Personal | De Bucketlist Tag 2016

the-bucketlist-tag!

Jaaaaaa, het is weer tijd voor een nieuwe tag! De BUCKETLIST TAG 2016! Ik heb al een aantal bucketlist tags voorbij zien komen online, maar nog niet in deze vorm. Ik heb deze tag en de vragen ervoor net zelf bedacht en het gaat uiteraard over dingen die ik nog in mijn leven wil doen! Wat er op mijn bucketlist staat is niet even 1-2-3 te realiseren voor mij omdat ik er angsten voor moet overwinnen, veel voor moet regelen, skills voor moet ontwikkelen of het zijn doelen die me aardig wat tijd gaan kosten en die ik eigenlijk alleen maar kan doen als ik met pensioen ga. Maar ze staan op mijn lijstje en ik GA ze een keer doen, mark my words! Daar komen ze!


1. ♥ Laat je top 10 bucketlist zien! Op 10 wat je echt nog wel een keer wilt doen maar (nog) niet zo heel belangrijk vindt en op nummer 1 echt je ALLER, ALLER, ALLERGROOTSTE WENS!

Op 10: Trouwen!

Op 9:  Een fashion show in Parijs bijwonen!

Op 8: Paardrijden op het strand!

Op 7: Met een dolfijn zwemmen op een diervriendelijke manier!

Op 6: In een slee voortgetrokken worden door huskies in de sneeuw!

Op 5: Reizen, reizen, reizen…

Op 4: De Loterij winnen! En goed ook!

Op 3: Een mooie baan hebben waarin ik echt iets kan betekenen voor een ander

Op 2: Mijn vliegangst overwinnen!

Op 1: Bora Bora zien!

 

bora-bora

Afbeelding: Shutterstock

2. ♥ Ok, je allergrootste wens staat op nummer 1. Maar waaróm staat díe nou op nummer 1? Vertel daar eens wat meer over! Share your dream!

Mijn ultieme droom is dus een reis naar Bora Bora! Ohhhhh jongens, dit is mijn favoriete plek op aarde van wat ik er allemaal online van gezien heb. Bora Bora is een ringvormig eiland gelegen in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Het eiland behoort samen met onder andere Tahiti en Moorea tot Frans-Polynesië. Om er te komen moet ik dus eerst over mijn nummer 2 zien heen te komen…en dan…DIT!!! JAAAAAAA! Ik ga zoooo emo worden van alle schoonheid van de natuur om me heen…de kleur van het water…dit soort huisjes op palen…de bruggetjes tussen die huisjes…de spa en wellness-mogelijkheden…de lucht en de bergen er omheen…ik weet niet, maar dit is voor mij gewoon Paradise!

 

3. ♥ Vertel waarom je de nummers 2, 3, 4 en 5 wilt doen. Zit daar nog een verhaal achter wat je met je lezers wilt delen?

Op 2 staat “Mijn vliegangst overwinnen”. Dat is wel echt een dingetje hoor. In 2017 ga ik sinds een jaar of tien weer vliegen en ik zit daar nu al tegenop…oh jongens wat ben ik bang…en er zijn cursussen, dat weet ik…maar ik vind € 1000-, voor een goede cursus zoveel geld!!! Maar toch staat dit heel hoog op mijn bucketlist, omdat het je wereld verkleint en er is nog zoveel moois te zien in de wereld! En hoe bang ik ben? Mijn Lief omschreef het zo: “Alsof je echt oog in oog staat met een leeuw en dat dan zolang de vlucht duurt”…na een vliegreis moet ik ook echt 5 dagen bijkomen of zo…ik vind het gewoon verschrikkelijk!

Een mooie baan hebben waarin ik echt iets kan betekenen voor een ander: yes please! Ik denk dat je dan echt dat gevoel kan ervaren dat je elke dag met plezier naar je werk gaat en het niet erg vindt dat het weer maandag is! Ik heb pas een carrièreswitch gemaakt van werken op kantoor naar de wereld van Body Cosmetics en Beauty dus ik hoop dat ik daar nu een stapje dichterbij ben!

Op 4 staat “De Loterij winnen. En goed ook!”. Dat lijkt me nou gewoon heeeeel handig zodat ik de dingen op mijn bucketlist kan realiseren! Maar daarnaast kan ik het geld ook gebruiken om de allerarmsten en de dieren te helpen…de mensen en wezens zonder stem zeg maar…

En op 5: Reizen, reizen, reizen…de wereld rond! Stel je dit voor: in New York in een hoge wolkenkrabber een cappuccinootje drinken met een heerlijk chocoladegebakje erbij…of lunchen in Parijs…en uiteraard móet ik ook echt naar het Azulik Eco-resort hotel in Tulum, Mexico…mijn god…zó mooi!!!!!!!!! En er is geen electriciteit, geen TV en geen telefoon, om weer lekker te re-connecten met de natuur en met elkaar…geweldig! Ik ben dit hotel via Ohhcouture (blogger die ik volg) op Instagram tegen gekomen en sindsdien? Verkocht! Dus een wereldreis maken staat op 4, maar dan wel alle tijd van de wereld hebben zodat ik alles rustig kan beleven en ervaren. LOVEIT!

 

4. ♥ Vertel eens in het kort iets over de nummers 6, 7 en 8. Waarom heb je die in je bucketlist top 10 staan, maar staan ze duidelijk niet in je top 5?

Oh grappig, ik zie nu pas dat deze 3 allemaal over activiteiten met dieren gaan! In een slee voortgetrokken worden door huskies…door de sneeuw…en dan ook zo rond de kerst…eerst alle honden aaien, ze een beetje leren kennen, met ze knuffelen, samen eten met de honden en de begeleiders…en dan GAAN! AWESOME!!! Ik denk dat ik de hele tijd alleen maar aan het lachen ben van plezier!

huskies-slee-sneeuw-bucketlist

Afbeelding: Shutterstock

Met een dolfijn zwemmen…lijkt me zo bijzonder…om een connectie te maken en elkaar voor eventjes te begrijpen…maar wel op een diervriendelijke manier gewoon ergens in een baai per toeval…ja, mooi!

Paardrijden op het strand is iets wat ik al heeeel lang wil. En ja, ook echt zonder begeleiding en het liefst alleen mijn paard en ik…een mooie zonsondergang in de zomer samen aanschouwen met zo min mogelijk mensen in de buurt…ohhhhh heerlijk! Ik kan alleen nog niet paardrijden en heb ook geen eigen paard , maar door bucketlist nummertje 4 komt alles op z’n pootjes terecht, hahahaha!

5. ♥ De nummers 9 en 10 zijn nog over. Waarom mogen deze 2 toch niet ontbreken in jouw bucketlist?

Op 9: Een modeshow in Parijs bijwonen! Jaaaa, dat lijkt me gewoon zo awesome…en dan bijvoorbeeld naar een show van Oscar de la Renta, met die prachtige jurken! Ik vind de manier waarop de modellen lopen, kijken en de kleding dragen altijd heel bijzonder om te zien. Ik hou ook heel erg van programma’s als HNTM of Project Runway.

Op 10: Ja…nog niet zo lang geleden vond ik trouwen zooooo niet belangrijk. Ik begreep ook niet waarom mensen er zoveel geld aan wilden uitgeven, voor iets dat maar 1 dagje duurt! En ik snapte ook sowieso niet waarom een papiertje nou zo belangrijk is tussen 2 mensen, vooral als ze nog jong waren…maar nu begint het bij mij echt te kriebelen en wordt het na 15 jaar samen met mijn Lief wel echt tijd!!! Ik vind het persoonlijk niet meer zo leuk om het over mijn “vriend” te hebben nu ik 41 ben. Nu moet het toch wel mijn man worden hoor, kom op! Het gekke is dat ik dit 5 jaar geleden echt nog niet had! Maar nu op 10: Let’s get MARRIED! En SNEL een beetje! ;-)

 

Wat staat er
op jouw nummer 1?

Tell me!

 XOXO
AMINA

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 Header foto: Pexels

P.s.: Voor de bloggers: neem gerust deze tag over! Vind ik heel erg leuk! Wel wil ik je dan 2 dingen vragen: plaats aub een link naar mijn blog in je blogpost en laat me ook even weten dat je ‘m gaat gebruiken via een comment onder dit blog. Op die manier kan ik lezen wat de bucketlists zijn van mijn collega-bloggers en dat lijkt me heel gezellig om te lezen! De bedoeling van deze tag is dat je je top 10 deelt en daarnaast de 5 vragen beantwoordt. That’s it! xxx

Delen:

3 Reacties

  1. 4 december 2016 / 17:03

    Wat leuk om te lezen. Er staan echt mooie én lieve dingen op je lijst. Ik denk dat ik ‘m wel ga overnemen, ik zal het je laten weten dan!

  2. 4 december 2016 / 17:56

    Toffe tag!!! Eerst de loterij maar eens winnen, dan kan de rest vanzelf ook. ? Paardrijden op het strand heb ik al ooit heel lang geleden gedaan toen ik nog paard reed. Best tof idd!

  3. 4 december 2016 / 21:35

    Erg leuk! Hopelijk mag je binnenkort trouwen en zal je Bora Bora zien, erg leuke punten heb je op je bucket list en leuk dat ze ook nog gewoon haalbaar zijn, ik vind dat echt zo moeilijk om reëel te blijven, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *