Fashion | Tips om je kleding langer mooi te houden

Fashion Kleding onderhouden tips om kleding langer mooi te houden

Je wil je kleding langer mooi houden, zodat deze draagbaar blijft en langer meegaat. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je garderobe er altijd netjes en verzorgd uitziet. En daarmee ook je outfit! In dit artikel geef ik je een aantal handige tips om kleding op een goede manier te onderhouden. Zo heb je er nóg langer plezier van!

Tip 1. Kies voor kwaliteit om je kleding langer mooi te houden

Het begint allemaal bij de aanschaf van je kleding. Kies altijd voor kwalitatieve kledingstukken die tegen een stootje kunnen. Investeer in goede materialen en stoffen (zoals travelstof) die duurzaam zijn en lang mooi blijven. Kwalitatieve kleding gaat langer mee en behoudt zijn vorm en kleur beter dan goedkope kleding van slechte kwaliteit. Bij Ter Stal vind je bijvoorbeeld hoogwaardige stoffen en kwalitatieve kleding.

Tip 2. Sorteer de kleding

Om je kleding goed te onderhouden, is het belangrijk te sorteren op kleur en soort. Was lichte en donkere kleuren apart om verkleuring te voorkomen. Sorteer ook de kleding op stofsoort (broeken, shirts en truien apart) zodat je de kleding op de juiste manier kunt wassen en behandelen. Een tip voor de meest fijne kleding die je elke dag aan kunt trekken: travelstof. Dit zit als een tweede huis, rekt mee en zit heel comfortabel. Ook zweet je niet snel met dit stofje. Travelstof kleding kun je dragen als een chill outfit, maar kan ook stijlvol en chique perfect zitten. Ideaal dus!

kleding langer mooi houden

Tip 3. Was en droog de kleding op de juiste manier

Het is belangrijk om de kleding op de juiste manier te wassen om beschadiging en krimp te voorkomen. Lees altijd het waslabel in de kleding en volg de wasinstructies nauwkeurig op. Gebruik indien nodig een waszakje om delicate stoffen te beschermen en was de kleding binnenstebuiten om de kleuren langer mooi te houden.

Het drogen van kleding kan ook invloed hebben op de kwaliteit van de stof. Hang kledingstukken die gevoelig zijn voor krimp of vervorming op een rek om te drogen, in plaats van ze in de droger te stoppen. Hierdoor blijft de vorm van de kleding behouden en voorkom je dat de stof beschadigd raakt.

Tip 4. Strijk voorzichtig en bewaar op de juiste manier

Sommige kledingstukken moeten na het wassen gestreken worden om er netjes uit te zien. Gebruik een strijkijzer met de juiste temperatuurinstelling voor de betreffende stof en strijk de kleding binnenstebuiten om beschadiging aan de buitenkant te voorkomen. Strijk ook geen vouwen in travelstof, aangezien deze stof kreukbestendig is en van nature al glad blijft.

Berg ook je kleding op de juiste manier op wanneer je het niet gebruikt: hang kledingstukken die kunnen kreuken, zoals jurkjes en blouses, op in de kast en leg broeken en truien netjes opgevouwen neer. Bewaar de kleding op een droge en donkere plek om verkleuring en schimmelvorming te voorkomen.

Kleding langer mooi houden: conclusie

Je kleding langer mooi houden is dus eigenlijk wat liefde en aandacht geven aan onze outfits. Zeker nu we willen weten waar onze kleding vandaan komt en we niet alles meteen maar weg willen gooien. En het bespaart ook nog eens geld, yay!

 

Heb jij nog een tip om kleding langer mooi te houden?

* Fotografie door Liza Summer via Pexels.com

 

Liefs, Amina

Logo I'm Feeling Good

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

Delen:

3 Reacties

 1. Kijkje in huis en tuin
  12 juni 2024 / 21:29

  Hier zijn we altijd pietje precies met kleding sorteren, ik wil graag de kwaliteit van de stof behouden.

 2. 13 juni 2024 / 07:30

  Wat fijn om te weten, Bedankt.
  Van het strijken wist ik al. Dat doe ik ook altijd zo, binnenste buiten ook voor de kleur.

 3. 13 juni 2024 / 12:54

  Wat een fijne tips. Je hebt inderdaad zelf veel invloed op hoe je kleding mooi blijft denk ik. Mijn belangrijkste actiepunt is altijd om dingen netjes aan een hanger te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *