Handige verhuizing checklist | WONEN

Handige checklist voor een verhuizing WONEN

Iedereen maakt het wel een keertje mee in zijn of haar leven: verhuizen. Naar een grotere of een kleinere woning. Naar een andere stad. Of juist naar meer rust. In ieder geval zijn we het er met elkaar over eens dat de periode rond een verhuizing enorm stressvol kan zijn. Er moet veel geregeld worden en vaak gaat bij de meeste mensen het dagelijks leven ook gewoon nog door. Hoe fijn is het dan om een handige checklist te hebben? Na 5 verhuizingen meegemaakt te hebben, heb ik wel een beetje een idee hoe je dit goed kan organiseren. Thank me later!

Handige checklist voor een verhuizing | WONEN

Verhuizing checklist: waar moet je aan denken?

1. Geef instanties je nieuwe adres door

Maar al te vaak komt het voor dat mensen geregeld naar het oude woonadres terug moeten om die belangrijke brief van de Belastingdienst op te halen. Regel het doorgeven van je nieuwe adres aan instanties daarom bijtijds. De post heeft een handige verhuisservice waar je gebruik van kunt maken. Weer een zorg minder!

2. Schakel een verhuisbedrijf in

Vaak denken mensen dat een verhuisbedrijf inschakelen heel veel geld kost. Niets is minder waar. Na even wat Googlen zie ik dat je al voor € 25-, per uur een verhuiskracht tot je beschikking kan hebben, die je minimaal 3 uur helpt! Oh yeah!

3. Regel een oppas

Op de verhuisdag heb je veel aan je hoofd. Kleine kinderen om je heen hebben die je van alles vragen of afleiden kan een extra bron van stress zijn. Regel daarom vooraf een oppas. Voor hele kleintjes is het vaak ook fijn om in een rustige omgeving te zijn, in plaats van midden in de hectiek.

4. Begin op tijd met inpakken

Een maand voor de verhuisdatum weet je ongeveer wel wat je de komende tijd wel of niet meer nodig hebt. Begin alvast met inpakken. Bij diverse bouwmarkten en bol.com kun je kwalitatief stevige dozen kopen.

Leestip: Je huis opruimen volgens bestselling auteur Marie Kondo omdat dat ervoor zorgt dat je vóór de verhuizing al succesvol opgeruimd hebt, wat tijd en minder stress oplevert.

5. Label iedere doos dubbel

Schrijf duidelijk op iedere doos wat erin zit én voor welke ruimte hij bedoeld is. Dit lijkt een hoop werk, maar je gaat er zo gelukkig mee zijn! Een verhuizing regelen geeft rompslomp. Een nieuwe omgeving, vaak een strakke planning voor de inrichting…en daarna zie je een hoop dozen staan die nog allemaal moeten worden uitgepakt. Door een doos dubbel te labelen weet je wát er in zit en in welke kamer je de doos alvast kunt neerzetten. Label de doos met stift bijvoorbeeld: “Keuken: pannen en deksels”. Zo staan alle dozen ook niet allemaal bij elkaar op 1 plek en hou je dus goed het overzicht.

Handige checklist voor een verhuizing - lunch

6. Zorg voor een lekkere lunch en tussendoortjes

Op het laatste moment in alle chaos nog naar de supermarkt rennen voor een haastige lunch is niet de bedoeling. Intrekken in een nieuwe woning kost veel energie, dus zorg rond die periode goed voor jezelf. Wanneer familie en vrienden  je helpen, vraag dan iemand om hiervoor te zorgen. Niet iedereen kan goed tillen of sjouwen en dit is ook een belangrijke taak.

7. Regel opslagruimte

Weet je al welke spullen je zeker niet mee wil nemen of wat in het nieuwe huis niet zal passen? Regel daar dan vooraf alvast opslagruimte voor. Je kunt deze taak dan rustig afvinken wanneer je eenmaal gesetteld bent.

8. Geen zware spullen in 1 doos

Stel: je hebt een hoop boeken. Dan is het geen goed idee om die allemaal bij elkaar in 1 doos te stoppen. Gebruik kleinere dozen om daarin de wat zwaardere spullen te vervoeren. Zo voorkom je schade door dozen die kapot scheuren.

9. Maak het nieuwe huis goed schoon

Zorg er alvast voor dat het nieuwe huis lekker schoon is. Een fris begin is heerlijk! Wanneer alle spullen er eenmaal staan, wordt het grondig schoonmaken een stuk lastiger.

10. Geniet er ook een beetje van

Ik hoop dat ik je met deze handige verhuizing checklist een beetje op weg heb kunnen helpen. Ook al is deze periode nogal stressvol en enorm druk, probeer er ook een beetje van te genieten. Een verhuizing staat vaak voor een nieuw begin en dat kan erg verfrissend zijn! So enjoy the ride!

 

 

Dit artikel bevat een affiliate link, zie
voor meer informatie mijn Disclaimer

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *