Drie fijne ‘feel good’-bestemmingen in de winter

Drie fijne ‘feel good’-bestemmingen in de winter

Zoals jullie misschien wel weten zijn hittegolven en warme zomers niet zo mijn ding. Gematigde temperaturen, zoals in de lente en herfst, zijn voor mij dan ook perfect. Toch zijn er ook genoeg mensen die in de winter maar al te graag Nederland ontvluchten en de zon en warmte op willen zoeken. Voor deze mensen – en ook een beetje voor mezelf – heb ik research gedaan! Hieronder 3 fijne bestemmingen waar het deze tijd van het jaar niet zo extreem warm is als in de zomer, maar je toch van de warmte en zon kunt genieten!

Drie fijne ‘feel good’-bestemmingen in de winter

1. Ontsnap aan de winterse kou in Egypte

Houd je net als ik niet zo van extreme hitte, maar zou je wel een keer naar Egypte willen? Dan is de winterperiode de perfecte reistijd voor jou! Waar het er in de zomer vaak tussen de 30 en 40 graden wordt, is het in het laagseizoen al een stuk aangenamer. Van november tot en met februari ligt de temperatuur tussen de 21 en 31 graden Celsius. Oeh la laaaaa! En met gemiddeld 9 zonuren per dag in de winter komen zonliefhebbers hier zeker aan hun trekken. Naast de piramides, koningsgraven en andere archeologische opgravingen, staat Egypte ook bekend als duikbestemming. Met een prachtig onderwaterleven en in de winter een zeewatertemperatuur van rond de 21 graden is dit niet meer dan begrijpelijk.


Egypte

Drie fijne ‘feel good’-bestemmingen in de winter - Egypte


2. Genieten van de zon op Gran Canaria

Gran Canaria maakt deel uit van de Canarische Eilanden en is een veelzijdig vakantie-eiland. Veel mensen brengen een gedeelte van de winter door op Gran Canaria vanwege de vele zonuren en de mooie stranden; bijna 60 km strand heeft het eiland te bieden. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden in de wintermaanden is het op Gran Canaria iets koeler dan in Egypte, maar wat mij betreft niet minder aangenaam! Op het eiland zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden te vinden. Houd je niet zo van (drukke) hotels, en zoek je meer de rust? Dan vind je ook een groot aanbod aan vakantiehuizen op Gran Canaria!


Gran Canaria

Drie fijne ‘feel good’-bestemmingen in de winter - Gran Canaria


3. Overwinteren in Benidorm

Benidorm is een geliefd vakantieoord voor mensen die graag overwinteren in Spanje. Dit eens zo kleine vissersdorpje is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste badplaatsen van Europa. Benidorm ligt aan de Costa Blanca en kenmerkt zich door een relaxte sfeer en een aangenaam klimaat.


Kerstmarkt in Benidorm

Drie fijne ‘feel good’-bestemmingen in de winter - Benidorm

De stad is enorm gezellig dankzij de grote hoeveelheid cafés en restaurants en staat onder meer bekend om de lekkere Spaanse tapas. Ook in Benidorm vind je genoeg mogelijkheden om te overnachten: na Londen en Parijs bezit Benidorm het grootste aantal hotelbedden van Europa!

Drie bestemmingen met heerlijke temperaturen!

Ik hoop dat dit artikel je heeft kunnen helpen als je van plan bent om in de winter de zon op te zoeken. Laat me hieronder dan weten voor welke bestemming je gaat!

Liefs,
Amina

 

HAPPY WEEK!
Vlucht jij in
de winter ook
naar de zon?

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

Delen:

2 Reacties

 1. 21 januari 2019 / 19:32

  Bij Benidorm moet ik echt automatisch aan Benidorm Bastards denken hihi! Ik zou wel graag de zon op willen zoeken in de winter, maar vaak zit het er helaas niet in. Er staat eind maart een weekendje Porto gepland, ik hoop dat daar het zonnetje dan ook al wat schijnt.

  • Amina
   Auteur
   23 januari 2019 / 17:09

   Een weekendje weg is heerlijk en het is zo maart joh ;-) xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *