Lifestyle | 10 x Heerlijk Hygge

Lifestyle 10 x Heerlijk Hygge

Op dit moment ben ik het boek Hygge aan het lezen van Meik Wiking. Hygge is de Deense kunst van het leven. Denemarken blijkt het gelukkigste land ter wereld te zijn. En dit komt grotendeels door hygge. In deze blog laat ik je 10 x heerlijk hygge zien…voor die avonden waarop je weinig puf hebt en geen plannen om uit te gaan. Dus die avonden waarop het tijd is voor selfcare!

Lifestyle | 10 x Heerlijk Hygge

Hygge is een mentaliteit en een focus op de dingen die er echt toe doen in het leven. Het draait om een bepaalde sfeer en ervaring. Het gevoel dat we veilig zijn en ons kunnen ontspannen, afgeschermd van de buitenwereld. Het hygge-hoogseizoen valt in de herfst en de winter. Hoog tijd voor jouw portie selfcare dus!

1. Kaarsen

Steek gezellig wat kaarsjes aan voordat je gaat Netflixen en doe het licht uit. Er ontstaat meteen een heerlijk fijne en aangename sfeer.

Hygge kaarsen

2. Chocolade(melk) van goede kwaliteit

Koop voor die speciale avonden eens chique chocolaatjes van een chocolatier of maak een kop heerlijke chocolademelk van echte chocoladerepen…YUM! #treatyoself!

Hygge Chocolade(melk)

3. Je lievelingsthee

Ik heb heel veel favoriete theeën (groene thee met citroen, matcha, Winterglow en Autumn Storm), maar als ik mezelf echt wil verwennen haal ik: meloenthee! Ja, I know, mier- en mierzoet…maar die geur, die smaak, ik hou er zo van! Dus op dit soort avonden komt deze thee uit de voorraadkast! Leuk detail: het is niet voor niks dat deze foto ook mijn website logo is! De sfeer op deze foto geeft goed weer waar ik van hou in de winter! Ook mijn visitekaartjes heb ik lekker hyggelig gemaakt.

Hygge Je lievelingsthee

4. Je lievelingsboek

In welk boek kun je helemaal opgaan waardoor je de wereld om je heen vergeet? Ik heb dat met feelgood-romans, heerlijk! Lees het boek rustig en zie de beelden, het verhaal en de personages echt voor je. Lees in Hygge-style!

Hygge Je lievelingsboek

5. Je lievelingsfilm- of serie

Je kent ‘m wel: die serie die je opbeurt of die film die je helemaal uit je gedachten kan halen wanneer je verdrietig bent of een off-day hebt! Neem een warme douche, glij in je pyama en genieten maar!

Hygge Je lievelingsfilm of serie

6. Een goed paar wollen sokken

Die lekkere lange, dikke wollen overknee sokken! Heerlijk!

Hygge Een goed paar wollen sokken

7. Een warme trui

Lekker behaaglijk en klein detail: off shoulder ook nog eens supersexy!

Hygge Warme Trui

8. Een notitieboekje

Koop een supermooie notebook en schrijf hierin al je mooie momenten van de afgelopen maand. Hou ‘m dan vanaf nu ook bij, zodat je echt stilstaat bij fijne dingen en je dankbaar kunt zijn voor al het moois dat je meemaakt!

Hygge notitieboekje

9. Een lekkere deken

Onmisbaar voor een hyggelige avond is een lekkere deken! Het liefst een chunky knit gebreide (zie ook foto nummer 10)! Love it! En het is helemaal heerlijk om eronder weg te duiken met je Lief! Of met je kat/ander huisdier natuurlijk!

Hygge Een lekkere deken

10. Breien

Al jaren een regelrechte Hygge-hit: breien! Je maakt de mooiste dingen, het is gezellig, sfeervol én je vergeet ook nog eens even alles!

Hygge Breien

 

Dit artikel bevat passages uit het prachtige boek Hygge van Meik Wiking:
Bol logo

 

 

HAPPY WEEK!
Wat vind jij
van deze 10
Hygge essentials?

I'm Feeling Good Winter logo - Signature Mail

 

Dit bericht bevat een affiliate linkje.

Delen:

4 Reacties

 1. 18 februari 2019 / 22:37

  Wat een heerlijke foto’s heb je ook gebruikt zeg ik heb nu gewoon zin in puur ontspanning! ik duik mijn bed in met een kop gember thee en een serie.

  • Amina
   Auteur
   19 februari 2019 / 16:39

   Ahhhh dank je wel Rachel! Je hebt groot gelijk! Straks doe ik ook kaarsjes aan, ik vond het knap koud vandaag…

 2. 19 februari 2019 / 11:23

  Dit boek staat ook al een tijdje op mijn lijstje! Krijg helemaal zin om met een lekker boek en kop thee op de bank te ploffen.

  • Amina
   Auteur
   19 februari 2019 / 16:39

   Ahhh dank je wel voor het mooie compliment Sanne! Klinkt heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *