Food & Drinks Recept | Mijn Ontbijt: een Goed Gevulde Bak Muesli

Mijn ontbijt

Een goed ontbijt is iedere ochtend een absolute must. Niet alleen om je energie weer op peil te krijgen na een nachtje slapen, maar ook om je darmen in beweging te zetten. Persoonlijk word ik niet heel blij van boterhammen met zoet of hartig beleg in de vroege ochtend. Daar voel ik me altijd meteen zo opgeblazen door. Ik vind dat meer iets voor de lunch en ga daarom liever voor een goed gevulde bak muesli. Maar voldoet mijn ontbijt aan het advies dat het Voedingscentrum over ontbijt geeft? Let’s see!

Muesli eten in de ochtend voelt voor mij luchtiger aan. Omdat er gedurende de dag niet altijd gezond gegeten wordt – ik hou zo van lekker eten, ik heb een haat/liefde verhouding met chips – probeer ik mijn ontbijt wél gezond te houden. Ik heb net eens op Voedingscentrum gekeken of één van mijn favoriete ontbijtvariaties voldoet aan de gezond-ontbijt-suggesties die zij geven en het komt aardig in de buurt! Ik deel deze dan ook graag met jullie!

De benodigdheden:

IMG_0403

  1. Griekse Yoghurt maar soms neem ik ook magere yoghurt. Het ligt eraan of ik in de ik-moet-hard-gaan-lijnen-modus zit. Wanneer ik voor de Griekse Yoghurt ga, kies ik die van De Zaanse Hoeve en wanneer ik de magere wil, kies ik die van Melkan of van Albert Heijn. Ik hoor steeds vaker om me heen dat ik beter volle producten kan kiezen om af te vallen dan magere, omdat dat me een voller gevoel zou geven en ik minder snel naar een volgende maaltijd verlang. Ik heb dit vaak geprobeerd, maar voor mij gaat die vlieger echt niet op. Ik val echt meer af als ik voor magere producten ga en zo’n enorme honger heb ik nou ook weer niet na het eten van magere producten. De reden dat ik voor volle Griekse yoghurt ga is omdat ik het gewoon heel lekker vind ;-)
  2. Fruit
    Pak lekker waar je zin in hebt of seizoensgebonden fruit. Ik neem meestal een combinatie van kiwi’s met blauwe bessen, maar in de zomer heb ik vaak lekkere verse aardbeien, watermeloen, kersen, frambozen of bramen in huis.
  3.  Muesli
    Het voedingscentrum raadt aan om geen krokante muesli te nemen, omdat daar vaak veel suiker in zit. Ik neem dat wel. Ik heb aardig wat natuurlijke ontbijtgranen en allerlei andere haver-achtige dingen geprobeerd, maar ik vind het gewoon niet lekker. Daarom neem ik altijd de Cruesli multifruit van Quaker. Daar zitten nog eens stukjes gedroogd fruit in. Is er verschil tussen muesli en cruesli? Nee. Muesli en cruesli zijn hetzelfde, Quaker gaf gewoon de merknaam Cruesli aan zijn krokante muesli.
  4. Het laatste ingrediënt waar je niet meer zonder kan wanneer je er eenmaal aan gewend bent: honing! Ik heb geen bepaald merk dat ik altijd moet hebben. Het moet wel een schenkflesje zijn. Geen potten honing en plakzooi meer voor mij! Ik doe er geen dun streepje honing over, maar gewoon een paar dikke strepen. Ik moet er energie van krijgen toch? ;-)
  5.  Een variatie op de honing is om er een handje noten of zaden in te doen. Zo wordt het wat hartiger. Je kunt de noten en zaden natuurlijk ook gewoon mixen met de honing, muesli en fruit als je daarvan houdt.

En dan: genieten!!!

IMG_0407

Met dit ontbijt drink ik een lekkere kop groene thee en een flesje water van 500 ml. Zo probeer ik mijn dag optimaal en met voldoende vocht te starten. Enjoy!!!

 

Wat is jouw favoriete ontbijt?

 

Foto’s gemaakt door I’m Feeling Good. Headerfoto door
Natalie Behn via Unsplash.com

 

Liefs, Amina

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *