Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate | Review

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate

Het is twee maanden geleden. Ik ontvang een mailtje van de pr manager van Kiehl’s, waarin staat dat ik geselecteerd ben voor een speciale zending. Wow, wat ontzettend gaaf zeg! Een week later ontvang ik een prachtige witte doos met daarin heerlijk ruikende verse lavendel. Bij elkaar gebonden met een lila lint. Love it! Een lieve brief erbij én een flesje Midnight Recovery Concentrate. Ik ken het merk helemaal niet, dus ik wil het heel graag reviewen. Maar wat vind ik ervan? En wordt dit merk een vast onderdeel van mijn skin care ritueel?

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate | Review

Complimenten

Laat ik eerst beginnen met een compliment te maken naar de pr van dit merk. Jezus! Hier hou ik van! Classy, chic, de doos met het merk erop in sierlijke letters, alles met aandacht ingepakt, verse lavendel erbij en een ontzettend mooi verzorgd briefje…kijk, dán wil ik het product echt wel testen hoor! Dank je wel Kiehl’s…love your style!

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate flatlay

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate is een huidregenererend concentraat in de vorm van een gezichtsolie. Je brengt ‘m ’s avonds voor het slapen gaan op, zodat-ie in de nachtelijke uurtjes goed z’n werk kan doen. Ik ben niet weg van oliën voor mijn gezicht. Ik heb een gecombineerde huid die van zichzelf al vet genoeg is. Hm.

Wat Kiehl’s over dit product zegt en wat het voor je doet

“Dit krachtige elixir op basis van planten werkt de hele nacht om de huidbarrière te regenereren, te repareren en te herstellen, met als resultaat een huid die er ’s ochtends jonger uitziet. Biedt de huid ’s nachts, op het moment dat ze het meest receptief is, de essentiële voeding.”

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate flesje en lavendel

Het product

Het donkerblauwe flesje met goudkleurige letters zit in een donkerblauw doosje. Ik ben niet weg van het uiterlijk van dit flesje, in tegenstelling tot andere reviews die ik hierover gelezen heb…ik vind het doosje én het flesje er nogal ouderwets uitzien. De zwarte tekst op de doos vind ik heel sierlijk, maar in het goud op een flesje vind ik het weer heel erg even naar de apotheek in de vorige eeuw. Kiehl’s wil dit volgens mij ook uitdragen als ik naar de favicon op de website kijk. Je moet ervan houden denk ik.

Kiehl's Midnight Recovery

Wanneer ik de dop opendraai, zie ik dat je druppeltjes olie kunt doseren door middel van een pipetje. Wat ik echt top vind is dat je door middel van een drukknopje bovenop de dop het aantal druppeltjes kunt bepalen. Super!

De geur

Het concentraat ruikt zacht en heerlijk naar lavendel. Een erg aangename geur. Totaal niet chemisch.

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate flesje met pipetje

De ingrediënten

Samenstelling

 • Huidbehoefte: Anti-aging
 • Huidzorg: Huidveroudering
 • Textuur: Olie

– Natuurlijke oliën zoals lavendel olie, zonnebloemolie, hondsroosolie, sleutelbloemolie, korianderzaadolie, , rozemaerijnolie, en rozenolie
– Natuurlijke alcohol “linalool” die te vinden is in heel veel bloemen en kruidenplanten
– Natuurlijke extracten zoals jasmijnextract, komkommerextract en kurkuma-extract
– 99,8% natuurlijk
– Zonder parabenen
– Zonder parfum

Inhoud & gebruik

Breng 2-3 druppeltjes aan op de gereinigde huid. Masseer de wangen, het voorhoofd en de kin zachtjes met de vingertoppen, zodat het product gelijkmatig wordt verdeeld; daarna over het hele gezicht verdelen. Kan apart of onder een vochtinbrengende crème worden gebruikt.

Mag je dit altijd gebruiken?

Voor de een is dit natuurlijke product fantastisch! Maar ik heb ook gelezen dat er dames waren die irritaties en jeuk kregen. Het is altijd voor iedereen weer anders hoe je huid op een product reageert.

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate Swatch

Mijn ervaring

De olie voelt totaal niet olie-erig aan. Het aanbrengen is ook heel prettig. Hier was ik wel een beetje bang voor, want ik hou dus normaal gesproken niet van olie-producten. Vet op een gecombineerde en vooral vette huid, thanks, but no thanks! Maar omdat je maar max 3 druppeltjes hoeft te gebruiken en de samenstelling heel zacht is, voelt het net of je helemaal niks op je gezicht hebt zitten en voelt het dus ook totaal niet vet aan. Het is alsof je huid het opzuigt.

Ik heb gelezen dat dames met een gevoelige huid last hebben gehad van de extracten die hierin zitten. Ik heb een extreem gevoelige huid (na het douchen altijd een rood gezicht en na het ontharen van mijn gezicht en wenkbrauwen altijd ruim 2 uur flinke roodheid) maar ik heb nergens last van gehad. Echt niet. Niet een jeukbeweging over mijn gezicht hoeven maken. Ja. Ik sta er ook van te kijken.

Maar waar ik helemaal stijl van achterover val is het effect van de olie op mijn gezicht the day after. Ik heb altijd irritatie-plekjes op mijn rechter jukbeen. Puistjes-achtige dingen/bobbeltjes. Echt altijd al. Ik denk altijd dat dat door mijn blush komt. Welk merk ik ook gebruik. En met dit product wordt dat minder. Het is zelfs een paar dagen bijna helemaal weg geweest. Dat is echt wel heel bijzonder.

Ik krijg nu zelfs complimenten van vrouwen die zeggen dat ik zo’n gezonde huid heb. Nou, dat had ik tot voor kort echt niet hoor!

Kiehl's Midnight Recovery pipetje

Mijn conclusie

Ik snap werkelijk waar niet waarom ik nog nooit van dit merk gehoord had! Was Biomed mijn nummer 1 gezichtscrème voor de nacht, nu is het Kiehl’s! Ik vind de olie heel fijn, lekker zacht en heerlijk ruiken. Hij trekt goed in mijn huid en de ochtend erna zie ik zoveel verschil! Ik ben hier nogal hysterisch over! Heel blij mee!

ps: ik gebruik overdag nog wel een dagcrème met SPF, maar ’s avonds gebruik ik dus alleen nog maar de olie. Ik gebruik geen nachtcrème meer :-)

Nog even de plus- & minpunten op een rijtje:

Pluspunten

+ de pr van dit merk! Mooie presentatie!
+ het pipetje in de dop, mét drukknopje voor het doseren: yessss!
+ de natuurlijke bestanddelen
+ de geur
+ de ervaring van dit product op mijn huid
+ het effect van dit product op mijn huid
+ met 3 druppels per dag ga ik hier zeker maanden mee doen

Minpunten

– het uiterlijk van het doosje
– het uiterlijk van het flesje

Waar verkrijgbaar & prijs

Wat: Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

Prijs: € 46,00 voor 30 ml

Verkijgbaar bij: officiële Kiehl’s webshop & de Bijenkorf.

 

HAPPY WEEK!

Heb jij wel eens
een elixir geprobeerd?

Let me know!

 

 Dit artikel bevat een product
dat door een merk of
bedrijf is opgestuurd.

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

8 Reacties

 1. 18 september 2017 / 22:02

  Wat super leuk dat je deze toegestuurd kreeg. Het ziet er inderdaad om te beginnen al uit om door een ringetjes te halen, heel mooi! Gaaf dat het zo goed aansloeg en dat je zo’n resultaat hebt gemerkt. Ik ben benieuwd of je huid er niet heel vet van werd. En heb jij er overheen nog crème gebruikt?
  X x x-

  • Amina
   Auteur
   18 september 2017 / 22:23

   Hi Florentine!

   Lief dat je weer langskomt! Goeie vragen! Ik heb die meteen beantwoord in de tekst. Mijn huid wordt er totaal niet vet van omdat het net is alsof je huid het opzuigt. Door de 3 druppeltjes wordt mijn huid niet vet.

   Ik gebruik hier geen crème meer overheen. Ik ben heel blij met het resultaat, dus dat vind ik niet meer nodig :-)

   Liefs!

 2. 21 september 2017 / 19:16

  Wat leuk zo met het bosje lavendel. Ziet er echt chique uit zo. Ik vind het flesje wel wat hebben alleen teveel tekst erop. Verder hou ik zelf heel erg van oliën voor het gezicht en ook deze klinkt erg lekker.

  • Amina
   Auteur
   22 september 2017 / 10:30

   Ja gaaf hè! Ja, dat is het misschien ook wel, teveel tekst. Leuk dat je langskomt Sarah, ik ga zo even bij jou kijken :-) Liefs!

 3. 25 september 2017 / 11:43

  Wat een fijne review! Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar dit product. De presentatie is inderdaad top, ziet er erg luxe uit. Lijkt me erg fijn zo’n olie met lavendelgeur, wordt je meteen ontspannen van! :)

  • Amina
   Auteur
   26 september 2017 / 14:02

   Hi Sija! Thanks for stopping by! En dank je wel voor je comment. Ja, is het ook, werkt lekker voor het slapengaan. xxx

 4. Fatma
  20 maart 2018 / 07:12

  Hoi amina
  Kan ik die product per post ontvangen ? Want in mijn buurt heb ik geen kiehlis winkel ?

  Xxx

  • Amina
   Auteur
   20 maart 2018 / 10:42

   Hi Fatma, dank je wel voor je reactie! Onderaan het artikel staan linkjes naar de webshop van Kiehl’s en de Bijenkorf! Je kunt ‘m zo makkelijk online bestellen. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *