Geef je zolder een upgrade

Geef je zolder een upgrade

Wist je dat je in jouw huidige woning meer ruimte hebt dan je denkt? Die oude stoffige rommelzolder heeft namelijk veel meer te bieden. Je kunt je zolder super goed gebruiken voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer, speelkamer, mancave of relaxruimte. Het maakt niet uit wat het uiteindelijke doel van de ruimte wordt: ik laat je aan de hand van 4 tips zien hoe je deze ruimte optimaal kunt hergebruiken!

Geef je zolder een upgrade

1. Sloop dat wat niet nodig is

Vieze stukken vloer, oude panelen of muren die niet gelden als draagwand: weg ermee! Je kunt het beste de ruimte als eerste goed onder handen nemen. Wat is oud, versleten of gewoon niet nodig? Zorg dat je de ruimte optimaal kunt gebruiken door onnodige tussenschotten en wanden te verwijderen. Ook kun je deze bijvoorbeeld inruilen voor mooie glazen wanden die nu helemaal hot zijn. Zo lijkt de kamer optisch groter. Start helemaal fris en kies voor nieuwe kozijnen. Goedkope kozijnen kun je eenvoudig online of bij de bouwmarkt aanschaffen.

2. Zorg voor voldoende licht

Wanneer je deze ruimte gaat gebruiken, is het belangrijk dat er voldoende licht binnenkomt. Dit kan door het plaatsen van extra (dak)ramen of bijvoorbeeld een dakkapel. De dakkapel prijs verschilt enorm en is afhankelijk van bijvoorbeeld het materiaal en de grootte van de dakkapel. Toch is het zelfs bij een hoge prijs aan te raden om een dakkapel te plaatsen. Je huis stijgt namelijk behoorlijk in waarde!. Ook zorg je er met een dakkapel voor dat jouw zolderkamer genoeg lichtinval heeft.

3. Zachte tinten

Zolderkamers hebben vrijwel altijd schuine wanden. Schuine wanden kunnen het gevoel geven dat de muren op je af komen. Door gebruik te maken van zachte tinten op de muur minimaliseer je dit gevoel. Kies daarom altijd voor lichte kleuren op de schuine wanden. Je kunt de zolderkamer een rustig gevoel geven door gebruik te maken van witte tinten. Wil je toch warmere kleuren? Verf dit dan alleen op de rechte muren.

4. Isolatie

In veel huizen is de zolderkamer niet goed geïsoleerd. De ruimte wordt vaak alleen gebruikt als opslagruimte en heeft niet de eerste prioriteit. Wanneer je van de zolderkamer een leefbare ruimte wilt maken, is het belangrijk om te zorgen voor goede isolatie. Zo kun je zowel in de zomerals in de winter genieten van deze speelkamer, werkkamer of slaapkamer.

Weer genieten van je zolderkamer!

Wil je meer ruimte in huis? Maak dan gebruik van jouw zolderkamer! Toen ik hier online research naar deed, kwam ik de sites Kozijnen-Weetjes en Dakkappel-Weetjes tegen die me hielpen en inspireerden bij het schrijven van dit artikel. Want de zolder is tegenwoordig écht meer dan een opslaghok. Ga aan de slag en upgrade jouw zolderkamer naar een volwaardige werkruimte, slaapkamer of speelkamer. Have fun!

 

HAPPY WEEK!

Heb jij een
rommelzolder
of een leuke
zolderkamer?

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

3 Reacties

  1. 29 augustus 2018 / 19:50

    Wat ziet het er mooi uit! Wij hebben geen zolder in ons nieuwe huis en ook vrij weinig ramen. Ik hoop dat ik het er alsnog ruim en leuk uit kan laten zien, door niet te veel donkere meubels te plaatsen :)

    Liefs!

  2. 5 oktober 2018 / 12:05

    Wauw wat een mooie zolder om te zien, en wat een ruimte ook! Toevallig zijn wij twee maanden geleden begonnen aan het opknappen van de zolder. Dat is echt zo’n ruimte waar we zelden komen. We hebben alle muren wit geverfd en via Marktplaats een Ikea vakkenkast en bureau gekocht. Het ziet er direct een stuk beter uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *