Boek een shoot en ontvang mooie sfeerfoto’s

Boek een shoot en ontvang mooie sfeerfoto's

Met productfotografie een sfeer creëren

Wil jij ook mooie productfoto’s? Die een mooie sfeer hebben en visueel zeer aantrekkelijk zijn? Die de aandacht van de klant trekken, inspireren en een bepaald gevoel meegeven?

Producten kun je op een mooie manier stylen en in beeld brengen, zodat de klanten veel meer gevoel bij de producten krijgen.

Sfeerbeelden in je webshop, op je categoriepagina’s en in je Facebook en Instagram feed:

— geven een goed beeld van het product
— geven inspiratie
— trekken direct de aandacht en pakken meteen
— zijn origineel en authentiek.

Foto 1

Ervaring

Ik fotografeer al bijna 6 jaar met een professionele camera. Ik heb veel geleerd van goede fotografen, samenwerkingen met (bekende) bedrijven, door een productfotografie workshop bij influencer Serena Verbon te volgen, Instagram te beheren voor mijn eigen bedrijf en vooral door het uiteindelijk zelf te doen. Cadeauwinkel Radbag vond een door mij gefotografeerde unicorn mok van hun zo leuk, dat ze de foto’s van mij hebben overgekocht. Ik besefte toen dat ik misschien wel iets met professionele fotografie moest gaan doen!

In 2020 werd ik door het mooie merk We Love The Planet gevraagd om hun producten te fotograferen. Ontzettend gaaf om te doen, omdat hun producten ook zo mooi en inspireren voor mij zijn. Hun referentie over mijn foto’s was zo lief en ik ben heel trots op het werk dat ik voor hun heb gedaan.

Foto 2

Mijn camera

Ik fotografeer met een Nikon D5200 met de 50 mm lens of de 18-55 mm lens. Ik bewerk de beelden in Lightroom. Ik gebruik daarnaast ook een statief om de foto’s te nemen zonder te bewegen, zodat ze tijdens het schieten ultrascherp zijn.

Mijn studio thuis

Ik werk niet op locatie bij een bedrijf of met een uurtarief, maar vanuit huis. Mede door Corona, maar ook omdat productfotografie op afstand steeds hotter wordt. Producten (niet groter dan A3) heen en weer sturen is goed te doen en veel merken doen dit al. Het scheelt tijd en ruimte en ik vind het fijn om de producten goed tot hun recht te laten komen door een goede productstyling te bedenken én rustig en mooi te kunnen fotograferen bij het juiste licht. Fotografie is meer dan een klik op een knop of zoveel mogelijk plaatjes schieten. Kwaliteit van en een gevoel bij een foto zijn voor mij heel belangrijk. Als ik het ‘niet voel’ komt de foto niet in aanmerking voor verdere bewerking.

Let op: het is niet mogelijk om in mijn huis wanddecoratie aan mijn eigen muur te bevestigen en dat te fotograferen. Ik kan wanddecoratie wel op mijn dressoir fotograferen, mits ik het dan goed en stevig neer kan zetten.

Drie sferen

Ik bewerk alle foto’s in Adobe Lightroom en kan daarmee drie sferen voor je creëren. Ik vraag je dan ook wanneer je een offerte wil ontvangen, om aan te geven welke sfeer jou (die ik hieronder voor je op een rijtje heb gezet) het meeste aanspreekt:

Lekker fris & wit/lichter

Wil je de foto’s lekker fris hebben, zoals de foto van onze woonkamer hieronder? Kies dan voor de Lekker fris & wit sfeer. Meer voorbeelden hiervan kun je ook zien op mijn Instagram fotografie account. Let op: de kleuren van de producten veranderen door het gebruik van een filter. Alles op de foto hieronder is een stukje donkerder in real life, maar wordt door deze filter lichter.

Winter Wonderland sfeer

Rose Gold

Wil je een mooie classy rose gold tint in de foto’s terugzien die ik zelf voor mijn Feel Good Store gebruik? De foto van de oorbellen hieronder heb ik een rose gold look en feel gegeven. Bij goudkleurige producten is dat erg mooi bijvoorbeeld. Let op: de kleuren van de producten veranderen door het gebruik van een filter. De oorbellen op de foto zijn eigenlijk goudkleurig, maar worden door deze filter rose gold.

Rose Gold sfeer

Warm, donker en sfeervol

Of kies je voor warm, donker en sfeervol? Ik schiet graag foto’s zoals deze en die kun je onder andere ook terugvinden op mijn Feel Good Photography Instagram account. Dit is ook de sfeer die ik heb gebruikt voor de producten van het merk We Love The Planet. Zie bijvoorbeeld het deodorant blikje hieronder. Let op: de kleuren van de producten veranderen door het gebruik van een filter. Het blikje hieronder op de foto is eigenlijk roze, maar wordt door deze filter bruin. Ik kan de oorspronkelijke kleur iets terugbrengen, maar niet veel. Dus niet zoals in real life.

Fijn warm en sfeervol sfeer

Prijzen

Ik werk met drie pakketten:

Pakket 1: 10 foto’s

— In totaal ontvang je 10 foto’s
— Kwaliteit en hoge resolutie zijn geschikt voor je webshop en social media
— Inclusief bewerking in de door jou gekozen sfeer
— Prijs: €10-, per foto
— Inclusief retour sturen van jouw producten per post (tot max. 10 kg in één doos)
— Prijs van Pakket 1 = €100 excl. BTW

Pakket 2: 20 foto’s

— In totaal ontvang je 20 foto’s
— Kwaliteit en hoge resolutie zijn geschikt voor je webshop en social media
— Inclusief bewerking in de door jou gekozen sfeer
— Prijs: €10-, per foto
— Inclusief retour sturen van jouw producten per post (tot max. 10 kg in één doos)
— Prijs van Pakket 2 = €200 excl. BTW

Pakket 3: 30 foto’s

— In totaal ontvang je 30 foto’s
— Kwaliteit en hoge resolutie zijn geschikt voor je webshop en social media
— Inclusief bewerking in de door jou gekozen sfeer
— Prijs: €10-, per foto
— Inclusief retour sturen van jouw producten per post (tot max. 10 kg in één doos)
— Prijs van Pakket 3 = €300 excl. BTW

Mijn werkwijze

— Reserveer jouw plekje in mijn agenda en betaal 50% van het totaalbedrag.
— Stuur je producten naar mij op (niet groter dan A3 en de doos niet zwaarder dan 10 kg in één doos, niet meer). Stuur een lijst mee, welke producten er in de doos zitten, zodat ik de lijst goed kan afwerken. Ik heb een bepaalde stijl en fotografie die ik inzet en waar ik vrij in ben. Wel kun je op de lijst aangeven, welke (zelf meegestuurde props als ik ze zelf niet heb) props je bij welk product op de foto wil zien. De door jou zelf meegestuurde props stuur ik uiteraard net als jouw producten, retour naar je. Je kunt er ook voor kiezen om mij vrij te laten in het gebruik van de props. Ik kijk altijd goed naar styling en kleurgebruik, dus ik zorg dat het matcht.
— Wanneer ik jouw producten ontvang, stuur ik je een ontvangstbevestiging toe en fotografeer ik de producten binnen 14 dagen na ontvangst bij pakket 1 en 2. Ik fotografeer ze binnen 21 dagen bij pakket 3. Let op: heb je een aangepaste opdracht met meer dan 30 producten? Dan fotografeer ik de producten binnen 31 dagen.
— Na het fotograferen stuur ik de producten retour, tot max. 10 kg in één doos. Dit is bij de prijs inbegrepen. Is het pakket zwaarder? Dan ontvang ik graag een adressticker met een antwoordnummer van jou erop of een retour etiket. Een zwaardere doos dan 10 kg kan alleen maar het geval zijn bij een aangepaste opdracht.
— Jij ontvangt een bericht met de melding van de retourzending, de factuur met het overige bedrag en een preview van 1 foto bij pakket 1, 2 preview foto’s bij pakket 2 en 3 preview foto’s bij pakket 3. Bij een aangepaste opdracht ontvang je er meer.
—  Zodra de factuur geheel betaald is, ontvang je binnen 7 dagen alle foto’s inclusief bewerking in je mail
— Deze foto’s zijn nu ook van jou en mag je gewoon overal voor gebruiken. Als je mij bij gebruik op social media wil taggen, zou ik dat heel erg fijn vinden. Jouw foto’s gebruik ik zelf ook voor m’n website, Instagram en mijn Feel Good Photography portfolio. Waar mogelijk zal ik jouw bedrijf ook taggen.

Veelgestelde vragen:

 • Waarom €10?
  De prijs per foto is €10 omdat ik mijn ervaring, kennis, tijd, styling, energie, materialen, props en nabewerking in iedere foto stop.
 • Waarom maar 1 doos van 10 kg opsturen?
  De kosten voor mij om te retourneren worden anders te hoog. En het aantal producten te veel voor wat je betaald. We kunnen eventueel overleggen over een aangepaste opdracht (in plaats van pakket 1, 2 of 3) maar de prijs wordt dan natuurlijk ook hoger.
 • Waarom mogen de producten niet groter zijn dan A3?
  Ik werk het liefst met kleine producten, omdat ik die mooi met een 50 mm lens en scherpte diepte effect kan vastleggen. Hoe groter het product, hoe lastiger dat wordt. Bij A3 lukt dat eigenlijk al niet meer goed.
 • Kwaliteit van de foto’s
  Ik fotografeer in Raw fine (6000×4000 px) en lever aan jou nabewerkte foto’s in JPEG en in een kleiner formaat (1000×668 px), zodat de kwaliteit geschikt is voor websites en social media. Ik pas echter geen foto’s aan naar exacte social media afmetingen of persoonlijke website afmetingen.
 • Verzendkosten producten
  De verzendkosten zijn eenmalig op jouw kosten heen (let op: max. 10 kg in één doos, anders een aangepaste opdracht) en eenmalig voor mij wanneer ik ze retour zend. De verzendkosten voor mij zitten al in de pakketprijs inbegrepen, die hoef je niet nog eens apart te betalen.
 • Waarom 50% vooraf betalen?
  Je betaald vooraf 50% en na de shoot nogmaals 50%. Op deze manier ben jij zeker van een plekje in mijn agenda en ben ik er zeker van dat de shoot doorgaat!
 • Waarom 14 (pakket 1 en 2), 21 (pakket 3) of 31 dagen (aangepaste opdracht)?
  Omdat ik graag goed de tijd wil nemen voor het creëren van de mooiste foto’s en daarnaast ook afhankelijk ben van mooi daglicht. Niet iedere dag is een geschikte shootingday, zeker in de herst en winter niet. Als het regent, heb je bijvoorbeeld een totaal ander lichtinval dan wanneer de zon schijnt. Zie ook hierboven onder “Mijn werkwijze”.
 • Heb je een fotografieopleiding gevolgd?
  Nee. Ik heb geleerd om producten mooi te fotograferen door het veel zelf te doen, te leren van andere fotografen en ik heb ook een goede productfotografie-cursus gevolgd bij Serena Verbon, de bekende influencer. Ik schiet foto’s vanuit gevoel en niet volgens de boekjes. Als ik het niet voel, druk ik ook niet op de knop.
 • Niet tevreden?
  Dan kun je me gewoon een berichtje sturen en dan lossen we het op!

Foto 3

Boek een shoot!

Wil je een shoot boeken en mooie sfeervolle en inspirerende foto’s in mijn stijl ontvangen? Laat mij dat weten door het contactformulier hieronder in te vullen. Dan kan ik jou een offerte sturen. Ik heb wat aanvullende informatie van je nodig: zou je svp de antwoorden willen geven op de 5 vragen en die onder ‘Bericht’ willen zetten? Met het beantwoorden van deze vragen en het versturen van je gegevens ga je nog niet akkoord met de offerte.

 1. Welk pakket kies je?
 2. Welke sfeer kies je voor de foto’s? Warm, donker en sfeervol? Rose Gold? Of lekker fris & wit?
 3. Ben je je bewust van de effecten bij het gebruik van een sfeer (en filter)? De oorspronkelijke kleuren komen er anders uit te zien. Zie voor uitleg hierover de verschillende sferen en filters hierboven.
 4. Om wat voor producten gaat het?
 5. Om hoeveel producten in totaal gaat het?
 6. Hoe heb je me gevonden? (Google, via-via enz.)
 7. Ga je akkoord met mijn werkwijze (zie alle informatie hierboven)?

Ik hoop op een geweldige samenwerking!

Liefs,

Amina

Informatie

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden
KvK 69215138
BTW NL002014645B90