Food & Drinks | For all the coffee lovers out there: 10 leuke feitjes over koffie

A lovely coffee moment

Dit blog is een ode aan koffie! Een heerlijk ontspanmomentje voor mij is om de stad in te gaan en gewoon ergens in mijn eentje een cappuccino te gaan drinken met een glossy erbij. Er is zelfs een dag naar vernoemd: International Coffee Day. Bij ons bekend als Wereld Koffiedag. Ieder jaar op 29 september. Wauw! Hebben we daar nu ook al een dag voor??!! Ik hoor het je denken! Ja!!! En eigenlijk verdient koffie ook wel een eigen dag! Voor velen is koffie drinken dagelijkse kost. We kunnen niet meer zonder. De geur van verse koffie in de ik-ben-nog-zooooo-moe-ochtend maakt het allemaal nèt iets draaglijker. En die verschillende soorten koffie die we nu allemaal hebben, wat een FEESTJE!!! Dus ter ere van KOFFIE, hier 10 leuke koffiefeitjes!

Coffee in the morning


1. Can I take your order?

Koffie bestellen zou eigenlijk overal ter wereld moeten lukken, zelfs in the middle of nowhere. Het woord koffie klinkt namelijk in elke taal bijna hetzelfde. Wat een geruststelling!!!

2. Helemaal niet zo ongezond

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat koffiedrinkers 65% minder kans op alzheimer hebben. Ook zou het een beschermend effect hebben op de lever. Vrouwen zouden minder kans hebben op depressies vanaf 2 koppen koffie per dag (aangetoond door Medical Harvard School). Het is dus zo slecht nog niet!

3. Ohhhhh, komt het dáár vandaan!

Het verhaal doet de ronde dat koffie door de mens voor het eerst per toeval is opgemerkt in Ethiopië, in de 9e eeuw na Christus. Een herder zag dat zijn geiten heel erg opgewekt en happy werden van bepaalde struikbessen die ze aten. De herder was verbaasd, plukte er een aantal, kookte ze en dronk een beetje van het aftreksel. Hij ervaarde dat als bitter, maar ook als verhelderend voor de geest. Het koffie-drinken-gebruik werd door Arabische handelaars opgemerkt en zo is de teelt van koffieplanten begonnen.

4. En toen was er…

Daarom aansluitend op feitje nummer 3: de uiteindelijke bruine koffieboon is eerst een rode vrucht!!! Het is een bes waar de dan nog groene bonen inzitten! Kun je ze eten? Ja, maar kijk wel uit voor een gebroken tand: het lijkt een sappig besje, maar die groene bonen zijn echt keihard!

Coffee berries


4. Seriously???

Koffie is ‘s werelds tweede meest waardevolle handelsproduct! Op de eerste plaats staat aardolie.

5. Wist je dat…

…koffie op de ouderwetse manier gezet “slow coffee” wordt genoemd? En het begint een serieuze trend te worden om weer filterkoffie te maken. Mensen zijn weer op zoek naar de zachte en verfijnde smaak die koffie ook kan hebben, in tegenstelling tot de rijke en krachtige smaak van espresso dat nu alheersend is in koffiehuizen.

6. OMG! OMG!

Wereldwijd drinken we elke dag 1400 miljoen koppen koffie met elkaar. If you can’t beat us, join us! ;-)

Stirring in coffee

7. It’s up to you!

Mensen in New York drinken 7 keer meer koffie dan mensen in andere Amerikaanse steden! In The Big Apple zijn daarom ook alle grote koffiemerken vertegenwoordigd!

Cup of coffee

Barista


8. A work of (Latte) Art

Een Barista vertelde mij ooit eens dat een goede Barista niet alleen liefde voor koffie heeft, maar ook koffie ‘leeft’! Barista’s zien espresso dan ook als een canvas, terwijl de melk als verf fungeert. Pretty!!!

9. Hey Big Spender!

Kopi Luwak is de duurste koffie ter wereld! Deze koffie komt uit Indonesië en kost tussen de € 90,- en € 450,- per 500 gram! ‘Kopi’ is koffie in het Indonesisch. De ‘Luwak’ is een Indonesische diersoort, een katachtige, die de rauwe rode koffiebessen eet. Het diertje kan de bonen die erin zitten niet verteren. Die worden dan ook teruggevonden in de ontlasting van het diertje. Omdat deze bonen moeilijk te vinden zijn is de prijs hoog en heeft het een exclusief karakter. Dus de duurste koffie ter wereld is uitgepoept door een wilde kat??!! Eh. JA!

10. Lekker sociaal met koffie

“Een bakkie doen” is ook altijd een goede reden om weer met je vriendinnen en vrienden af te spreken. Samen koffie drinken bevordert je relaties, houdt ze in stand en het kletst gewoon een stuk lekkerder met een mok koffie erbij. Spreek de volgende keer dus eens af in een lokaal cafeetje. Zo gezellig! Have fun!!!

Koffie feitjes

Hoe drink jij je bakkie het liefst?
Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

2 Reacties

 1. Priscilla
  3 oktober 2015 / 06:14

  I like koffie !! En feit nr is echt THE BEST!! ?

  • Amina
   Auteur
   3 oktober 2015 / 12:09

   Hahaha, ik denk dat je feit nr 10 bedoelt! Die vind ik ook het allerleukst! :-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *