Maak je bank gezellig in de winter met sierkussens

Maak je bank gezellig in de winter met sierkussens

Een populaire woontrend deze herfst en winter zijn sierkussens. Nu het buiten zo vroeg donker wordt, vind ik het fijn om thuis wat meer kleur aan te brengen en het gezelliger te maken. Ik ben daarom op zoek gegaan naar accessoires met mooie kleuren die ik makkelijk kon toevoegen of vervangen. Mijn oog viel meteen op deze mooie kussens.

Maak je bank gezellig in de winter met sierkussens

Voor een herfst make-over kun je het beste warme kleuren in je interieur gebruiken. Die geven een knusse en gezellige sfeer.

Hoe ik de kleuren match

Wat ik heb gedaan is even wat tijd uittrekken voor dit projectje. En een beetje tegen het einde van de dag naar de winkel gaan. Ik wilde in de winkel namelijk rustig de kleuren naast elkaar kunnen leggen. Zo matchte ik deze kleuren bij elkaar.

Maar mijn blik viel eerst meteen op wat ik het mooiste woonkussen uit de collectie vond. Na het matchen met andere sierkussens merkte ik dat die keus voor mijn woning toch niet de goede was. De print was ook veel drukker dan ik eigenlijk wilde.

Dus mijn advies is om een foto te maken van je bank/meubel/object waar je het kussen aan wil toevoegen en daar dan een andere kleur kussen naast te leggen. Of zoek eerst een kussen uit waar die kleur in zit/die kleur heeft en leg daar andere kleuren naast. Wat past mooi, wat fleurt de boel op, welke kleuren zorgen ervoor dat je bank/meubel/object eruit springt?

Sierkussens in warme kleuren

Okergeel en antraciet

Ik heb voor onze grijze hoekbank gekozen voor de kleuren okergeel (Nynke) en antraciet (Jorg). Niet alleen zijn dit hele mooie warme kleuren voor de herfst en de winter, ze passen ook nog eens heel mooi bij onze grijze hoekbank. Daarnaast steken ze ook heel mooi af tegen elkaar (colour blocking). Ik heb van iedere kleur twee kussens meegenomen.

Verschillende patronen, structuur en afmetingen

Naast de keuze voor warme kleuren, heb ik ook voor verschillende patronen, structuur en afmetingen gekozen. De okergele is heerlijk zacht, is 45×45 cm en heeft een heel gaaf driehoekspatroon. Af en toe moet ik de stof even tegen de richting inwrijven om de driehoekjes weer mooi uit te laten komen. Ik vind deze echt zo leuk!

Sierkussens op de bank

De rechthoekige in antraciet vind ik ook heel mooi. Ik heb voor deze afmeting gekozen omdat ik de kussens mooi tegen elkaar aan wil zetten. De afmeting van het kussen is 30×50 cm. De stof is prachtig en heeft classy verticale streepjes als patroon.

Kussens combineren

Maar er zijn natuurlijk nog meer manieren om kussentjes te combineren:

Manier 1. kies bijvoorbeeld voor een helemaal effen kussentje en een kussentje met patroon (in dezelfde kleuren of op de colour blocking manier hoe ik hierboven gedaan heb)
Manier 2. o
f kies voor kussentjes die verschillende patronen in dezelfde kleur hebben. Let er wel op dat het niet te druk wordt
Manier 3. kies een thema dat je aanspreekt, zoals bohemian of botanisch en zoek daar de kussentjes bij uit. Breng het thema terug in de patronen en/of in de kleuren

Manier 4. kies één kleur die je mooi vindt en vindt hierbij kussens met verschillende tinten en materialen in diezelfde kleur.

Genieten van comfortabel relaxen in warme & gezellige kleuren

Ik geniet elke avond weer van de kussens! Ze zijn lekker zacht zodat ik er lekker met mijn hoofd op kan liggen. En ze maken onze bank mooi en gezellig. Daarbij is de koude donkere wereld buiten, nu een fijn contrast met de warme kleuren binnen. I love it!

Sierkussens

Meer kleur in donkere dagen

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren. Zonder de basis van je huis te veranderen, kun je je huis toch ineens een hele andere look & feel geven. Mijn favoriete woonwinkel voor deze sierkussens is Leen Bakker.

 

Wat vind je van
deze sierkussens?
En hoe combineer jij ze?

Liefs, Amina

IFG foto website herfst

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

15 Reacties

 1. 2 december 2019 / 13:31

  Wat heb je weer een prachtige foto’s gemaakt, ik wil ook nog wat sierkussens erbij.. ook op het bed!

  • Amina
   Auteur
   2 december 2019 / 14:31

   Ahhhh dank je wel, zo lief! Ja, op bed is ook zo leuk xxx

 2. 3 december 2019 / 21:02

  zijn prachtige kussens en gelijk heb je zoiets past perfect nu. ik heb veel te weinig kussens, erg hé. dekentjes heb ik wel genoeg.

  • Amina
   Auteur
   3 december 2019 / 21:36

   Nou Sanne, met dekentjes kun je het ook heel gezellig maken op de bank :) Ik wil ook nog graag een plaid erbij xxx

 3. Beauty By Bibi
  4 december 2019 / 14:18

  Ik hou van dat oker geel! Echt winters! Ik ben dol op de winter lekker vaak thuis op de bank met een dekentje. En zeker leuk om je interieur dan net even een andere draai te geven. Leuk artikel!

 4. 4 december 2019 / 15:36

  Mooi allemaal!
  Die kussentje maken het altijd zo gezellig hè!

 5. 4 december 2019 / 19:02

  Ziet er heel mooi uit. En mooie foto’s ook. Ik ben niet zo van de kussens, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

 6. 5 december 2019 / 10:10

  Ik hou van leuke kussentjes combineren. Helaas hebben wij thuis het hele jaar door dezelfde op de bank liggen.
  Liefs,
  Elles

 7. 5 december 2019 / 10:17

  ik ben gek op kussentjes op de bank en wissel altijd regelmatig af, koop dan weer nieuwe of koop alleen nieuwe hoezen

 8. 5 december 2019 / 11:00

  Mooie kleuren! Die zou ik ook kiezen, vooral die gele!

 9. Caroline
  6 december 2019 / 12:13

  De kleuren van de woonkussens matchen perfect bij de header foto van je blog!

 10. 8 december 2019 / 15:08

  Het ziet er super gezellig en cosy uit! Lekker genieten van het koude weer buiten en de warmte binnen

 11. 9 december 2019 / 19:10

  Deze kleurencombinatie ziet er erg warm en sfeervol uit. Erg mooi!

 12. 13 januari 2020 / 21:32

  Wat een leuke kussens en wat een leuk idee om een grote met een kleine kussen te combineren!

 13. Felice Veenman
  26 februari 2020 / 13:26

  dat zijn wel handige tips, meestal rommel ik maar wat aan, koop op gevoel en kom dan thuis tot de ontdekking dat dat gevoel nergens op sloeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *