Twee gezonde lifestyle gewoonten die ik in 2023 weer heb opgepakt

Twee gezonde lifestyle gewoonten die ik in 2023 weer heb opgepakt

Goede voornemens zijn bij veel mensen vaak een bron van ergernis. Of een leuk onderwerp voor bij het koffieapparaat. Ik hou er wel van. En  bij mij werkt het ook goed. Hou ik mijn goede voornemen dan ook echt een heel jaar vol? Nou, tot nu toe niet een volledig jaar, maar wel een heel eind. En dat betekent voor mij al: top! Beter dan niets. Op 2 januari 2023 ben ik dus weer begonnen twee dingen op te pakken die ik een beetje heb laten versloffen eind 2022. En dan niet vanaf eind december…nee, echt vanaf begin november al. Misschien help ik jou ook wel een beetje op weg met deze twee gezonde lifestyle gewoonten die ik in 2023 weer heb opgepakt!

Mijn gezonde lifestyle gewoonten: smaakloos én zuur

Het zijn niet de makkelijkste gewoonten. De ene is smaakloos en lastig om vol te houden als het koud is. En de ander is ontzettend zuur van smaak waar je snel doorheen moet klokken. Ik heb het over
– twee liter water per dag wegwerken en
– elke dag een glas lauwwarm water vermengd met het sap van één hele citroen drinken.

Wat de vitamine C betreft: ik doe dit zéker niet om af te vallen, wat ik online vaak lees. Ik geloof er sterk in dat afvallen echt met de hoeveelheid voedsel te maken heeft die je tot je neemt. Nee, ik doe het vooral om mijn lichaam een hydratatie boost te geven na een nacht slapen én voor mijn gezondheid. Er zit veel vitamine C, kalium en antioxidanten in, wat de immuniteit versterkt. Love it! Overigens kopen mijn man en ik maar 1 netje citroenen per week hoor. En daar doen we dan samen mee. Als het netje op is, is het ook klaar voor die week. Ik drink het 4 ochtenden in de week. Ik denk dat 7 dagen in de week weer een beetje too much is. Ook voor mijn tanden.

Er is in ieder geval 1 ding waar citroen mij niet niet bij kan helpen. Weet jij wat dat is?

Wat het water drinken betreft: ik drink sinds 2 januari 2023 dus ook weer elke dag 2 liter water. Een hels karwei vind ik het in de winter! Met die kou, pffff. Ik krijg de eerste liter makkelijk weg in de ochtend en middag. Maar de rest…Toch probeer ik het vol te houden en door de avond heen elk uur iets te drinken. Tot nu is het elke dag gelukt!

Gezonde lifestyle gewoonten

Citroen in de thee is ook zalig.
Mok ‘Fur Mama’ shop je hier: https://imfeelinggood.nl/product/mok-fur-mama/

Citroen gewoonte? Liever pas na het ontbijt

Er zijn mensen die veel last hebben van het  direct drinken van citroenwater op een nuchtere maag. Ik ook. Daarom drink ik het liever pas na het ontbijt. Ik zorg wel dat ik na het opstaan en vóór het douchen al een halve liter (puur) water heb gedronken. Dan heb ik dat alvast gehad. Dan kan ik na het ontbijt verder met de citroen.

 

 

 

Heb jij ook goede voornemens voor dit jaar?
Fotografie: Feel Good Photography by I’m Feeling Good
Delen:

7 Reacties

 1. 21 januari 2023 / 17:00

  Hier ook minstens 2 liter water per dag, 250 gram groenten en min. 2 stuks fruit! :) Wat betreft het citroenwater, ik zou daar heel erg mee oppassen met je tanden en zeker niet binnen een halfuur je tanden poetsen (tandartsassistente). Je kunt ook op andere manieren aan je vitamine C komen, bijvoorbeeld uit kiwi, spruitjes, aardbeien, boerenkool, broccoli..

 2. Claire
  21 januari 2023 / 20:15

  Die mok is leuk!!! Omdat ik nog borstvoeding geef moet ik minimaal 3 liter water per dag drinken. In de winter vindt ik dat best pittig. Daarom wissel ik heb af met mijn (ongezonde) guilty pleasure Spa rood en af en toe een glas Fanta.

 3. Kijkje in huis en tuin
  22 januari 2023 / 19:20

  Ik ben ook begonnen met meer water te drinken. In de zomer vind ik het geen probleem, maar in de winter….

 4. 23 januari 2023 / 20:06

  Succes met deze gewoontes. Zelf probeer ik ook veel water te drinken. De ene dag gaat dat beter dan de andere dag

 5. 24 januari 2023 / 09:30

  Wat goed dat je deze gewoontes succesvol hebt opgepakt. Voldoende drinken is voor mij ook een aandachtspunt.

 6. 25 januari 2023 / 20:48

  Maar Amina, ik las ergens dat je de twee liter water ook kunt vervangen (deels) door thee? En ik kies dan meestal de kruidenvariant? Dat het ook meetelt bedoel ik. Dat het niet perse koud water hoeft te zijn. Tip (en niet gesponsord want eigenlijk vind ik het je reinste onzin, maar kind wilde het graag en kreeg het voor haar verjaardag) is de Air-Up. Je drinkt nog steeds water maar door die pods lijkt het alsof je water met een smaakje drinkt. Kinderen zweren erbij.

 7. 30 januari 2023 / 14:23

  Ik probeer ook op mijn hoeveelheid vocht te letten. Door mijn ass vergeet ik namelijk vaak te drinken. Terwijl water juist heel belangrijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *