Beauty | Je nagels zelf mooi lakken

Je nagels zelf mooi lakken

In deze dure tijden is het best een dingetje om mijn nagels elke 3 weken van gellak te voorzien bij een nagelstyliste. Dat is €35 per maand = minimaal €420 per jaar. Als je dan bedenkt dat het eigenlijk elke 3 weken moet, is het eigenlijk gewoon heel veel geld. Ik heb dan ook in dit nieuwe jaar besloten om mijn nagels zelf elke week mooi te lakken. Na een hoop product research online heb ik een stappenplan gemaakt, die voor mij goed werkt. Mijn zelf gelakte nagels blijven ongeveer een week goed. Je nagels zelf mooi lakken scheelt op de lange termijn een hoop geld en het resultaat mag er best zijn! Kijk je mee?

Zelf je nagels mooi lakken

Het is eerst even investeren in alle ‘benodigdheden’. De producten die je ervoor koopt. Maar je hebt het er echt zo uit als je elke week een manicure doet.

Wat ik gebruik:

Impulss salon nagelvijl grove nagelvijl met grit 100/180 – Kruidvat
— Essence minder ruwe anti split vijl – Bol

— Bokkepootje (op de foto de zwarte tool met het rode ‘bokkepootje’. Deze is al best oud. Als ik jou was zou ik lekker voor deze stylish rose gold stalen bokkenpoot gaan) – Dermarolling

Je nagels zelf mooi lakken - benodigdheden
Nail Care easy Pump nagellak remover zonder aceton – Kruidvat
— Maxi duo wattenschijfjes 50 stuks Derlon – via Picnic, Coop of Plus
Zenner nagelborstel – Kruidvat
— Rimmel London Nail Nurse Basecoat & Topcoat Nagellak Transparant – Bol

Herôme nagelverharder strong – Bol

Go Green geleffect top coat – Yves Rocher
Essence Express Dry Nails Drops – Kruidvat.

Hier nog even een foto van mijn nagels vóór de manicure. Ik deed dezelfde als die ik in deze blog beschrijf. Alleen zijn dit mijn nagels 2 weken na de manicure, dus ze zien er best slecht uit.

Je nagels zelf mooi lakken - nagels voor

Stap 1. Voorbehandelen

— Met de oude nagellak nog op mijn nagels, vijl ik met de gebogen grove nagelvijl mijn nagels in ovale vorm. Ik vijl ze zo, dat de nagels mooi glad overlopen met de zijkanten van mijn nagels. Tip: vijl altijd in 1 richting. Van de linker buitenkant naar het midden van je nagel en van de rechter buitenkant naar het midden. Maak geen ‘zaagbeweging’ want daarmee vijl je je nagels kapot. ik vijl altijd alleen het witte deel van de nagels en nooit het nagelbed. Als je dat doet, kan de nagellak makkelijker binnendringen en kun je gele nagels krijgen. Ga je niet willen.

Beauty | 7 tips om van die gele nagels door nagellak af te komen!

Extra tip I: gebruik geen nagelschaar. Dat beschadigt je nagels enorm!
— De randen voelen nu nog niet glad aan en daarom ga ik met de zachtere anti split file van Essence aan de slag. Daarmee maak ik de ruwe randen glad. Eerst met de blauwe kant, vervolgens met de roze
— Dan duw ik zachtjes mijn nagelriemen terug met het bokkenpootje. Extra tip II: duw je nagelriemen terug als je net gedoucht/gebadderd hebt. Dan gaat het een stuk makkelijker
— Nu kan de oude nagellak er af. Ik gebruik hier een handige pomp nagellak remover voor, zonder aceton. Ook gebruik ik lekkere grote watjes van het merk Derlon, dat vind ik fijner werken. Ik koop die via de Picnic app bij mijn wekelijkse boodschappen, maar je kunt ze ook kopen bij Coop of Plus
— Ik maak mijn nagels goed schoon (bovenkant én mijn nageltop aan de onderkant) onder de kraan en gebruik hier een nagelborsteltje voor. Tenslotte maak ik mijn handen goed handdoek droog.

Stap 2. Het lakken

Dan is het tijd om mijn nagels te lakken. Ik gebruik hier 3 producten voor:

— Ik begin met de Rimmel base- en topcoat. Die gebruik ik altijd alleen maar als base. Ik vind ‘m net iets te dik om ‘m dan ook nog als topcoat te gebruiken. Als base vind ik ‘m perfect. Goed laten drogen en op dezelfde manier een 2e laag opbrengen. Lak niet alleen op de bovenkant van de nagel, maar neem een klein stukje van de onderkant van de nageltop mee. Dit voorkomt afbladderen. Tip: dé tip om lang van een manicure te genieten, is dus om na elk product dat je gebruikt, goed te wachten tot de lak droog is. We gaan meestal meteen door naar het volgende product, maar dan bouw je te veel niet-gedroogde lagen op. Het drogen duurt dan erg lang én je geniet minder lang van je mooie nagels.
Extra tip I: lak in 1 keer met kwastje van onder naar boven. Begin in het midden en lak je nagel dan netjes af aan de linker- en rechterkant.
— Ik kies voor een mooie simpele manicure met transparante oplichtende nagelverharder van Herôme. Die vind ik altijd zó mooi! Ik gebruik 2 lagen en laat ze heel goed drogen voor ik verder ga. Extra tip II: je kunt bij deze stap natuurlijk ook nagellak met een leuk kleurtje gebruiken. Breng dan eerst 1 laag nagelverharder van Herôme aan en laat goed drogen. Breng erna 2 lagen gekleurde nagellak aan en laat ook die heel goed drogen.

Je nagels zelf mooi lakken - Yves Rocher Go Green gel effect top coat

Stap 3. Nabehandelen

— Tijd voor de nabehandeling! Ik gebruik een mooie topcoat (transparant) met geleffect van Yves Rocher. Lak ook hier dunnetjes een klein stukje van de onderkant van de nageltop, om het afbladderen te voorkomen. Ik gebruik hier 1 laagje voor en laat deze heel goed drogen voor ik doorga naar de laatste stap
— Tenslotte gebruik ik dry drops. Het uitharden van mijn nagels gaat hier een stuk sneller mee. Het is ook nog eens verzorgend voor mijn nagels en nagelriemen. Twee druppeltjes per nagel. Wanneer alles goed uitgehard is kan ik zeker een week genieten van mijn zelf gelakte nagels! Love it! Tip: ben je er flink naast gegaan met je nagellak? Lak je nagels ’s avonds, zodat je met je droge nagels een nachtje slaapt en de lak nóg beter uit kan harden. Wrijf ’s morgens zachtjes onder de douche met warm water vervolgens de lak die er naast is gegaan van je huid af. Let op: de lak gaat er niet meteen af. Het water moet eerst een tijdje goed stomen onder de warme douche. Werkt echt! Extra tip: kijk na deze stappen naar je favoriete tv programma of luister ondertussen naar rustgevende muziek of een podcast. Neem echt even de tijd om de laklagen uit te laten harden. Dit is echt even jouw me-time!
Je nagels zelf mooi lakken - nagels na
Op de foto hierboven zie je het eindresultaat. Ik vind het een enorm verschil met de nagels vóór de behandeling. Wel had ik niet helemaal tot aan de nagelriemen moeten lakken. Dat ziet er een beetje slordig uit. Maar het is ook even wennen om het zelf te doen. In ieder geval heb ik nu voor een week mooie nagels voor een fijne budget prijs!

 

Lees ook

                                   Review Lara Croft - Rise of the Tombraider

 

 

 

 

Wat is jouw favoriete kleur nagellak?
Dit artikel bevat affiliate linkjes.

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

Delen:

8 Reacties

 1. 19 maart 2023 / 06:07

  Wat een verschil inderdaad. Verder dan alleen een beetje nagellak en af en toe vijlen (lees bijna nooit) kom ik niet echt. Ik laat mijn nagels ook vrijwel nooit doen, alleen als ik in het buitenland ben en ik kan ze goedkoop laten doen. 😉

 2. Claire
  19 maart 2023 / 10:41

  Wat een prachtige foto’s allemaal!! Mooie producten ook. Het heeft bij mij behoorlijk wat oefening gekost voordat ik er goed in was.

 3. 20 maart 2023 / 06:53

  Wat een verschil, ze zijn zo mooi nu! Je hebt me geïnspireerd om ook terug te beginnen met mijn nagels wekelijks te verzorgen. Vroeger deed ik dat ook allemaal, maar dat is ondertussen lang geleden…

 4. Linda schrijft 't op
  20 maart 2023 / 09:42

  Wat zijn je nagels mooi geworden, handige tips voor als je kosten wilt besparen.

 5. 21 maart 2023 / 18:11

  Wat heb je mooie lange nagels! Ik zet de gellak altijd bij mezelf thuis, ideaal.

 6. 21 maart 2023 / 19:05

  Ik ben dol op nagellak, maar vanwege mijn werk mag ik het niet dragen

 7. Karel
  28 maart 2023 / 17:03

  Doorgestuurd naar mijn vriendin, leuk artikel!

 8. nicole orriens
  7 april 2023 / 06:24

  Wat zien die nagels er prachtig uit, en ook zo mooi verzorgd. Zelf knip ik mijn nagels eigenlijk alleen maar bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *