Je huis ook mooi aan de buitenkant? Zo doe je dat!

Je huis ook mooi aan de buitenkant? Zo doe je dat!

We maken het binnen graag gezellig en sfeervol. Een mooie keuken, stijlvolle meubels, misschien zelfs vloerverwarming. Prachtig behang of sfeervolle verf en de woondecoratie tot in de puntjes verzorgd. Maar hoe ziet jouw huis er aan de buitenkant uit? Net zo mooi? Of is dat een beetje vervallen vergeleken met binnen? Veel mensen kijken pas naar de buitenkant van hun woning als ze hun huis in de verkoop zetten. En dat is zo jammer! Je huis aan de buitenkant en z’n omgeving opknappen geeft rust, is satisfying en veel beter bij te houden. En misschien zie je je woning letterlijk in een ander licht. Ik ken mensen die na deze aanpassingen er toch liever zelf bleven wonen. Yep! Je huis ook mooi aan de buitenkant? Hier 10 ideeën voor een stylish makeover!

Huis mooi buitenkant

Meestal is het zo dat wanneer je denkt dat iets enorm veel werk is, het reuze meevalt. Alles plotsklaps moeten doen als je naar een nieuw huis gaat voelt als een enorme berg werk. Maar als je om de zoveel tijd een van deze 10 ideeën aanpakt in het weekend of in een vakantie, is het goed te doen. Trust me!

1. Creëer mooi licht bij de voordeur

Stel, je gaat zonder je vriend/in of man/vrouw naar een feestje bij iemand thuis en het is winter. Het huis ligt ergens afgelegen en je vraagt je af of dit niet het begin is van een foute horrorfilm. Zo jammer weer. Geen mooi lantaarntje of ander zacht licht bij de voordeur! Fouuuuuut! Als het pikdonker is bij je voordeur, is het heel prettig als er mooi licht is. En dan niet zo’n verschrikkelijk fel spotje in je bakkes, maar een fijn, helder en toch zacht licht.

2. Verf de voordeur en fix die bel

Is de kleur van je voordeur niet meer wat het was? Je deur verven in een kleur die jij mooi vindt en goed bij de rest van de woning past, is een must do. Een likje verf kan altijd zo veel verschil maken. En fix die deurbel als dat nodig is. Niks zo vreselijk als een nare schelle deurbel. En heb je goede oren? Denk dan eens aan iets anders. Mijn schoonheidsspecialiste heeft bijvoorbeeld een leuke deurklopper. Stijlvolle deur + leuke deurklopper = succes!

Lees ook: Ontdek de herfst muurverf kleurentrends 2021

3. Huis mooi aan de buitenkant? Kies (isolerende) gevelbekleding

Op dit moment is het hot om je huis te isoleren vanwege de hoge gasprijzen. Wanneer je je huis daarom aanpakt, is het meteen handig om je huis anders en vooral slimmer te bekleden. Gevelbekleding is een moderne manier om het uiterlijk van je huis te veranderen. Maar het beschermt je woning ook tegen weersinvloeden. Je hebt verschillende soorten, bijvoorbeeld gevelbekleding kunststof of gevelbekleding hout. Bij een landelijk huis kan het zo mooi zijn om het huis aan te kleden met houten gevelbekleding. En heb je een moderne woning, dan is kunststof juist prachtig. Kunststof gevelbekleding is duurzaam, onderhoudsarm en kleurvast. En als je hout kiest, creëer je een natuurlijke, warme uitstraling. In Japan komen woningen met houten bekleding heel veel voor. Zo mooi en minimalistisch! Houten gevelbekleding is enorm veelzijdig en staat garant voor een uniek en sprekend ontwerp.

4. Zet een bankje en planten/bloemen neer

Jungles zijn uit. Een goed verzorgde voorkant van je huis met een mooi bankje en planten en bloemen is in. Dat ziet er uitnodigend en stijlvol uit. En daar houden we van. En je huis komt er meteen goed uit te zien. Zorg voor een samenhangend geheel. Op de foto is voor een klassieke en landelijke deur gekozen. Het landelijke bankje, de klassieke pot en de koperen deurknop vormen een schitterend geheel met het rood en groen van de klimrozen. Maar je kunt ook denken aan het neerleggen van pompoenen bij de deur, in de herfst. In combinatie met mooie planten, struiken en een schattig lantaarntje.

Huis buitenkant

5. Verlicht je voortuin

Ik ben in de winter altijd verliefd op mooi verlichte tuinen. Daar bedoel ik niet alleen de kerstverlichting mee. Ook spotjes die van achter mooie planten en potten schijnen. Prachtig vind ik het. Soms is een tuin dan toch mooier dan overdag? Echt hoor. En als je je huis in de verkoop hebt gezet, weet je vast wel dat potentiële kopers ook ’s avonds langs komen rijden. Om de buurt te checken. Als jij mooie verlichting aan hebt: BONUS POINTS!

6. Ga voor klassieke klapluiken

Maak je woning aantrekkelijk en geef het een zuidelijk tintje met mooie klapluiken. Luiken zijn

 • Isolerend
 • Inbraakveilig
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Eenvoudig te bedienen.

Klapluiken

7. Boost je woning met een mooi huisnummer

Heb jij nog steeds zo’n saai huisnummer met zwarte cijfers op een witte achtergrond? Ja. The Horror gewoon. Liever een huisnummer in het groot van RVS in 3D bijvoorbeeld. Zo mooi. Helemaal mooi als er dan ook nog verlichting bij hangt of achter zit. Geef je huis een boost met een supermooi exemplaar. Je hebt tussen de € 30-, en € 50-, al een hele mooie.

8. Verzorg je planten en ververs alle aarde

Het is toch echt zo met planten en bloemen. Geef ze aandacht, verzorg ze goed en ververs eens in de zoveel tijd alle aarde. Je tuin lijkt weer als nieuw.

9. Koop een nieuwe deurmat

Een saaie bruine deurmat kan natuurlijk. Maar een hippe stylish deurmat is veel leuker. Tegenwoordig zijn ze zelfs te personaliseren en kun je het lettertype ook naar jouw zin maken. Love it!

10. Vernieuw het dak en fix die dakgoten

Ik zeg NEE tegen kapotte daken of verstopte dakgoten. Echt een no go. Zeker als je je huis in de verkoop gaat zetten. Mensen die een bak geld vragen voor een huis met een kapot dak en lekkages: vre-se-lijk die mensen. Get that sh** done en fix het.

Je huis ook mooi aan de buitenkant? Zo doe je dat!

Ik hoop dat ik je met deze blog heb mogen inspireren. Als je deze 10 dingen aangepakt hebt, kijk je echt weer heel anders naar de buitenkant van je huis. Enjoy!

 

Welke van deze 10 zou jij het eerste aanpakken?

 

Je huis ook mooi aan de buitenkant

 

Delen:

9 Reacties

 1. 13 november 2021 / 10:53

  Oh ik val als een blok voor die foto waarbij kleurrijke bloemen rondom de vensterbank tuimelen! Echt prachtig!

 2. 17 november 2021 / 08:23

  Leuke tips! Ik woon boven een winkel in hartje centrum, dus ik kan niet veel doen behalve mijn deur te verven

 3. Lindaschrijfthetop
  20 november 2021 / 09:08

  Toevallig zei ik laatst tegen manlief dat de voordeur geschilderd moet worden. Voor de rest ziet het er prima uit.

 4. Caroline
  20 november 2021 / 09:13

  Leuke ideetjes inderdaad. En de foto’s brengen me gelijk in internationale sferen. Zoals die met de luiken. Alsof ik mij in Frankrijk waan. Ik hou ervan.

 5. Cynthia
  20 november 2021 / 19:45

  Ja een mooie deurmat maakt echt een verschil. Net als mooie spotjes. Leuke tips hoor! Als het van de woningstichting zou mogen zou ik morgen direct mijn voordeur schilderen. Maar het is verplicht om ‘m in de huidige poepbruine kleur te houden. Bleegh!

 6. Mandy
  20 november 2021 / 20:24

  Ik woon nog bij mn ouders dus ik ga niet echt over hoe de voordeur er uit staat maar in September was ik bij een hele leuke pompoenkar en toen heb ik 3 schattige pompoentjes meegenomen voor bij de voordeur en het lijkt zo leuk haha! 2 staan nu nog steeds

 7. 21 november 2021 / 10:44

  De dakgoten! Dat moeten we echt even laten checken. Zelf lukt dat niet (te hoog, geen ladder, hoogtevrees) maar I feel you dat het heel belangrijk is. De gevelbekleding lijkt mij ook nuttig maar alles aan de buitenkant ‘mogen’ we niet aanpakken. Ons huis is onder architectuur gebouwd en we wonen in een hofje. Dus als ik so much als een lampje buiten wil veranderen dan moet het door een hele ballotage commissie heen (we hebben allemaal dezelfde lantaarns aan de voorkant). Onze huizen zijn ook wit, dus daar kunnen we ook niets aan veranderen.

 8. 21 november 2021 / 12:33

  Ik vind een verlichte voortuin zo gezellig! Vooral nu in deze tijd. Probeer het bij de voordeur wel altijd zo gezellig mogelijk te maken met bloemen en planten en iets in het thema van het jaargetijde

 9. 21 november 2021 / 13:35

  Oh, die blauwe luiken met bloemen… verliefd! Ik zou zoiets ook dolgraag bij ons thuis willen, maar waarom we het niet doen? Ik denk omdat we het zelf dan zo weinig zien, dat we dan liever de binnenkant gezellig maken en de buitenkant maar laten voor wat het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *