Voor Content Creators | Een webshop aan je blog koppelen

Een webshop aan je blog koppelen

Er zijn voor online content creators tal van manieren om met een blog geld te verdienen. Maar je kunt dus blogartikelen in opdracht voor bedrijven schrijven, inkomsten genereren door advertenties op je blog te plaatsen, affiliate marketing inzetten, een e-book publiceren, net als Yvonne Coldeweijer een special members-only omgeving maken (maar dan op je blog), donaties in ontvangst nemen, services aanbieden of…een webshop aan je blog koppelen! Ik ga alle genoemde moneymakers stuk voor stuk aan je uitleggen, maar vandaag begin ik met inkomsten binnenhalen met je eigen winkel!

Een webshop aan je blog koppelen: zo doe je dat!

Stap 1. Blijf bij jezelf

Ik zeg het vaker in mijn blogs: blijf bij jezelf. En doe dat ook wanneer je een webshop aan je blog wil koppelen. Op mijn website vind je feelgood blogs met veel positieve vibes. De Feel Good Store is daar een verlengstuk van: De Feel Good Store wil je helpen van de kleine momentjes in het leven extra fijne, cozy en mooie momenten te maken. Het zou heel gek zijn als ik ineens gereedschap ga verkopen. Toch? Dus heb je een reisblog, ga dan bijvoorbeeld leuke reisaccessoires en reisbenodigdheden verkopen. Ben je een beauty blogger, dan is het super om je shop te vullen met make-up, nagellak of skin care. En heb je een persoonlijke blog, verkoop dan artikelen waar jij je goed bij voelt.

Stap 2. Regel je webhosting en CMS

Uiteraard heb je webhosting nodig, zodat je met je domeinnaam (blognaam) producten kunt verkopen. Hosting is het stukje webruimte dat je nodig hebt om je domeinnaam te gebruiken. Met website hosting breng jij je website onder op een server die permanent verbonden is met het internet. Ik ben eerst begonnen met een WordPress.com domeinnaam, maar heb dit later omgezet en geüpgraded naar een eigen domeinnaam en hosting bij Yourhosting, zodat ik geld kon gaan verdienen met mijn blog en er later ook de Feel Good Store aan kon hangen. Yourhosting is een fijn bedrijf in Zwolle, met vriendelijke medewerkers die altijd willen helpen. Ook zorgen ze ervoor dat je website beveiliging heeft voor je klanten (met SSL-certificaat), dat je website veilig is voor aanvallen en dat er bij een veiligheidsprobleem snel gereageerd wordt.

Stap 3. Activeer de Woocommerce plugin

Als je je shop aan je blog wil koppelen, heb je allerlei tools nodig. Die tools heten plugins. Waarschijnlijk heb je al WordPress als CMS systeem (content management systeem). Dan kun je de plugin Woocommerce gebruiken voor je shop. Dit is zeg maar de online winkelomgeving die je nodig hebt om producten te verkopen. Met deze plugin kun je onder andere producten in je shop zetten, een afbeelding erbij plaatsen en ervoor zorgen dat de klant van de shop naar de check out wordt geleid. Als je de plugin activeert, wordt er een installatie set up gestart. Volg alle stappen om de set up af te ronden. Je kunt deze plugin altijd terugvinden in je sidebar en anders onder Geïnstalleerde plugins.

Woocommerce plugin

Stap 4. Vul de shop met producten

Nu is het tijd om de shop te vullen met producten. De Woocommerce plugin is heel duidelijk en een product in je shop zetten gaat gelukkig makkelijk. Dit kunnen zowel fysieke als digitale producten zijn. Ik heb nu nog fysieke producten, maar ik wil ook graag digitale erbij gaan verkopen. Dan kun je denken aan presets, digitale art en e-books.

Feel Good Store Shop

Stap 5. De winkel kan open!

Als je shop gevuld is, kun je open! Dit is een belangrijk moment, want het is net als je blog, toch ook een beetje een digitaal kindje. Hoe je winkel eruit komt te zien, hangt af van het thema dat je voor je blog gekozen hebt. Als je je eigen winkelmerk wil gaan opzetten, is het belangrijk dat je een eigen blogthema hebt in plaats van een WordPress.com omgeving, omdat een eigen blogthema vaak gewoon mooier is en meer mogelijkheden heeft. Mijn thema was niet meteen geschikt voor Woocommerce, dus ik heb er flink aan moeten ‘klussen’ om het te krijgen zoals ik het wilde. Om je het wat makkelijker te maken, zou ik voor een WordPress blogthema gaan die compatible is met Woocommerce. Deze kun je vinden via Envato Market, bijvoorbeeld het thema Chic.

Chic Responsive Blog & WooCommerce WordPress Theme

Een webshop aan je blog koppelen

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren om een webshop aan je blog te koppelen. Ik wist in 2015 toen ik met dit alles begon, helemaal niets af van WordPress, hosting en plugins. En al helemaal niets van een shop toevoegen aan je blog. Dus om dan te zien hoe het allemaal geworden is…ja, daar ga ik zo toch even een cappuccinootje op nemen! :-)

Delen:

10 Reacties

 1. Linda schrijft " t op
  3 mei 2022 / 06:43

  Goede tips, ik heb vroeger een webshop gehad en er gaat veel tijd inzitten als je het goed wil doen en dan moet je het ook nog inpakken en verzenden. Voor een paar artikelen lijkt het me leuk.

 2. 4 mei 2022 / 10:15

  Ik vind dat altijd een leuk idee, en het is gelukkig ook niet zo moeilijk. Zelf begin ik er niet aan want ik ben superslecht met administratieve rompslomp, en ik heb niets om te verkopen.

 3. Frederique
  4 mei 2022 / 19:49

  Je blog komt als geroepen. Ik ben er namelijk mee bezig maar vind het nog best ingewikkeld. Er zijn zoveel mogelijkheden en ik twijfel steeds erg. Ik heb je blog opgeslagen!

  • Amina
   Auteur
   4 mei 2022 / 20:55

   Dank je wel Frederique, wat fijn om te horen!

 4. Linda Meester
  6 mei 2022 / 09:07

  Handige tips voor degenen die iets te verkopen hebben

 5. 6 mei 2022 / 22:39

  Wat een goede tips! Staat wel op mijn lijstje, lijkt me zo leuk om een webshop aan mijn blog te koppelen.

 6. 8 mei 2022 / 10:00

  Aaaah daar staat het icoontje van Woocommerce dus voor in mijn side balk 😂 had hem al een hele tijd daar zien staan maar eigenlijk nooit echt afgevraagd wat ik er mee kan. Nou, misschien als ik straks meer tijd heb om mijn foto’s te gaan verkopen…. Kan ik mijn webshop integreren in mijn blog… Thnx voor je hulp en ik sla je blog alvast op voor “later” mocht het nodig zijn.

  • Amina
   Auteur
   8 mei 2022 / 13:21

   Oh heb je een Woocommerce icoontje in je side balk staan? Is een paarse tekstballon met WOO erin. Leuk als je je foto’s gaat verkopen zeg! En fijn om te horen dat je er in de toekomst misschien iets aan hebt <3

 7. Jouvence
  24 mei 2022 / 14:48

  Ik ben bezig met een tweede site op te zetten en wil daar dan inderdaad met Woocommerce een webshop aanhangen. Fijn om al het een en ander erover te lezen.

 8. 25 mei 2022 / 10:06

  hele handige dit voor mensen die online wat willen gaan beginnen in de verkoop
  !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *