alles enkel glas).

 4. 5 september 2023 / 16:59

  Ja, heb ik en ben er ook heel blij mee! In het vorige huis hadden we het eerder niet, maar is echt wel een must om het te laten doen.

 5. 6 september 2023 / 16:56

  Isolatieglas is fijn voor in huis. Dat heb ik in mijn nieuwe woning ook. Ik hoop op een warme winter binnen haha

 6. 7 september 2023 / 17:56

  Soort van, het is dubbel glas, maar ik hoor nog alles buiten en qua isolatie is het ook niet echt top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *