Keuken inspiratie: de 6 leukste keukentrends van 2022

Keuken inspiratie de 6 leukste keukentrends van 2022 - keukentrends

De keuken. De plek waar je je eten bereidt en waar je ’s morgens met kleine oogjes je eerste koffie zet. Maar de keuken is ook het deel van het huis waar je elkaar vindt aan het begin van de avond. En misschien is het ook je tijdelijke werkplek als je vanuit huis werkt. En of je nou een klein appartement huurt of huiseigenaar bent, de kans is groot dat je wel eens aan verandering hebt gedacht. Voordat je nou met je lijstje naar de ‘keukenboer’ gaat, is het misschien handig om naar de keukentrends van 2022 te kijken. Dit zijn de 6 leukste!

Dé 6 leukste keukentrends van 2022

Heb je maar een klein budget? Of geld genoeg voor een design keuken? Het belangrijkste is dat je je er goed voelt. De keuken wordt vaak onderschat, maar we brengen er toch wel veel tijd in door. Het is dus wel belangrijk dat ‘ie naar je zin is en van alle gemakken voorzien. Ik zal je een voorbeeld geven: als een vriendin belt (waar ik wel een uur mee kan bellen), loop ik meteen automatisch naar de keuken om koffie te zetten. We hebben daar een heel groot raam waar we op grote bomen uitkijken op 2 hoog. Het is heerlijk om met een bak koffie tijdens het bellen naar buiten te kijken. Ook doe ik er al mijn fotoshoots. Vanwege dat grote raam en het vele daglicht wat daar binnenkomt. De keuken is daarom deels mijn werkplek. Maar mijn punt is dat ik er vaker zit dan ik denk. Ik vind het dan ook tijd voor een upgrade en die gaat er ook komen dit jaar. Geen vakantie, maar de keuken opknappen! Woohoo! En dit zijn dé 6 leukste keuken trends van 2022, die ik onder andere werden uitgelicht op een van de meest toonaangevende food-websites in Amerika: Food52.

 

──────── ❁❁❁ ───────
keukentrends
Trend 1. Hout in de keuken

 

Trend 1. Hout in de keuken

Natuurlijke materialen in huis zijn hot op dit moment. En bij natuurlijke materialen denk ik meteen aan hout. Hout heeft een warme uitstraling en kan de meest kille keuken doen ‘opwarmen’. En je kunt er alle kanten mee op. Of je nou authentieke balkenplafonds hebt hangen voor een rustieke landelijke look of een heel groot butcher block snijplank neerlegt in een industriële setting. Het kan allemaal! Naast het lichte, soms bijna witte hout-effect, zie je nu ook veel donkere houttinten in de keuken.

 

──────── ❁❁❁ ───────
keukentrends
Trend 2. Het aanrecht en de achterwand zijn één

 

Trend 2. Het aanrecht en de achterwand zijn één

In 2022 willen mensen niet alleen maar horizontaal van het keukenblad genieten, maar ook verticaal aan de achterwand. Je kunt dit goed zien bij de SieMatic keuken. Bijvoorbeeld de SieMatic SLX Pure. Hier lopen het keukenblad en de achterwand heel mooi in elkaar over. Je kiest een bepaalde materiaalsoort voor je keuken omdat je het supermooi vindt. En dan is het eigenlijk jammer dat je er alleen maar van bovenaf naar kunt kijken. Door de achterwand hierin mee te nemen, is dat opgelost. Zoals dit prachtige zwart marmer keukenblad met witte aders dat mooi doorloopt.

 

──────── ❁❁❁ ───────
keukentrends
Trend 3. Prachtige keuken decoratie

 

Trend 3. Prachtige keuken decoratie
De keuken is niet meer zoals vroeger een aparte ruimte waar je alleen maar kookt. Het wordt steeds meer onderdeel van het huis en is voor velen een verlengde van de woonkamer. Ik heb bijvoorbeeld mooie posters in mijn keuken neergezet, omdat ik in iedere kamer van het huis een fijne sfeer wil hebben en van die aesthetic feel hou in huis. Op de foto hierboven is dat gecreëerd met mooie industriële lampen en stellingkast, planten, bloemen, aardewerk potjes en houten keuken accessoires. Over de styling is nauwkeurig nagedacht.

 

──────── ❁❁❁ ───────
keukentrends
Trend 4. De kleurrijke keuken

 

Trend 4. De kleurrijke keuken

Veel designers zijn het erover eens: de witte keuken is uit! Saaie keukenkastjes verven of overspuiten in mooie donkere of mierzoete kleurtjes is hot. En let ook even op het hangende kastje erboven. Geen saaie horizontale panelen, maar verticale. Mooi! Bijpassende retro keukenapparaten- en accessoires maken het een prachtig geheel. Die retro koelkast in pastel paars is zo leuk! En let ook op het servies en the theepot in klassieke stijl.

──────── ❁❁❁ ───────
keukentrends
Trend 5. De vintage keuken

Trend 5. De vintage keuken

Je moet er van houden, maar een vintage keuken heeft gewoon wat. Het staat in groot contrast met de traditionele keukens en is daarom erg origineel. Een vintage keuken voelt vaak behaaglijk en kun je makkelijk aankleden met moderne keukenkastjes en accessoires. Een decoratietrap met daarover een linnen doek in de keuken, is echt geweldig toch? Vintage hoeft trouwens ook niet altijd ’tweedehands’ of ‘gebruikt’ te betekenen. Het is in mijn ogen meer het gevoel wat een voorwerp of object je geeft. Het is dus prima om nieuwe spullen in te slaan die een oude of verweerde look hebben.

 

──────── ❁❁❁ ───────
keukentrends
Trend 6. Aangepaste keukeninrichting

 

Trend 6. Aangepaste keukeninrichting

In de keuken van 2022 heb je alles wat je nodig hebt, bínnen handbereik. En als dat nodig is, passen we daar de keukeninrichting gewoon op aan. Met extra opbergruimte bijvoorbeeld. Dit kun je eenvoudig creëren met een (stoere) keukentrolley. Of extra plankjes aan de muur. We willen ruimte, maar ook niet dat alles meters ver weg staat. En als het kan realiseren we dit gewoon snel zelf, met een middagje klussen.

Keuken inspiratie: de 6 leukste keukentrends van 2022

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren. Je keuken is er echt niet alleen om in te koken of er koffie of thee te zetten. Drink eens een kop koffie of thee in je keuken en geniet ook van deze plek. Mis je iets? Kun je het misschien gezelliger of qua sfeer warmer maken? Met bloemen, plankjes of misschien wel een hele nieuwe keuken? Wat je ook gaat doen: have fun with it!

 

Wat zou jij graag upgraden in je keuken?
Delen:

7 Reacties

 1. 13 februari 2022 / 11:04

  Wat een leuke keuken voorbeelden. wij hebben toevallig net onze keuken verbouwd en gekozen voor een compleet houten keuken met zwarte accenten. Ik vind hem echt heel tof geworden. We wachten nog op een paar dingen dan nog schilderen en aankleden en dan is die klaar.

 2. 17 februari 2022 / 07:45

  Ik houd het meest van een Pippi Langkous achtige keuken, of een landelijke. Hoewel ik vintage ook erg mooi vind.

 3. Linda schrijft ' t op
  17 februari 2022 / 11:34

  Aanrecht en achterkant in dezelfden look vind ik erg mooi, net zoals een zwartblad.

 4. Mandy
  17 februari 2022 / 13:49

  Ik vind die houten details super leuk! En die vintage ziet er ook heel erg mooi uit. Ik hou dus echt heel erg van marmer maar ik woon nog thuis dus geen idee hoe mijn keuken er uit komt te zien haha!

 5. 13 juli 2022 / 10:50

  Bedankt voor het delen van de leuke keukentrends! Ik vind natuurlijke tinten en hout ook erg mooi passen in keukens. Zelf willen we onze keuken laten overspuiten in een donkergroene tint. Een houten aanrechtblad zal daar ook goed bij passen.

 6. 23 januari 2023 / 09:40

  Wij hebben een ouder huis gekocht. Binnenkort willen we de keuken opknappen. Trend 4 spreekt mij wel aan, ik vind het een leuk idee om de keukenkastjes een kleurtje te geven! Ik ga kijken of ik in de buurt een bedrijf kan vinden die de keuken spuiten kan. Bedankt voor de tip.

 7. 27 februari 2023 / 11:42

  Bedankt voor de mooie inspiratie, ik wil graag mijn keuken renoveren maar heb nergens exact kunnen vinden wat ik in gedachten heb. Ik denk dat ik voor een handgemaakte keuken zal kiezen, dan kan ik het precies hebben zoals ik het wil. Hopelijk kunnen ze me snel helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *