Je waterkoker makkelijk en duurzaam ontkalken? Zo doe je dat!

Je waterkoker duurzaam ontkalken Zo doe je dat

Als echte theeleut drink ik denk ik gemiddeld wel 6 grote bekers thee op een dag. Heerlijk! Voor mij staat thee drinken gelijk aan opwarmen bij koud weer, een soort van afkoelen in een hete zomer, bijkletsen met een vriendin, genieten van een leuke mok, troost in vinden bij ziek zijn en een geluksmoment hebben tijdens een high tea. Maar door water te koken, ontstaat ook veel kalk in een waterkoker of fluitketel. Dus moeten we onze keukenapparatuur van binnen en buiten schoon maken, want kalk is slecht voor apparaten. Door te ontkalken halen we een overschot aan kalk, bacteriën en mogelijke schimmel weg. Zo krijgen we geweldig smakend heet water. Gelukkig is je waterkoker makkelijk en duurzaam ontkalken zo gebeurd! Ik laat je dit in dit artikel zien in 3 makkelijke stappen. Ik heb hiervoor vintastic natuurlijk schoonmaakazijn gebruikt. Je waterkoker makkelijk en duurzaam ontkalken? Zo doe je dat!

Je waterkoker makkelijk en duurzaam ontkalken

Ik vind het belangrijk om voor mezelf en mijn gezin biologisch afbreekbare schoonmaakproducten te gebruiken. Om zo ook de wereld een stuk schoner achter te laten. Volgens mij kunnen we met z’n allen die verantwoordelijkheid best nemen. Ontkennen dat het milieu, het klimaat en daarmee onze wereld niet verandert, is niet meer van deze tijd. De wereld is altijd aan het veranderen. We kunnen het beste daarin meegaan en proberen de aarde zoveel mogelijk te ontlasten. Door duurzame schoonmaakproducten te gebruiken, doe ik mee aan recycling. vintastic bestaat uit minimaal 95% hernieuwbare grondstoffen. En ook de flessen zijn gemaakt van gerecycled PET materiaal. En zelf ook weer recyclebaar. Love it!

Producten die ik gebruikt heb

De producten die ik heb gebruikt van vintastic zijn de vintastic natuurlijk schoonmaakazijn original en de vintastic keukenreiniger citrus:

vintastic natuurlijk schoonmaakazijn original

 • Inhoud 1L
 • De schoonstmaker! Bewezen effectief voor elke schoonmaakklus. Reinigt en ontkalkt. Zowel in en om het huis te gebruiken.
 • 100% natuurlijk schoonmaakazijn
 • Ingrediënten: Natuurazijn 7%
 • Gebruik niet op kalkhoudende materialen (bijvoorbeeld natuursteen en kalkhoudende voegen / Niet geschikt voor het bereiden van voedsel.
 • Fles is 100% gerecycled en recyclebaar.

vintastic natuurlijk schoonmaakazijn original

vintastic keukenreiniger citrus

 • Inhoud 750 ml
 • Een superhandige oplossing in een handige sprayflacon, waarmee je je hele keuken snel en doeltreffend schoonhoudt. Reinigt, ontvet en ontkalkt kookplaten, keukenkastjes, aanrechtbladen en noem maar op. Even sprayen. Goed afnemen met een microvezeldoek of een dot niet-pluizend keukenpapier. En klaar is ‘ie!
 • Spray vintastic keukenreiniger op het te reinigen oppervlak. Neem het oppervlak af met een vochtige doek of spoel na met water. Bij twijfel eerst testen op een onopvallende plek.
 • Ingrediënten: <5% niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen; parfums.
 • Niet geschikt voor gebruik op kalkhoudende materialen.
 • AISE-certificering
 • AISE is een Europese club van zeep, was-/reinigingsmiddelen en onderhoudsproducten, die er zich hard voor maakt om duurzamer te produceren en te consumeren. Want wij willen niet alleen duurzaam denken en doen. Maar duurzaamheid ook uitdragen.
 • Fles is 100% gerecycled en recyclebaar.

vintastic keukenreiniger citrus

Je waterkoker makkelijk en duurzaam ontkalken in 3 makkelijke stappen

Je waterkoker ontkalken fix je in 3 makkelijke stappen:

 1. Vul je waterkoker met niet te veel water – want door de azijn kookt het water veel hoger op in de koker – en voeg een scheutje vintastic natuurlijk schoonmaakazijn Original (wel de Original variant gebruiken, zonder parfum) toe.
 2. Kook het water en leeg het daarna. Herhaal dit nog een keertje als de kalkaanslag hardnekkig is
 3. Vul je waterkoker nog 2 keer met schoon water (zonder azijn erbij) en kook het opnieuw. Klaar!

Je waterkoker is weer lekker kalkvrij! Let op: als je dit bijna nooit doet, moet je de frequentie eerst wat opbouwen. De kalk zal dan ook niet na de eerste keer meteen helemaal weg zijn.

De waterkoker aan de buitenkant schoonmaken

Maar daarmee ben je er nog niet. Ook de buitenkant van de waterkoker moet lekker blinken. Ik gebruik een gele sopdoek die ik onder het warme water hou en goed uitknijp. Daarop spray ik de vintastic keukenreiniger citrus die reinigt, ontvet en ontkalkt. Tenslotte neem ik de waterkoker nog een keertje af met met de in warm water uitgespoelde sopdoek. Bij vlekjes het apparaat drogen met een stuk keukenrol.

En zo is ook je waterkoker aan de buitenkant blinkend schoon!

──────── ❁❁❁ ───────

Lees ook: De 6 leukste keukentrends van 2022

──────── ❁❁❁ ───────

Hoe vaak moet je een waterkoker ontkalken?

Hoe vaak je je waterkoker moet ontkalken, hangt af van hoe vaak je ‘m gebruikt. Ik hou zelf dit aan:

—  Ik gebruik de waterkoker dagelijks, dus ik verwijder spetters en vlekken iedere week met een beetje keukenreiniger op een vochtige doek
— Omdat ik dagelijks thuis ongeveer 6 x per dag thee zet en we hier hard water hebben (water dat veel kalk bevat), ontkalk ik mijn waterkoker minstens 4 keer per jaar.

Duurzaam schoonmaken met vintastic

Je waterkoker minder vaak ontkalken

Wanneer je minder vaak je waterkoker wil ontkalken, zorg dan dat je steeds per keer die hoeveelheid water kookt die je nodig hebt. Haal al het water uit de ketel, elke weer dat je de koker gebruikt hebt. Als je het af laat koelen kun je er de planten mee water geven of gebruik het om de gootsteen te spoelen.

Verkrijgbaarheid & resultaat

Het merk vintastic heeft een complete lijn schoonmaakmiddelen. In can, fles, spray of gel. Alle producten zijn op basis van natuurlijk schoonmaakazijn. Op natuurlijke wijze gebrouwen (zo heet het echt!). En vintastic heeft een natuurlijke oorsprong en is biologisch afbreekbaar. Waardoor mensen niet alleen hun huis, maar ook de wereld een stukje schoner achterlaten. die in veel supermarkten verkrijgbaar zijn. Onder andere bij Jumbo, SPAR en Coop.

Wat ik ervan vind:

vintastic natuurlijk schoonmaakazijn Original:

+ kwaliteit schoonmaakazijn
+ leuk uitziende fles met druppels en blaadjes erin verwerkt
+ catchy merknaam
+ ontkalkt supergoed
– geur (ik hou nu eenmaal niet van die azijngeur)

vintastic keukenreiniger citrus:

+ kwaliteit reiniger
+ catchy merknaam
+ sprayt beter dan de meeste sprayflessen (krachtige straal, heel fijn)
+ reinigt supergoed
+ goede grip in verwerkt om fles vast te houden
– geur (ik hou nu eenmaal niet van die azijngeur)

Je waterkoker makkelijk en duurzaam ontkalken? Zo doe je dat!

Zo simpel is het dus om je waterkoker makkelijk en duurzaam te ontkalken met deze 2 producten. En je bent ook nog eens duurzaam bezig, want het is biologisch afbreekbaar. Weet je, ik vind het huis schoonmaken echt vreselijk. Maar met goede producten gaat het sneller en ben ik minder lang aan het poetsen. Kan ik weer sneller aan de thee. En daar hou ik van!

#ecofriendly
#cleanerbynature
#duurzaam

Extra tip: je kunt deze schoonmaakazijn ook gebruiken als wasverzachter. Voeg een scheut vintastic natuurlijk schoonmaakazijn Original toe aan je was. Je kleding/textiel wordt er lekker zacht en soepel van.

 

 

Hoe vaak ontkalk jij je waterkoker?

 

I"m Feeling Good image

Delen:

15 Reacties

 1. 17 februari 2022 / 07:43

  Het is inderdaad heel belangrijk om je waterkoker te ontkalen, want dat scheelt een boel energie. Dank voor de tip. Ik gebruik nu meestal azijn.

 2. Linda Meester
  17 februari 2022 / 08:09

  We gebruiken ook Vinted schoonmaakazijn spray. Ik heb het niet vergeleken met andere producten

 3. Linda schrijft 't op
  17 februari 2022 / 09:08

  Wat een goede tip voor de waterkoker, regelmatig schoonmaken is het halve werk.

 4. Frederique
  17 februari 2022 / 10:25

  De laatste jaren probeer ik alleen nog natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze ga ik onthouden!

 5. 17 februari 2022 / 17:33

  Handige tips hoor! Sinds wij een cooker hebben hoef ik dit gelukkig niet meer te doen. Dat scheelt weer ;-)

 6. Mandy
  18 februari 2022 / 07:29

  Jij bent echt een theeleut! Ik heb mijn periodes hahah, dan de hele dag door thee en dan de hele dag door koffie haha! Mijn moeder gebruikt ook altijd azijn om hem te ontkalken.. ruikt altijd zo heerlijk he, not

 7. Uniek overnachten
  18 februari 2022 / 12:55

  Bedankt voor de tip! Dat ga ik gelijk eens uittesten dit weekend.

 8. 18 februari 2022 / 21:34

  Bedankt. Ik heb de namen van de producten genoteerd. Wij hebben hier nl ook erg hard water.

 9. Elena
  19 februari 2022 / 09:07

  Dit werkt zo goed, mijn moeder deed dit ook altijd. Heb alleen nog nooit gehoord van vintastic. Maar het spreekt me echt aan, wat goed dat het milieu vriendelijk is

 10. Mieke | Mieks Mind
  19 februari 2022 / 16:20

  Ik pak altijd de goedkoopste azijn van de supermarkt en dat probeer ik 1x per maand te doen

 11. 20 februari 2022 / 15:32

  Dit artikel komt als geroepen: moet mijn waterkoker namelijk weer ontkalken

 12. 21 februari 2022 / 10:34

  wat een fijne tip!! ik doe het nog altijd met een ontkalker voor apparaten. blijf ik het fijnste vinden

 13. 22 februari 2022 / 22:38

  Hier gebruik ik ook azijn om de waterkoker te ontkalken, deze variant kende ik nog niet. Wel goed dat het duurzaam is gemaakt.

 14. 26 februari 2022 / 11:36

  Ik ontkalk mijn waterkoker elke maand met natuurazijn werkt prima! Momenteel hebben we net een nieuwe keuken dus heb ik hem nog niet hoeven te ontkalken

 15. Caroline
  12 maart 2022 / 08:41

  Oh, je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar deze producten. Ik heb zo’n hekel aan kalkaanslag en ontkalk dus regelmatig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *