Boekrecensie: Heerlijk duurt het langst van Jill Mansell

Boekrecensie Heerlijk duurt het langst van Jill Mansell

Wanneer een van mijn favoriete feelgood schrijfsters, Jill Mansell, al in het eerste hoofdstuk van haar nieuwe boek mijn volle aandacht weet te trekken en me aan het lachen krijgt, geef ik haar in gedachten een applausje. Ze beschrijft namelijk meteen al een pakkende scène in een chateau, waarbij ik in gedachten meteen afdwaal naar Chateau Meiland-achtige taferelen. En niet lang daarna benoemt ze dé serie der series: Downton Abbey!  Love it already!

Voor wie denkt dat een feelgood roman saai is omdat het alleen maar over romantiek zou gaan, heeft het goed mis. In een goede feelgood roman is er naast de liefde, ook veel ruimte voor drama, misverstanden, humor, goede (en fijn leesbare) dialogen en een keigoed verhaal. Jill Mansell heeft dit in Heerlijk duurt het langst wederom voor elkaar gekregen!

Verhaal

Wie heeft er ooit genoeg van romantiek? Lainey wel na haar laatste relatie. Zij dacht dat het voor altijd was, hij dacht al aan de volgende. En dus is ze, wanneer ze haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall, niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas, hoe aantrekkelijk hij ook is (en dat is héél aantrekkelijk). Vooral omdat Seth een perfecte vriendin heeft. Maar Lainey was niet helemaal eerlijk over haar leven, en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Als iedereen iets te verbergen heeft, is het ingewikkeld! Komt de liefde naar hen toe deze zomer?

Boekrecensie Heerlijk duurt het langst

Personages

Het zijn er veel, maar ik beschrijf er even kort vier:

De hoofdpersoon in Heerlijk duurt het langst is Lainey. Ze is klaar voor een nieuwe start en doordat ze zonder baan komt te zitten, krijgt ze de kans om op haar droombaan te solliciteren. Wonen en werken in een prachtig huis in het mooie Cornwall.

Seth is de man waar het om draait, maar we leren hem kennen als een grumpy guy. Woest aantrekkelijk en een echte familieman, maar heel achterdochtig en nogal bot overkomend.

Majella is degene die het huishouden probeerde te runnen, voordat Lainey en Kit er kwamen werken. Als moeder van drie kinderen, vier huisdieren, een sacho schoonvader en het drukke bedrijf van haar stiefzoon Seth, kon ze maar moeilijk het hoofd boven water houden. Seth zorgt ervoor dat er snel hulp in huis komt (Lainey en Kit), zodat ze eindelijk eens tijd voor haarzelf heeft.

Sir Richard Myles is een filmlegende die met rust gelaten wil worden door zijn fans. Maar of dat lukt?

Boekrecensie Heerlijk duurt het langst De nieuwe Jill

Schrijfstijl

Wat ik ontzettend leuk vind is de stijl waarin het is geschreven. Heel fijn leesbaar en lekker modern. Met uitdrukkingen van nu. Love it! Het is wel goed opletten geblazen. Er zijn heel veel personages en verhaallijnen die door elkaar lopen om uiteindelijk allemaal bij elkaar te komen. Ik was er even een paar bladzijden niet bij en kon meteen weer terugbladeren. Maar echt ontzettend knap hoe Jill dit weer heeft gedaan. De humor is heerlijk. Vooral de dialogen tussen de tweeling, zorgden er vaak voor dat ik hardop aan het lachen was.

“Volgend jaar haal ik mijn eindexamen”, zei Violet. “En jij niet.” “Ik heb geen diploma nodig. Mensen als ik hebben genoeg aan hun fantastische persoonlijkheid.”
“Mij best, als je maar niet denkt dat je over tien jaar bij mij kunt komen uithuilen als blijkt dat je geen geld meer hebt voor een nieuwe mascarastift.”
India barstte in lachen uit. Ze ging achter haar zus staan en knuffelde haar stevig. “Daarom hou ik nou zoveel van je. Je bent de enige die ik ken die dat een mascarastift noemt. Het heet gewoon mascara.”

Wat ik ervan vind

Het boek zit zo goed in elkaar en is echt hartverwarmend. Heerlijk ook om dit in de zomer te lezen, omdat het boek ook in de zomer afspeelt. Zoveel personages en verschillende verhalen, die toch allemaal mooi bij elkaar komen. En omdat het vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven geschreven is, bleef ik het begrijpen en kreeg ik gevoel voor de karakters. Echt heel knap gedaan van Jill. Toch geef ik geen vijf sterren, omdat ik de subplots aan het einde iets te lang vond duren. Dat had iets korter gemogen. Maar verder: fantastisch! Dit hartverwarmende en feelgood familieverhaal is een absolute aanrader!

Bestel het boek
‘Heerlijk duurt het langst’ hier bij Bol

 

Titel: Heerlijk duurt het langst
Oorspronkelijke titel: It started with a secret
Auteur: Jill Mansell
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 352 pagina’s
Verschijningsdatum: april 2020
Genre: Feelgood Roman
Beoordeling: ★★★★✩ 4 van de 5 sterren

 

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar
dat ik heb gekregen.

 

Lees hier meer recensies.

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

22 Reacties

 1. 21 juli 2020 / 09:15

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik een stuk of 20 boeken van haar in mijn thuisbibliotheek heb, maar er nog nooit één gelezen heb. Daar moet toch eens snel verandering in komen. Misschien lekker in de tuin tijdens mijn zwangerschapsverlof! ;-)

  • Amina
   Auteur
   22 juli 2020 / 17:49

   Ja, lekker lezen dan en hopelijk vind je ze net zo fijn als ik. Heel fijn verlof en ik hoop dat bevalling maar een kwartiertje duurt :-D liefs!

 2. 22 juli 2020 / 09:34

  Heerlijk boek lijkt me! Ik heb Storytel sinds deze week weer op mijn telefoon gezet en heb de audioboeken dus weer ontdekt. Was wel lekker tijdens die wandeling! Ik lees vooral thrillers, maar vind op z’n tijd, en zéker in de zomer, zo’n roman ook heel fijn lezen. Van Jill Mansell heb ik al best wat boeken gelezen, maar deze nog niet. Ik zet ‘m dus op m’n digitale boekenplank. :)

  • Amina
   Auteur
   22 juli 2020 / 17:51

   Ahwww zo leuk Sanne dat je ‘m gaat proberen. En ik ben Storytel 14 dagen aan het proberen, ook toevallig. Maar ik weet niet of het iets voor mij is. Ik hoor liever m’n eigen stem in m’n hoofd lezen wat een boek betreft, hahahaha! Liefs!

 3. 25 juli 2020 / 04:50

  Jaaa! Ik ben dol op Jill Mansell. Zij is een van de weinige schrijfsters van wie ik zo een boek durf te kopen zonder de achterflap te lezen. Wat ik ook leuk vind, is dat ze af en toe personages uit voorgaande delen laat terugkomen. Deze nog niet besteld, hoop hem tijdens mijn verlof te kunnen gaan lezen.

 4. Frederique
  25 juli 2020 / 06:22

  Klinkt erg leuk, de titel vind ik ook top bedacht. Ik heb eens een boek van haar gelezen en heb echt genoten toen. Ik lees wel altijd liever de originele versie, dus in de oorspronkelijke taal.

 5. 25 juli 2020 / 07:19

  Mooi enthousiast geschreven recensie. Ik heb nog nooit boeken van haar gelezen, maar wie weet een keer als zomerboek. Je review maakt we wel nieuwsgierig

 6. 25 juli 2020 / 08:28

  Ik ben dol op de boeken van Jill Mansell en als ik er een tegen kom bij de bieb die ik nog niet ken ben ik heel blij. Ik hou deze zeker in de gaten.

 7. VerKlaproos
  25 juli 2020 / 08:31

  O lijkt me n heerlijk boek! Heb nog nooit iets van haar gelezen maar daar ga ik snel verandering in brengen!

 8. 25 juli 2020 / 08:57

  Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik nog geen boek van haar gelezen heb. Daar ga ik verandering in brengen!

 9. 25 juli 2020 / 08:57

  ondanks ik geen boeken lees klink dit boek wel als een fijn boek om lekker mee te gaan zitten

 10. 26 juli 2020 / 08:34

  Wat een heerlijke titel alleen al! Het is even geleden dat ik een boek van Jill heb gelezen. Ik kies ze wel eens voor de vakantie.

 11. 26 juli 2020 / 15:03

  Eerder heb ik eens wat boeken van Jill Mansell gelezen. Ik was daarbij aangenaam verrast, want ook ik dacht dat het net iets meer was als een streekrommannetje (sorry…). Toegegeven, het haalt het niet bij een spannende, goed geschreven thriller. Maar het is wel fijn tijdverdrijf als je eens in wat anders wilt duiken wat niet al te diepgaand is. Jill schrijft lekker vlot waardoor je ook in het verhaal wordt meegenomen.

 12. 26 juli 2020 / 19:22

  Ik had dit boek al in de boekhandel zien liggen, maar toen niet meegenomen. Het lijkt me een ideaal zomerboek, lekker luchtig en vlot leesbaar, dus ik ga eens kijken of ik hem kan aanschaffen voor mijn e-reader.

 13. Wendy
  26 juli 2020 / 19:42

  Nog nooit een boek van haar gelezen…. ik ga er toch maar eens één proberen! Dank je wel!

 14. Tania
  28 juli 2020 / 13:29

  Ik ben gek op dit soort boeken en heb er ook al wat van Jill Mansell gelezen.

  • jasmina
   30 juli 2020 / 14:57

   Heerlijke chicklit voor in de vakantie, mijn favo schrijfster

 15. 28 juli 2020 / 15:02

  Ik vind de boeken van Jill Mansell ook altijd heerlijk weglezen. Heb je de boeken van Marina Folkers of Gillian King al eens gelezen? Die zijn een beetje in dezelfde stijl maar dan van Nederlandstalige auteurs.

 16. 30 juli 2020 / 08:07

  Oh ik ben dol op Jill Mansell en ook deze vond ik weer te gek! Ieder jaar pre-order ik het nieuwe boek al maanden van te voren haha.

 17. Jouvence
  30 juli 2020 / 14:28

  Ik houd niet zo van romans, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ook eigenlijk nooit (meer) een boek lees.

 18. 4 augustus 2020 / 15:15

  Ah ik ben zo gek op haar boeken! En ze heeft er zo VEEL ook; dat vind ik zo knap. Je zou maar zo veel mooie verhalen in je hoofd hebben zitten die je dan vervolgens ook nog zo leuk op kunt schrijven. Ik luister mijn boeken voornamelijk, via Storytel. Ik ga gauw kijken of deze er ook opstaat. Ik lees op dit moment “De prins op het verkeerde paard” en die is tot nu toe ook erg leuk! (: Liefs!

  • Amina
   Auteur
   4 augustus 2020 / 22:46

   Hi Stella! Ik begrijp ook niet hoe dat er allemaal zo uitrolt hoor, man man man, die heeft een hele levendige fantasie denk ik zo, hahaha! Noouuuu, daar hoorde ik Sanne ook laatst over :-) Ik heb het geprobeerd omdat het me ook heel fijn leek, maar ik kan het toch lastiger volgen via Storytel. Het boek staat daar ook en de stem die het voorleest is heel fijn :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *