Fris het nieuwe jaar in met een mooi interieur

Fris het nieuwe jaar in met een mooi interieur

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Niet alleen gaat in de maand januari bij velen de kerstboom de deur uit (of de doos weer in zoals bij ons), ook is het meteen een goed moment om je huis een kleine make over te geven. Fris het nieuwe jaar in met een mooi interieur kun je met kleine touch ups al realiseren. Het hoeft dus niet een complete do over te zijn, want de decembermaand is al duur genoeg geweest! Vandaag geef ik je 5 goedkope tips om het nieuwe jaar te starten met een schoon, fris en mooi interieur.

Een fris en mooi interieur in 2023

Mijn 5 tips om je interieur op te frissen in het nieuwe jaar:

Tip 1. Restyle je koffietafel

De koffietafel is dé eyecatcher die vaak centraal in de woonkamer staat. Nu de zon wat vaker naar binnen schijnt, kun je op tafel de focus op de donkere decemberdagen weghalen. Leg op een tray een mooi koffietafelboek neer, wat magazines, verse bloemen in een mooie vaas, een mooie kaars met witte lucifers en eventueel wat onderzetters erbij. Die verschillende hoogtes trekken je oog er meteen naartoe.

Tip 2. Ruim je kledingkast lekker op

Januari staat bij mij in het teken van opruimen. En niet alleen de kerstspullen, maar ook onze kledingkasten. Ik gooi alles op een hoop waar ik niks meer mee heb of wat niet meer past. Tweedehands verkopen kan, maar ik geef het liever weg aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Herbruikbaar textiel gooi ik daarom bij onze supermarkt in een textielcontainer.

Tip 3. Maak je afzuigventielen & ventilatieroosters schoon

Ik probeer het stofvrij houden van afzuigventielen en ventilatieroosters bij te houden wanneer ik afstof. Maar het écht goed schoonmaken met een sopje doe ik een aantal keer per jaar, bijvoorbeeld in januari. Altijd fijn wanneer dat klusje geklaard is. Toch belangrijk die ventielen en roosters, vooral voor onze gezondheid.

Tip 4. Maak schoon onder bedden en banken

Jaaaa, dit is niet de leukste klus die er is. Het goed schoonmaken onder bedden en banken. Want wat daar allemaal onder kan liggen: niet te doen. Tuurlijk, we stofzuigen er met z’n allen elke week lekker op los, maar doen we het ook grondig? Dus zet de boxsprings en hoekbanken maar opzij, tijd om de boel aan te pakken. Net als bij tip 3 is dit goed om te doen voor de gezondheid. En onze kat is er ook blij mee, ze heeft ineens weer tig kattenveertjes ;-) Onze grijze hoekbank, waar onze kat elke dag graag op ligt, hebben we trouwens bij OTTO gekocht. Ze hebben er hele mooie en er is volop keuze, ook als je van bijzondere designs houdt.

Tip 5. Ruim die ‘rommel la’ op

Je kent ‘m vast  wel, die ene rommel la in huis. Wij hebben ‘m ook hoor, in de keuken. Vól met elastiekjes (waarom bewaren we 50 elastiekjes), Douwe Egberts punten die ik nooit inlever, handleidingen van elektrische apparaten, mysterieuze kunststof verlopen en andere zooi die we eigenlijk nooit gebruiken. Dus tijd om op te ruimen. Ik hou altijd aan: heb ik het de afgelopen 2 jaar niet nodig gehad? Dan gooi ik het weg. Papieren handleidingen kun je eigenlijk ook wel weg gooien, want bijna ieder apparaat + handleiding is inmiddels op internet te vinden.

Extra tip. Wat ruim ik niet op?

Ik ruim in de koude wintermaanden nooit plekken buiten op, zoals bergingen, het balkon of de garage. Die doe ik lekker pas in het voorjaar. Dat is ook beter voor mijn humeur ;-) Ik plan het zo in, dat ik dat in maart, april of mei aanpak.

Fris het nieuwe jaar in met een mooi interieur

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren, om fris en opgeruimd het nieuwe jaar te starten. Want een opgeruimd huis geeft zoveel meer rust in het koppie.

 

Heb jij nog een goede opruim- of schoonmaaktip om
het nieuwe jaar lekker fris mee te beginnen?

imfeelinggood.nl

 

Afbeelding: @yellowpinkroses Pinterest

Delen:

8 Reacties

 1. Linda schrijft 't op
  13 januari 2023 / 08:42

  De kledingkast opruimen staat hoog op mijn lijstje. Het is alleen altijd zo’ n grote klus.

 2. 13 januari 2023 / 09:11

  Ik heb toevallig begin dit jaar onze kledingskast lekker uitgeplozen en helemaal opnieuw ingeruimd. Van al die keurige en nette stapeltjes wordt ik altijd super vrolijk en blij.

 3. Cynthia
  13 januari 2023 / 09:29

  De kledingkast opruimen vond ik vroeger niets, maar nu een heerlijk klusje. Daardoor ben ik me weer bewust van wat er in mijn kast hangt en koop ik niet onnodig extra kleding (omdat het zo goedkoop is tijdens de sale bijvoorbeeld). De afzuigkap schoonmaken: dat is wel een goeie van je. Ik vrees dat die bij ons al een tijdje verwaarloosd is. Oeps!

 4. 13 januari 2023 / 10:45

  Ik houd van een nieuwe frisse look in het nieuwe jaar. Ik krijg meteen zin om de hoes van onze Ektorp bank te gaan wisselen!

 5. 13 januari 2023 / 17:15

  Handige tips. Toevallig heb ik na de kerst periode mijn kledingkast opgeruimd. Mijn kast met vintage make up verzamelingen staat nu op de lijst voor opruimen

 6. Jouvence
  18 januari 2023 / 11:41

  Vlak na de jaarwisseling alle kerstspullen weggehaald en de grote schoonmaak gedaan hier in huis. Wil m’n kledingkast nog wel uitpluizen.

 7. Claire
  21 januari 2023 / 20:11

  Ik kan niet wachten tot de lente weer begint! Tot die tijd ben ik druk aan het ontspullen. Ook heel fijn.

 8. 23 januari 2023 / 11:54

  Goede tips, ik ben altijd dol op opruimen, vooral van de rommella. Voelt altijd alsof je herboren bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *