Instagram | Als je die leuke GIFjes niet ziet en niet omhoog kunt swipen

Instagram Als je geen GIFjes ziet en niet omhoog kan swipen

Het is Pasen en ik krijg het ineens in de gaten…ik zie bij sommige mensen die ik op Instagram volg hele gave GIFjes en stickers voorbij komen in hun Insta stories. En er is nog een dingetje: onderaan in de Insta Stories zie ik steeds vaker de tekst See More staan. Door daarop te klikken of omhoog te swipen word je doorgeleidt naar externe links. Bijvoorbeeld naar een blog van iemand of een website. Superhandig en een razendsnelle manier om content te kunnen delen. Maar waarom kan dat bij mij nog niet? Een goed moment om The Social Good Girl in te schakelen en te vragen hoe je de gewenste functies op Instagram krijgt.

Instagram | Als je die leuke GIFjes niet ziet en niet omhoog kunt swipen

Instagram-marketing

Sinds ik met I’m Feeling Good naar de KvK ben gestapt, gebruik ik mijn social media kanalen nog intensiever dan voorheen. Bloggen was eerst een hobby en dat is het gelukkig nog steeds, maar nu is het ook mijn business. Je gaat dan ook meer over een social media strategie nadenken: wat ga ik posten, hoe vaak ga ik dat doen, hoe breng ik mijn missie over, wat wil ik aan mijn volgers meegeven? Op Instagram heb ik dan ook vorig jaar van mijn gewone account een bedrijfsaccount gemaakt. Voorwaarde daarvan is wel dat je een Facebook-pagina beheert en die koppelt aan je zakelijke account op Instagram. Voordelen van een zakelijk account zijn dat je als ondernemer

 • statistieken makkelijk kunt inzien
 • promoties kunt inzetten om je business meer bekendheid te geven en
 • je voor klanten heel snel bereikbaar bent en diverse buttons onder je profiel aan kunt zetten, te weten Call, E-mail en Directions.

The Social Good Girl

Omdat ik een groot fan ben van Instagram, duurde het natuurlijk niet lang voordat ik Amber van Leeuwen voorbij zag komen, a.k.a. The Social Good Girl. Zij helpt ondernemers met hun Instagram marketing, zodat zij van hobbyen op Instagram naar conversie op Instagram gaan. Zij staat voor echte relaties opbouwen met je Instagram volgers. En inderdaad, Instagram beloont engagement. Hun algoritme is daarop ingesteld. Maar Amber helpt naast ondernemers ook graag de ‘gewone’ Instagrammer door tips en tricks te geven op haar website en in haar Insta stories te vertellen wat er allemaal mogelijk is. Ze weet ontzettend veel over dit social media kanaal en de functies ervan. Inmiddels kijk ik dagelijks graag naar haar stories en heb ik ook het allereerste magazine over Instagram in Nederland van haar in huis, de Gr#mmie!

Als je geen GIFjes ziet en niet omhoog kan swipen

Hoe jij jouw gewenste functies op Instagram krijgt

Maar even terug naar mijn ‘probleem’! Omdat ik die leuke stickers en GIFjes niet zag en ook in mijn stories geen linkjes kon plaatsen (see more, swipe up), stuurde ik Amber op Instagram een DM. Wat blijkt: Instagram is traag met het uitrollen van deze functies en ze raadde me dan ook aan om de app te blijven updaten en Instagram even een support ticket te sturen.

Mijn app was twee dagen ervoor geüpdate, dus dat was in orde. Een support ticket heb ik dan ook meteen gestuurd. Over de stickers, GIFjes en de See More functie. Een ticket aanmaken doe je door op je Instagram pagina rechtsbovenin op de drie verticale puntjes te klikken → scroll naar beneden naar support → Report a Problem → klik opnieuw op Report a Problem. Hier kun je een omschrijving geven van het probleem en dat opsturen.

Opgelost?

Yep! Na ja, deels dan. Vlak voordat je je ticket stuurt krijg je een melding te zien dat Instagram niet in staat is ieder ticket afzonderlijk te reviewen en te beantwoorden. Ze hebben mijn ticket deels opgelost, maar hier nooit direct met me over gecommuniceerd. Ik zag zelf plotseling (binnen een aantal dagen) dat ik weer stickers en GIFjes kon gebruiken. Waarschijnlijk hebben ze te weinig mensen in dienst om elk ticket te behandelen. Wat ik begrijp want ik zie in de Playstore dat de app maar liefst 1,000,000,000+ keer geïnstalleerd is. O.M.G!

De see more functie (omhoog swipen) heb ik nog steeds niet. Externe linkjes in je stories plaatsen kan op dit moment alleen nog maar bij accounts met 10.000 volgers of meer. Het antwoord hierop heb ik van Instagram nooit gekregen. Maar het wordt bevestigd in het Instagram Help Center. Hopelijk wordt dit in de toekomst voor iedereen uitgerold. Maar ik ben superblij dat ik weer GIFjes en de laatste stickers tot mijn beschikking heb! Laten we niet vergeten dat dit nog steeds een gratis app is, die gewoon fantastisch is en waar we zo ontzettend veel mee kunnen! Dat traag uitrollen van de see more functie…I can handle it! Als je ook gewenste functies mist, stuur dan gerust een support ticket naar Instagram. Met een beetje geluk kun jij in no time de leukste dingen creëren!

HAPPY WEEK!

Wat vind jij
van Instagram?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Met dank aan Amber van Leeuwen
van The Social Good Girl.

Delen:

7 Reacties

 1. 14 april 2018 / 09:08

  Interessant artikel! Leuk om te zien hoe je hier zo intensief mee bezig bent.
  Geniet van je weekend❤️❤️❤️

  • Amina
   Auteur
   14 april 2018 / 16:12

   Dank je wel Florentine! Jaaa, het mag eigenlijk wel een tandje lager met Instagram hahaha, ik zit er iets te veel op. Maar het is mijn favo app op dit moment en ik vind al die mooie foto’s van mensen zo gaaf en mooi om te zien. Jij ook een goed weekend! Liefs!

 2. 14 april 2018 / 11:16

  Leuk artikel! Ik vind instagram een hele leuke app! :)

  • Amina
   Auteur
   14 april 2018 / 16:18

   Dank je wel Mei Qi! Ik ooook! Volg ik je daar al trouwens? Ik ga zo effe checken xxx

 3. 14 april 2018 / 17:10

  Ik wil eigenlijk ook meer met instagram doen, maar “vergeet” het vaak gewoon haha.
  Soms ben ik echt een tijdje fanatiek aan het posten en Instastories aan het updaten, en dan is het weer 3 weken stil…
  Ik geloof wel echt dat goed/fanatiek instagram gebruik bij kan dragen aan je blog-bereik.
  Het krijgen van meer volgers op instagram vind ik echter wel lastig, ik hang al een hele tijd “stil”, nog láng niet op de 10.000 volgers die ik nodig heb voor de swipe-up functie helaas ;-)

  • Amina
   Auteur
   1 mei 2018 / 19:56

   Ik vind dat je hardstikke lekker bezig bent op Insta. En vooral doen waar jij je goed bij voelt. Tuurlijk heb je het meeste bereik als je dag en nacht op Insta zit, maar ja…gaat hier ook niet gebeuren hoor. Waarschijnlijk ben ik met een paar maanden ook weer meer aan het werk (los van IFG) dus dan zit ik er ook veeeel minder op. Liefs!

 4. 9 november 2018 / 14:43

  Instagram, ik heb er een tijd heel veel tijd aan besteed, maar ik zie dat Facebook mij veel meer traffic geeft dan Instagram. Ik merk ook dat ik het inmiddels minder actief ben gaan doen. Ik probeer om de dag een leuke foto te plaatsen, maar blijf het lastig vinden met al die filters en kleuren. Ik ga eens even kijken of ik je al volg. Ik kan vast nog wel wat van je leren! bedankt voor je verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *