Wonen | Dit zijn de 10 voordelen van een kant en klare keuken

Dit zijn de 10 voordelen van een kant en klare keuken

Wanneer je gaat verhuizen of midden in een renovatie zit, geeft dat vaak veel rommel, gedoe en stress. Wat je dan snel nodig hebt, is een nieuwe keuken. Want een week lang eten laten thuisbezorgen, uit eten gaan of gezellig eten bij paps en mams eten is leuk, maar langer moet het niet duren. Gelukkig is hier de oplossing om weer snel in je eigen ritme te komen: dit zijn de 10 voordelen van een kant en klare keuken!

Dit zijn de 10 voordelen van een kant en klare keuken

De keuken is in veel huizen dé centrale plek. Er wordt gepraat, gekookt en geleefd. Na een lange dag op werk kook je er lekker voor jezelf. Of je ontvangt er vrienden. Je kinderen gooien er alles neer. Maar wat we allemaal gemeen hebben met de keuken is dat we ‘m hard nodig hebben. Wanneer het tijd wordt voor een nieuwe, kun je je droomkeuken gaan samenstellen. Maar dat is vaak duur en tijdrovend. Denk ook eens aan een kant en klare keuken:

Voordeel 1. Geen gedoe

Een op maat gemaakte keuken is altijd gedoe. Passen en meten. Met een kant en klare hoef je nergens over na te denken. Niet over de keukenopstelling, niet over de indeling en niet over de frontjes van de keukenkastjes. Alles is al gewoon klaar.

Voordeel 2. Ideaal wanneer je huizen flipt

Een keuken die al helemaal klaar is, is superhandig voor verhuurders, wanneer je net verhuisd bent naar een nieuwe woning of voor huizen flippers. In deze situaties heb je alleen maar voordelen. En dat is fijn, want het is allemaal al stressvol genoeg.

Voordeel 3. Het scheelt een hoop tijd!

In alle opzichten scheelt het zoveel tijd. Uitzoeken, levering en plaatsing/montage gaan sneller dan het zelf samenstellen van je keuken. Je wensen zijn misschien niet allemaal mogelijk en je bent vaak afhankelijk van anderen.

Voordeel 4. Het is een stuk goedkoper!

Goedkope keukens vinden gaat een stuk makkelijker als je voor kant en klaar gaat. Showrooms kopen vaak direct in bij de fabriek, waardoor die lage(re) prijzen mogelijk zijn. Een mooie keuken voor minder ka-ching! Yessss!

Voordeel 5. Sneller in huis

De wachttijd is een stuk korter omdat je ‘iets van het lijstje’ uitkiest. Het bestaat al. Geen ingenieur of aannemer die er aan te pas hoeft te komen. Of een monteur met een maandenlange wachttijd die je moet gaan regelen.

Voordeel 6. Hoge kwaliteit 

Wat veel mensen vaak denken is dat een kant en klare keuken van mindere kwaliteit is. Showrooms hebben echter vaak een serviceafdeling waar je met al je vragen terecht kunt. Zij hebben daarnaast ook de monteurs en de kennis in huis.

Voordeel 7. Variëteit aan stijlen dus jouw smaak zit er echt wel bij

Bij KeukenHal.nl kun je bijvoorbeeld leuke inspiratie opdoen. Je hebt daar veel stijlen, kleuren en afmetingen. De keukencollectie is daar ingedeeld in drie verschillende groepen: trendy keukens, klassieke keukens en tijdloze keukens.

Voordeel 8. Geen aanbetaling nodig

Nog een voordeel is dat je vaak geen aanbetaling hoeft te doen. Afrekenen gebeurt pas bij levering. Ook is het vaak what you see is what you get, zonder die vervelende verrassingen achteraf.

Voordeel 9. Allernieuwste trends

Woonwinkels zijn tegenwoordig goed op de hoogte van de allerlaatste en nieuwste trends. Wees dus niet bang voor oubollige of stoffige kant en klare keukens, die tijd is gelukkig voorbij!

Voordeel 10. Soms extra korting op al goedkopere keukens!

Showrooms worden regelmatig opnieuw ingericht en voorzien van de laatste trends op keukengebied. Zo blijft de collectie vernieuwend en verrassend. Een aantal opstellingen in de showroom moeten dan plaats maken voor nieuwe opstellingen en mogen dan extra voordelig verkocht worden. Als je in de buurt van zo’n showroom woont kun je dat zelf goed in de gaten houden en daar bijvoorbeeld naar vragen!

Conclusie: dit zijn de 10 voordelen van een kant en klare keuken

Als je een bepaald budget hebt, niet lang kunt wachten en minder stress, gedoe en rommel wil, kan ik je aanraden om voor een kant en klare keuken te gaan. Ik hoop dat ik je met dit artikel geïnspireerd hebt!

Hier vind je nog meer keuken blogs

 

Heb jij wel eens een kant en klare keuken gekocht?

 

* Fotografie door Becca Tapert via Unsplash

 

Liefs, Amina

Logo van I'm Feeling Good

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

Delen:

4 Reacties

 1. Kijkje in huis en tuin
  7 juni 2024 / 18:32

  We gaan binnen 3 jaar verhuizen. Ik ben me nu al aan het oriënteren op nieuwe keukens. Dit is een goede tip, waar ik zeker wat aan heb.

 2. Tine
  7 juni 2024 / 19:25

  Niets dan voordelen zo te zien. Mijn keuken is nog vrij recent maar hier kunnen heel veel mensen wel iets aan hebben denk ik.

 3. 9 juni 2024 / 13:32

  Als ik het goed begrijp is dit een showroomkeuken? Daar ben ik zeker fan van! Vooral omdat je zo’n keuken veel sneller krijgt en hij goedkoper is. Ook vermindert het een boel keuzestress.

 4. 10 juni 2024 / 12:22

  Wat een goede blog. Er staan veel tips in waar mensen wat aan kunnen hebben. Wij hebben 2 jaar geleden onze keuken verbouwd, dus voor nu laten we hem maar even zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *