Lifestyle | Travel: de 10 voordelen van een autovakantie

Lifestyle Travel de 10 voordelen van een autovakantie

In mijn leven heb ik al aardig wat vakanties met de auto gehad. Mijn ouders waren niet zo van de vliegvakanties. Op avontuur gaan en lange tochten maken was meer hun ding. Het grootste ‘project’ was van ons kikkerlandje helemaal naar Marokko rijden met de auto! En daar dan ook nog eens roadtrippen met de auto langs de westkust. Een stukje in het midden hebben we zelfs ook nog meegepakt. Ontzettend veel gezien en beleefd! Als je aan mij vraagt: “Zou je het weer doen?”, dan zeg ik volmondig: “JAAAAA!” Lees mijn 10 voordelen van een autovakantie!

Lifestyle | Travel: de 10 voordelen van een autovakantie

“At the end of the day, your feet should be dirty, your hair messy and your eyes sparkling” – Shanti

Herinneringen maken tijdens een autovakantie

Voordeel #1. Herinneringen maken

We reden van Nederland door België, Frankrijk en Spanje naar Marokko toe. Met een Audi 80, ik weet het nog goed. Als ik aan bepaalde plaatsen terugdenk waar we geweest zijn (Málaga in Spanje bijvoorbeeld), kan ik gewoon nog steeds die hitte voelen op mijn huid. En je maakt natuurlijk ook ontzettend veel mooie herinneringen met elkaar.

Voordeel #2. Je ziet zovéél meer tijdens een autovakantie

Je kunt stoppen waar je wil, wanneer je wil. Daarom kun je op de mooiste plekken komen. Hotspots die je echt niet zo snel ziet wanneer je met het vliegtuig gaat. En waar je gewoon even rustig kunt genieten van het uitzicht…

Je ziet véél meer tijdens een autovakantie

Voordeel #3. Je vergeet deze roadtrip nooit meer

Een autovakantie is heel indrukwekkend. Je krijgt met allerlei dingen en omstandigheden te maken. Dagenlang wachten bij douanes, een overtocht met een schip, het weer dat ineens grimmig omslaat…soms denk je “Waarom doe ik dit?” en dan ineens voel je je weer zo vrij en fantastisch!

Voordeel #4. Je merkt dat je een hoop kunt doorstaan

Niet alles gaat van een leien dakje natuurlijk. We hebben ook flinke autopech gehad. Dat er rook uit de motor kwam op de snelweg. Dat was creepy. Dus stoppen bij een tankstation en dan horen dat je een bepaald auto-onderdeel nodig hebt om verder te kunnen. Regelen. Wachten. Maar je gaat er allemaal doorheen en je doorstaat veel gedoe, omdat de bestemming het einddoel is! Nog een tip: we hadden in de bergen enorm veel last van beslagen ramen door vocht, wat soms heel tricky was in die omgeving omdat we dan amper wat zagen. Een auto ontvochtiger hielp gelukkig goed! Vind de beste aanbiedingen voor comfort in de Auto.

Voordeel #5. Back to basics

Slapen in de auto, je tanden poetsen met een fles water, pauzes nemen langs de snelweg, eten kopen in een shabby winkeltje in een of ander vaag dorp in Frankrijk, omdat mijn moeder niet zo goed was met de kaart (er was toen nog geen navigatie)…ik heb het allemaal gedaan…en wat was het tof om te doen als ik er nu op terugkijk!

Voordeel #6. Of vooruit plannen en mega luxe overnachten

Je kunt natuurlijk ook voor meer comfortabelere overnachtingen kiezen en de boel goed vooruit plannen, als je iets minder avontuurlijk bent ingesteld. Wij kwamen gewoon midden in de nacht ergens aan, klopten op de deur en vroegen of er nog een kamer vrij was in het hotel…YOLO!

Voordeel #7. Je wordt helemaal een met de natuur

De mooie heuvels in Frankrijk, de bergen en de zinderende hitte in Spanje, al die prachtige kleuren in Marokko…je wordt helemaal een met de natuur van een land. Dingen die je wel maar veeeel minder ziet als je jezelf ergens neerplant met een vliegtuig…

Voordeel #7. Je wordt helemaal een met de natuur

Voordeel #8. Je maakt kennis met de lokale bevolking

Perziken kopen langs de weg bij een heel oud mannetje. De weg vragen in gebrekkig Duits. Dadels krijgen van een lieve vrouw in Marokko…Je krijgt met allerlei mensen te maken en je groeit daar persoonlijk gewoon enorm van. Had ik niet willen missen!

Voordeel #9. Het leert je ook weer te waarderen wat je hebt

Laat ik eerlijk zijn: een autovakantie is een must do op je travel bucketlist wat mij betreft, maar er zijn natuurlijk comfortabelere manieren om te reizen. Soms is slapen in de auto gewoon shit. Of ben je de hitte en de files echt zat en verlang je gewoon naar een huis om je heen. Toch heb ik er veel van geleerd, vooral ook het waarderen van wat je thuis hebt.

Voordeel #10. Je leert een land veel beter kennen

Ook lekker meegepikt van de autovakantie: ik weet nu heel goed waar ik precies naartoe wil als ik aan een bepaald land waar ik doorheen gereden ben denk. Bijvoorbeeld Spanje. Madrid, en Barcelona, ja…leuk, maar wil ik naartoe wil is Córdoba of Granada!

Lekker op pad gaan!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met dit artikel! Laat me weten in de comments of jij ook wel eens een lange roadtrip gemaakt hebt!

 

HAPPY WEEK!
Wat is jouw mooiste
autovakantie herinnering?

I'm Feeling Good Spring logo - Signature

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

 

* Dit is een inspirerende samenwerking met Autodoc.
Door samen te werken met merken
kan I’m Feeling Good blijven bestaan.
Thanks voor de support.
Delen:

6 Reacties

 1. 15 april 2019 / 17:54

  Leuk! Klinkt ook als een hele mooie reis, van hier helemaal naar Marokko. Wij gingen “vroeger” thuis ook altijd op vakantie met de auto. Eigenlijk ieder jaar naar Frankrijk! Kijk ik ook met goede herinneringen op terug en zo’n autoreis wil ik zeker ook nog vaker gaan maken.

  • Amina
   Auteur
   19 april 2019 / 17:26

   Ohh leuk dat je er ook bekend mee bent :-) Frankrijk is ook zo gaaf om met de auto te doen! Heb ik ook mogen doen, naar de Ardèche. Zo mooi! Liefs!

 2. 19 april 2019 / 11:22

  Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me wel heel tof!!

  • Amina
   Auteur
   19 april 2019 / 17:59

   Hiiii Mei Qi! Lekker dichtbij beginnen (bijvoorbeeld België) en dan steeds verder als je dat wil. Dan wen je er langzaam maar zeker aan. Liefs!

 3. 20 april 2019 / 07:26

  Het land leer je inderdaad beter kennen en ik kan zo genieten van de natuur… iedere berg en boom vind ik fantastisch. Ik ben het rijden ook al mijn hele leven gewend. 17 uur is voor mij dan ook geen probleem. Boek erbij, een ijsje erbij, camera erbij haha ik vermaak me wel.

  • Amina
   Auteur
   22 april 2019 / 08:32

   Heerlijk als je zo kunt genieten van de natuur en kleine dingen! Heel mooi! Ik hou ook zo van de natuur ❤️❤️❤️
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *