Food & Drinks | Heel Holland Bakt-verslaafd!!! #HHB #zondagbakdag

Heel Holland Bakt jury

Gaan jullie straks ook naar de halve finale van Heel Holland Bakt kijken op NPO1 bij Max? Ik wel! Er is nog maar 1 aflevering te gaan en vanavond zien we hoe de nog 3 overgebleven kandidaten Farida, Martine en Sarena bakken voor de titel “Beste thuisbakker van Nederland”! Waarom ik heel, heel, heel erg HHB-verslaafd ben lees je nu in dit blog!

 ♥ Reden #1: ONTSPANNING

Ik kan zo ontzettend genieten van programma’s zoals deze! Ook de zender 24Kitchen staat bij mij vaak aan als achtergrond wanneer ik research doe voor blogs of wanneer ik écht instant ontspanning nodig heb na een hectische dag. Het langzamere tempo van een programma zoals Heel Holland Bakt is iets dat ik in de enorme drukte van alledag heel goed kan gebruiken. Slow TV. Even 3 versnellingen terug: heel graag! Relaxstand: AAN!


♥ Reden #2: PRACHTIG GEFILMD
& FIJNE MUZIEK

Zodra ik die mooie beelden zie van de camera over het landgoed van Kasteel Broekhuizen (vlakbij het Utrechtse Leersum) en de mooie tenten waarin gebakken wordt dringt het langzaam tot me door dat dit programma extreem mooi gefilmd is! En wie had kunnen denken dat het filmen van het dichtklappen van een ovendeur er soooo pretty kan uitzien? Roeren in beslag, het snijden in een kers, het eindresultaat…alles is zoooo mooi in beeld gebracht. WOEHOEEEE! Ik houd er van!

Heel Holland Bakt Kasteel Broekhuizen
De muziek van dit programma is toch ook TE HEERLIJK!!!  Onder het zien van een simpele handeling van een ei dat gebroken wordt boven een kom, klinken vrolijke klanken die me meteen happy maken. Zennen maar!


♥ REDEN #3: COMBINATIE MARTINE, ROBÈRT EN JANNY, DE MUZIEK, DE KANDIDATEN EN HUN BAKKUNSTEN: GEWOON ÁLLES!

De ‘ingrediënten van het programma’ zijn heel mooi bij elkaar gebracht: de humor van Martine Bijl, de jury bestaande uit banketbakker Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden die rustig zijn en niet te streng (want daar zitten we natuurlijk echt niet op te wachten op zondagavond zo vlak voor een nieuwe werkweek), de muziek, de stylish tenten, de wedstrijdspanning en natuurlijk niet te vergeten: de kandidaten en hun bakkunsten! Ik sloeg zowat stijl achterover door de “Bombe de Sacre Coeur” van Martine!!! HALLO! HOE MOOI!!! Ga ik ook eens proberen. Eh. Ja. Tuurlijk. In ieder geval zorgt de combinatie van dit alles voor fabulous tv!

♥ REDEN #4: JE DENKT EVEN VOOR EEN SPLIT SECOND DAT JIJ DIT OOK KAN

Elke aflevering bestaat uit 3 onderdelen:

  • Signatuuropdracht. De kandidaten bakken een klassiek recept bakken waar ze een eigen wending aan moeten geven
  • Technische opdracht. De kandidaten krijgen een lijst met ingrediënten van een bepaald recept en moeten zelf uitvogelen hoe het product gemaakt moet worden. Deze opdracht wordt door de jury blind gejureerd
  • Spektakelstuk. Bij deze opdracht maken de kandidaten een ingewikkelder recept, waaraan ze ook een eigen draai moeten geven.

Alle recepten die langs komen bij HHB kun je vinden op de website. Zo wordt het nog makkelijker om je bakkunsten te gaan uitproberen! Gewoon lekker doen! Hup met die handjes in de bloem en de melk en gaaaaaaaaan! Elke week wanneer ik kijk gebeurt er ook iets geks! Ik denk namelijk heel eventjes dat ik dit ook kan! Dan maak ik met mezelf weer de afspraak vanaf nu hét bakkerstalent van dit huishouden te worden en mijn vriend de lekkerste recepten voor te schotelen. Ik zie mezelf dan langzaam de kamer binnenlopen met mijn eigen Bombie de Sacrie op een prachtige schaal en mijn vriend straalt…hij eet en geniet en houd niet op met mij complimenten te geven…volgende keer wil hij samen met mij bakken en kneden we samen de meel…Uh-huh…not really…hahaha!

De finale van Heel Holland Bakt is vanavond te zien – zondag 25 oktober – op NPO1 om 20.23u! Have fun, PAK dat ZEN-momentje en daarna…BAKKEN maar!

Heel Holland Bakt 2015Alle kandidaten Heel Holland Bakt 2015
Fotografie foto’s: © MAX/ Roland J. Reinders


HAPPY BAKING!

Wat vind jij
van dit seizoen
van HHB?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

1 Reactie

  1. franny
    24 oktober 2015 / 09:29

    Leuk geschreven ik hou ook van zulke programma s Krijg altijd zin om dan ook van alles te bakken! En ga zeker kijken morgen ben benieuwd naar de opdrachten en wie er uiteindelijk wint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *