De leukste feelgood-activiteiten tijdens de zomer

De leukste feelgood-activiteiten tijdens de zomer

De zomer, zon en hoge temperaturen zijn de ultieme ingrediënten om te doen wat ik het liefst doe: genieten! Of je nu graag relaxt in de schaduw of het leuk vindt om lekker actief te zijn; de zomer is in ieder geval het ultieme feelgood-seizoen. Al weet ik dat er ook genoeg mensen zijn die dit warme weer heel onaangenaam vinden en niet kunnen wachten tot het afkoelt. Ben jij zo iemand? Dan kunnen de volgende activiteiten je wellicht helpen om toch te genieten van het warmere weer.

De leukste feelgood-activiteiten tijdens de zomer

Ga picknicken

Dankzij het zogenoemde hitte-eilandeffect is het in steden vaak warmer dan in de bossen of op het platteland. Dit heeft te maken met de dichte bebouwing, waardoor het minder waait. Het materiaal van de huizen en straten houdt ook warmte vast. Goed idee dus om de stad achter je te laten en met een dekentje en wat lekkers op de fiets te springen naar het dichtstbijzijnde bos, park of strand. Vergeet natuurlijk niet dat je je tegen direct zonlicht voldoende moet beschermen: door zonnebrand te gebruiken, beschermende kleding te dragen en een zonnebril op te zetten. En voor de fashionista’s onder ons: ik vind het handig om die laatste online aan te schaffen. Een webshop als Edel-Optics is daar bijvoorbeeld een fijne trendy optie voor. Het is makkelijk, het aanbod is er groot en de prijzen liggen er vaak lager dan bij fysieke winkels.

Bezoek een museum

Bij ‘zomer’ denk je misschien niet meteen aan een bezoekje aan het museum. Maar als het thuis niet uit te houden is, is een koele plek buiten de deur opzoeken echt een must. Aangezien het in veel musea belangrijk is om de temperatuur constant te houden, is er doorgaans ook overal airconditioning aanwezig. Yassss! Gelukkig hebben we in Nederland genoeg prachtige musea: wat dacht je bijvoorbeeld van het Van Gogh Museum in Amsterdam? Hou je niet zo van musea, dan is de bios natuurlijk ook een goede optie en vaak minder druk bezocht dan in de winter. Daarnaast kun je natuurlijk het nuttige met het aangename combineren en een grote supermarkt induiken. Neem dit keer eens rustig de tijd voor de boodschappen (tip: bij de zuivel gaan staan, lekker koud!) en geniet van een momentje verkoeling.

Maak cocktails of ijsjes

Ook in de keuken kun je verfrissing vinden. Hartige taarten en warme soepen zijn wellicht een betere optie voor frissere dagen, maar ijskoffie, een verfrissend zomerdrankje, gezonde waterijsjes of een verse koude salade zijn heerlijk wanneer het buiten erg warm is. En wat is er na een middagje in de keuken fijner dan in je tuin of op je balkon, samen met vrienden of familie, lekker genieten van een zelfgemaakte verfrissing? De temperaturen liggen ’s avonds en ’s nachts gelukkig wat lager, dus als je niet zo van de warmte houdt, is dit hét ideale moment om je naar buiten te begeven!

 

HAPPY WEEKEND ALVAST!

Welke feelgood-activiteiten vinden
jullie fijn om te doen
bij deze warmte?

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

4 Reacties

 1. 9 augustus 2018 / 14:27

  Zo leuk dat je hier een lijstje van hebt gemaakt!!! Ik houd van dit soort zomeractiviteiten. <3

 2. 10 augustus 2018 / 20:46

  Zelfs in de zomer vind ik het bij de vries/zuivelafdeling van een supermarkt echt niet te harden! Krijg er altijd mega koude voeten in de supermarkt, vreselijk.
  Je recept van het zomerdrankje ga ik trouwens zeker eens proberen!

 3. 12 augustus 2018 / 18:23

  haha dat van dat museum is een goeie ik kom er alleen echt nooit.. terwijl ik juist echt van de geschiedenis etc ben!

 4. 13 augustus 2018 / 14:07

  een museum bezoek ik ook altijd graag, hebben ook al jaren een museumkaart. Een investering die je er snel uithaalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *