Lifestyle | Voel je gelukkiger met deze 7 tips!

Lifestyle Voel je gelukkiger met deze 6 tips!

Hoe word ik gelukkig? Een vraag die velen zichzelf stellen. Vaak denken we dat we gelukkig zullen zijn wanneer we een doel hebben bereikt of een life event meemaken. Als ik die baan/functie eindelijk heb dan…als ik dat grote huis heb gekocht dan…wanneer ik de loterij win dan kan ik eindelijk…of wanneer ik 30 kilo ben afgevallen dan…Ik denk dat je gelukkiger voelen een mindset is die je zelf kunt creëren! Nu al! Op dit moment. Dus niet pas wanneer je je dromen bereikt. Die mindset creëren is een proces dat wel eventjes tijd kost. Een knop die je zèlf moet omdraaien. Een patroon van positieve gedachten die je zelf moet ontwikkelen. Je kunt er al wel nu mee beginnen! Maar hoe doe je dat?


Voel je gelukkiger met deze 7 tips!

 

1. Omring jezelf zoveel mogelijk met positiviteit

Positieve energie is heel belangrijk voor je mood. Iedereen heeft wel eens een off day, maar vermijd mensen in je omgeving die elke dag een donderwolk boven hun hoofd hebben hangen. Voel je je naar wanneer je naar het nieuws hebt gekeken? Doe dat dan niet meer. Word je verdrietig van die ellendige dierenmishandelingen die je ziet bij een dierenorganisatie op Facebook? Zet de notificaties dan uit voor die pagina. Uit research blijkt dat het kijken van kattenfilmpjes op Youtube de stress verlaagt en het geluksgevoel verhoogt. De natuurlijke feel good drug endorfine komt vrij wanneer je sport. Creëer zelf ook een deel van je geluksgevoel door positiviteit op te zoeken en negativiteit te mijden.

2. Wees je bewust van negatieve gedachten

Ik heb twee jaar geleden een artikel geschreven wat negatieve gedachten met je kunnen doen. Wanneer je te vaak negatief denkt ontstaat er vanzelf een patroon van negatieve gedachten en gebeurtenissen. Die gebeurtenissen zorgen op hun beurt weer voor negatieve gedachten, enz. enz. Word je daarom eerst bewust van die negatieve gedachten en probeer ze om te zetten naar positieve. Relativeren dus. Zo ontstaat er na een tijdje een positieve(re) gedachtenstroom, waardoor er automatisch positievere gebeurtenissen ontstaan!

3. Uit niet iedere negatieve gedachte die je hebt maar focus op wat er echt toe doet

Tip 3 ligt eigenlijk in het verlengde van tip 2. Nadat je je bewust geworden bent van het hebben van negatieve gedachten, is het belangrijk dat je niet iedere negatieve gedachte uit. Houd het bij de echt belangrijke dingen. Soms heb je van die dagen dat je de hele dag wel kunt klagen. Dit is niet alleen dodelijk vermoeiend voor  je omgeving, maar ook heel uitputtend voor jezelf. Stop met het uiten van deze onbelangrijke zaken maar focus op wat er echt toe doet!

4. Wees dankbaar – het liefst iedere dag

Mijn oma heeft me vroeger – toen onbewust – veel wijsheden meegegeven toen ze nog leefde. Tel je zegeningen, één voor één. Tel je zegeningen en vergeet er geen bijvoorbeeld. Gezegden zijn er niet voor niks, ze kloppen vaak als een bus! Wanneer ik niet lekker in mijn vel zit, pak ik een notitieboekje en schrijf ik onder elkaar op waar ik dankbaar voor ben, oftewel een dankbaarheidsboekje. Je dankbaarheid opschrijven betekent automatisch positieve gedachten en een beter gevoel. Het beste is om dit iedere dag te doen. Elke dag hebben we wel onze mindere momenten en door dankbaar te zijn blijven we in balans.

5. Houd het simpel

Geluk zit in kleine dingen. Kijk dus niet alleen maar naar grote life events en doelen, maar geniet ook bijvoorbeeld van een lekkere kop thee of in mijn geval van een lekkere kop cappuccino. Geniet van een kopstoot van je kat of een vrolijke groet van je hond bij binnenkomst. Een lekker lang bad. Met een magazine erbij. En een kaars. Een lunch met je moeder. Gisteren had ik een geluksmoment toen ik buiten die lente-temperatuur en zon op mijn huid voelde na al die maanden kou. Yessssss, wat zalig! Bedenk dus dat geluk geen aaneenschakeling hoeft te zijn van grootse dingen. Juist die kleine momenten zorgen vaak voor een gevoel van geluk! En wat een heerlijk gevoel is dát!

6. Laat negativiteit van anderen jou niet beïnvloeden

Ken je dat? Je gaat de deur uit en je bent allervriendelijkst tegen iedereen die je tegenkomt: met de buurvrouw maak je een gezellig praatje, je houdt een deur voor iemand open, wanneer iemand vlak bij jou iets laat vallen, raap je het voor die ander op, je duwt een kleine jongen naar voren bij de bakker die aan de beurt is maar door iedereen over het hoofd wordt gezien, je geeft een parkeerbon waar nog een uur parkeertijd op staat aan iemand anders, enz. enz. Maar het enige dat je die dag om je heen ziet en terugkrijgt is gezeur, gezeik, boze blikken en chagrijnigheid. Jouw positiviteit krijgt geen kans en wordt overschaduwd door negativiteit van anderen. Ik heb echt een gruwelijke hekel aan dit soort dagen. En vaak laat ik me dan dus (onbewust) beïnvoeden. Zakt mijn humeur ineens naar -10…Nee, laat negativiteit van anderen lekker bij hen. Probeer zelf vrolijk verder te gaan met je dag en zorg dat die ander geen vat op je krijgt. Moeilijk, maar wanneer je deze beheerst: zennnnnnnnnen maar!

7. Doe iedere dag iets waar jij blij van wordt

Heb jij van je hobby je daytime job gemaakt? Ja??? Gefeliciteerd! Dan hoor je bij de lucky few! Voor alle anderen die niet gillen van geluk wanneer ze opstaan: het is heel belangrijk dat je elke dag iets doet waar jij blij van wordt! Maak een lijstje met daarop alles dat jou blij maakt. Bijvoorbeeld schilderen, zwemmen, sporten, een serie kijken, puzzelen, wandelen met de hond, shoppen, kletsen met een vriendin, ergens een kopje koffie drinken, dansen, muziek luisteren, een boek/magazine lezen, uit eten gaan, mediteren of even helemaal niks doen! Schrijf het allemaal op en probeer daar iedere dag een uurtje voor vrij te maken. Zo houd je balans tussen verplichtingen en jouw eigen geluk en reduceer je stress!

 

HAPPY THURSDAY!

Heb jij nog
een tip om je
gelukkiger te voelen?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

4 Reacties

 1. 16 februari 2017 / 16:15

  Super leuk stukje en helemaal waar. Soms is het alleen even goed om hier even stil bij te staan en iets meer aandacht te geven aan de kleine dingetjes, zoals het heerlijke weer van gister. Eindelijk kon ik buiten lunchen, zulk weer is heerlijk op een vrije dag.

  • Amina
   Auteur
   16 februari 2017 / 17:28

   Dank je wel lieve Emma! Heerlijk hè gisteren! Heb genoten ook! Precies, buiten lunchen in het zonnetje = geluksmomentje :-)

 2. 19 februari 2017 / 07:50

  En eer het kleine. Haal geluk uit kleine dingen. Een wijntje. Of een compliment. Kleine dingen die je dag kunnen maken!

  • Amina
   Auteur
   19 februari 2017 / 17:44

   Helemaal waar! Eer het kleine ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *