Bloggers & Instagrammers die mij inspireren en blij maken

Bloggers & Instagrammers die mij inspireren en blij maken

Naast het bloggen dat ik zelf doe, vind ik het ook heerlijk om een vast lijstje met bloggers en Instagrammers die mij inspireren en blij maken, te volgen. Dit klinkt misschien heel gek, maar met sommige bloggers en instagrammers heb ik een soort band zonder dat ik ze ooit gezien heb. Dat komt doordat we wel eens met elkaar kletsen via de DM (direct messages), ik hun verhalen volg of omdat ze iets voor mij hebben betekent, in een tijd dat ik het moeilijk had bijvoorbeeld. Wat ik jammer vind is dat ik niet altijd tijd heb om een comment bij ze achter te laten, maar dat maak ik met deze blog hopelijk een beetje goed!

Bloggers & Instagrammers die mij inspireren en blij maken

1. Anna Jirina

contact
Anna van Anna Jirina volg ik al heel lang. Sinds dat ik met bloggen begon in 2015. Ze weet dit helemaal niet, maar haar blog vond ik zo ontzettend mooi en ik wist me-god-niet hoe ik dat zelf ooit zou kunnen bereiken. Ik was iemand die niets met cms-systemen en de opmaak ervan had en nog helemaal niets van WordPress begreep. Maar toch lukte het me om uiteindelijk (door how-to blogs en tientallen youtube filmpjes te kijken) een leuke blog neer te zetten. Nu nog, als ze voorbij komt in mijn Bloglovin’ feed (een verzamelplek waar je al je fave bloggers kunt volgen) geeft het me een soort van rust als ik haar mooie artikelen weer voorbij zie komen. Ze was en is er gewoon altijd en dat is fijn. Dank je wel Anna!

Anna kan zóóóveel: ze is enorm creatief, weet veel over fashion, beauty en lifestyle en is ondernemer. Ze heeft een Photoshop Handboek voor Content Creators gemaakt én ontwerpt de leukste t-shirts! Maar ze is ook heerlijk persoonlijk in haar blogs, een hele lieve dame en ze houdt net als ik ervan om positiviteit uit te dragen.

2. Interiorjunkie

Over positiviteit uitdragen gesproken: deze vrouw! Lieve Elisah van Interiorjunkie! In 2018 kreeg ik een hernia met vreselijke zenuwpijnen en spierkrampen ’s nachts en heb ik er 8 maanden over gedaan om mijn angst te overwinnen om onder het mes te gaan. In die maanden keek ik bijna elke dag naar de Instastories van Elisah, die onder andere een droomreis maakte door Namibië. Op die momenten was de pijn voor mij eventjes heel ver weg. Die stories staan nog steeds op haar Instagram in haar Namibië highlight. Zo leuk zijn ze! Daarom zal deze Interiorjunkie altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. In die donkere dagen vol pijn en ellende, was zij voor mij die positieve en fijne afleiding.

Haar blog is daarnaast een waar interieurpareltje: alle inspiratie kun je er vinden. Bijvoorbeeld voor je woonkamer.  Haar eigen huis is echt prachtig ingericht met veel kleur en ze maakt leuke hometours van bijzondere en mooie interieurs in Nederland. Daarnaast geeft ze praktische tips om iets moois en bijzonders van je huis te maken. Bijvoorbeeld hoe je Marrakech naar je tuin haalt! Love it, want ik ben gek op de Arabische woonstijl. Als persoon vind ik Elisah een zonnestraaltje: enthousiast, gezellig en geïnteresseerd. En om even op haar Instastories terug te komen: I love them! Ze neemt je elke dag een beetje mee in haar leven en ze heeft ook nog eens een mooi en lief kindje, Oliver Teddy, bijnaam Ollie ♥

3. London Travellers

Annisa Hasan

Annisa van London Travellers schrijft de fijnste blogs over het mooie en gezellige Londen! Als inwoonster van deze stad weet ze alle ins en outs, ook die kleine handige dingetjes die je als toerist niet hoort of weet. Ze heeft een reis- en toerismeachtergrond en weet dus precies wat jij als toerist nodig hebt. Ze schrijft fijn en is voor mij de ultieme Londen-reisgids met haar blogs. Wat ik ook fijn vind is dat ze verteld waar je op moet letten in de stad en waar het veilig of minder veilig is. Als controlefreak vind ik dat fijn om te weten. Als je een Londen-gekkie bent, is haar Instagram ook een aanrader!

En daarnaast is Annisa een hele lieve meid. Annisa, if you’re reading this: love your blog and Insta girl!

4. Mevrouw Marloes

Marloes van Mevrouw Marloes is een inspiratie voor iedereen denk ik. Ze schrijft heel fijn over boeken, lifestyle en recepten. Maar we hebben haar ook op een heel persoonlijk en intiem vlak leren kennen dit jaar: op 2 januari 2020 kreeg ze te horen dat ze kanker had. Een jonge vrouw (als je ouder bent is het ook verschrikkelijk natuurlijk) van net in de 20 die dit te horen krijgt, kan bij de pakken neer gaan zitten, iets dat volkomen begrijpelijk is natuurlijk. Maar Marloes deed dat niet. Ze is erover gaan schrijven en nam ons mee in haar verhaal en strijd.

Ik heb gehuild en was even goed van slag. Ik ken haar niet persoonlijk, maar door haar blogs te lezen en elkaar te volgen op Insta, creëer je toch een connectie op afstand. Ik vond het zo erg voor haar. Heb haar bloemen gestuurd en meer kun je dan eigenlijk niet doen. Afwachten, blogs lezen en bewonderen: want het ging bij Marloes niet alleen maar over kanker in die periode. Maar ze ging door met recepten posten, gaf Netflix tips en nam ons ook mee (een van mijn favoriete posts) naar een kattencafé in Den Bosch. Ze staat positief in het leven. Zelfs wanneer ze kanker heeft. Inspirerend! En dat die rotziekte maar NOOIT meer terugkomt!

5. The Girl in Bed

Manon moet ook echt in deze lijst van bloggers en Instagrammers die mij inspireren en blij maken! Haar Instagramfeed is een groot feest om naar te kijken en haar interieurstijl en woondecoratieskills zijn geweldig. Door deze blog over haar roze bank, wist ik dat ik de wonen-categorie op mijn blog moest gaan zetten. Een idee waar ik al een tijdje mee rond liep, maar nog over twijfelde. Omdat ik zag hoe leuk het kon zijn om mooie woondetails te fotograferen, heb ik het iets later toch gedaan. Tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Sterker nog, ik ben zelfs een online shop begonnen met onder andere woondecoratie.

Manon’s blog heet The Girl in Bed. Ze heeft een spierziekte, ligt daardoor vaak op bed en is veel thuis. Maar haar positiviteit en doorzettingsvermogen zijn ook pak-even-je-kladblokje-erbij-en-take-notes-waardig, want ze haalt uit veel dingen inspiratie en heeft alles behalve een saai leven. Haar kamer is een van de mooiste die ik online ken en haar smaak voor stijl is ongekend. Ze is wel een influencertje hoor, hahaha! Veel dingen waar ze over schrijft of over post op Insta vind ik zó leuk, dat ik die ook wil/koop. We houden allebei heeeeeeel erg veel van chips en zijn op zoek naar dé geurkaars in een chiq glas zonder de geur. Want die bestaan niet blijkbaar (heeft iemand tips?). En net als zij ben ik dol op een luxe lifestyle en…honden! Haar blog bestaat uit goed geschreven artikelen met veel humor. Love it!

6. Fracor Creaties

 

Al twee keer heb ik kaarten besteld van Fracor Creaties. Het is een online winkel waar je hele leuke handgemaakte kaarten en brievenbuskadootjes kunt shoppen. Bij de kaarten kreeg ik lekkere chocolaatjes (een van mijn favorieten ook nog) en lekkere thee. Naast de shop blogt Corrina ook leuk over haar items om daar meer informatie over te geven. Ik ben dol op de roze theepotten met servies en cupcake. Die kaarten ga je ook nog wel tegenkomen in mijn Instagram feed, als props!

Bloggers & Instagrammers die mij inspireren en blij maken

Zoek jij ook inspirerende bloggers, instagrammers en websites? Hou dan vooral deze blog in de gaten, want ik zal deze in de toekomst aanvullen met nog meer content creators die mij blij maken en jou ongetwijfeld ook!

 

Welke instagrammer / blogger inspireert jou?

Delen:

28 Reacties

 1. 31 juli 2020 / 21:48

  Wat ontzettend mooi geschreven en om lezen. Tranen in mijn ogen!! Ik vind het ook zo leuk om te lezen dat je zoveel kracht en inspiratie hebt gehaald uit andere vrouwen online en hun verhalen. Dat is toch het fijnste gevoel wat je kan krijgen als blogger/influencer dat je iemand hebt kunnen inspireren. Veel meer waard dan duizenden lezers vind ik.

  • Amina
   Auteur
   31 juli 2020 / 22:37

   Ahwww, jeetje, zo lief van je Manon! Wat een prachtig compliment…En ik ben het helemaal met je eens, daar doen we het als bloggers toch voor…om mensen te inspireren, te laten lachen, onze schrijfsels te delen, af te leiden, enz. enz.

   • 27 augustus 2020 / 17:01

    Zo ontmoet je nog eens leuke mensen online!

 2. 1 augustus 2020 / 10:22

  Echt zo’n mooie blogpost, Amina! Elisah Jacobs en Annisa Hasan ken ik nog niet, dus ik ga ze zo eens opzoeken. En inderdaad, dat de kanker maar nooit meer terugkomt. ?

 3. 3 augustus 2020 / 09:34

  Ahhhh, wat ontzettend lief dat je mijn blog hebt genoemd in je artikel! Echt een hele eer, dankjewel! En wat fijn om te horen dat mijn blog je heeft geïnspireerd om zelf ook te gaan bloggen. Ga zo door <3

  • Amina
   Auteur
   3 augustus 2020 / 14:38

   Heel graag gedaan Anna! :-D Ik was al begonnen met bloggen en door jouw blog raakte ik geïnspireerd om ‘m naar een hoger en mooier level te tillen. Dank je wel xxx

 4. 3 augustus 2020 / 11:16

  Wat mega leuk om te lezen Amina! En je krijgt de groetjes van Biggie, hij is blij met deze shout-out haha. Ik vind het ook super gezellig om contact met elkaar te hebben, via de comments en via Instagram. Leuk dat je zo in contact komt met mensen die je in het dagelijks leven misschien nooit zou ontmoeten. Voel me vereerd dat ik tussen dit lijstje met namen sta!

  • Amina
   Auteur
   3 augustus 2020 / 14:39

   Hahahaha, lieve Biggie! Ja, precies, het mooie aan Instagram en social media. Zo lief wat je zegt <3

 5. 4 augustus 2020 / 15:13

  Ik kom hier dus terecht via Sanne en ik vind het zo lief en mooi hoe jij over al deze bloggers schrijft. Echt zo fijn dat je zoveel positieve energie, inspiratie en steun uit hun schrijfsels en foto’s hebt kunnen halen. Ik kende jouw blog ook nog helemaal niet en ook uit dit artikel heb ik weer nieuwe blogs toe kunnen voegen aan mijn lijstje – heel leuk! Leuk om digitaal kennis te maken in ieder geval (: Liefs, Stella.

 6. Amina
  Auteur
  4 augustus 2020 / 22:43

  Hi Stella! Dank je wel voor je súperlieve comment! Ja, leuk hè dat het zo’n kettingreactie veroorzaakt, love it. En soms ben ik de online wereld even goed zat (vooral dat Twitter vind ik zo erg), maar als ik er dan weer met een positieve blik naar kijk, is er gelukkig ook weer genoeg positiviteit online te vinden. En door dit soort lijstjes bij anderen, leer ik ook weer nieuwe bloggers kennen. Dus ik ga nu eventjes bij jou neuzen. Fijne week Stella en inderdaad, aangenaam! :-D

 7. 25 augustus 2020 / 07:05

  Leuk om te lezen en zo ontdek ik ook weer nieuwe bloggers! Dank je wel.

 8. Frederique
  25 augustus 2020 / 07:18

  Yes Manon is badass en ze heeft hele goede humor :) De rest kende ik niet, altijd leuk om nieuwe blogs en Insta accounts te leren kennen.

 9. 25 augustus 2020 / 11:32

  Wat een mooie lijst en wat zien al die blogs er ook mooi uit! Dankjewel voor de inspiratie.

 10. 26 augustus 2020 / 08:01

  Ik ken niet zoveel uit jouw lijstje, maar dat vind ik zo leuk, want zo leer ik ook weer anderen kennen. Ik volg een aantal inspirerende bloggers en wat je schrijft, je leert ze kennen door hun stories en foto’s

 11. 26 augustus 2020 / 08:30

  Wat een leuk overzicht en wat lief dat je je favorieten zo deelt. Behalve Manon ken ik de anderen nog niet.

 12. Jasmina
  26 augustus 2020 / 08:52

  Wat een leuk overzicht zo, ik ga ook even neuzen

 13. 26 augustus 2020 / 08:56

  War aardig om een blog over een ander te schrijven, en fijne tips voor wie je kunt volgen.

 14. 26 augustus 2020 / 09:00

  leuk om je lijstje eens te mogen doornemen :D Manon is een heerlijke spontane blogster :D en ik heb er wel een paar die ik al jaren volg

 15. 26 augustus 2020 / 16:08

  Leuk om op deze manier weer nieuwe blogs te leren kennen

 16. 27 augustus 2020 / 17:56

  Wat een mooi lijstje. Ik ga zeker even kijken. Manon volg ik ook. Ik vind haar ook vrolijk én inspirerend!

 17. 28 augustus 2020 / 13:14

  Wat een mooi lijstje met bloggers! De meeste kende ik al. Manon heeft idd een prachtige stijl daar kom ik ook altijd graag even kijken.

 18. 29 augustus 2020 / 10:59

  Wat leuk dat Elisah van Interiorjunkie en Manon van The Girl In Bed worden vernoemd, dat zijn bloggers die wij ook graag volgen en die ons laten genieten van mooie content creaties.

 19. 29 augustus 2020 / 16:30

  Leuk dat je deelt van welke bloggers je kan genieten. Het is belangrijk om te weten waar je blij van wordt en ik kan snappen dat bloggers daaraan bijdragen! :D

 20. 30 augustus 2020 / 13:43

  Bloggen doe je ook omdat je het leuk vind jou ervaringen te delen, laatste tijd lijkt het meer en meer dat youtube een betere plek word echter videos maken ben ik bagger in ook wat cameraschuw hahaha.
  ik houd het dan voorlopig gewoon bij mijn blog.

  Er is veel inspiratie te vinden onder medebloggers vind het ook daarom een fijne hobby.

 21. 9 december 2020 / 00:25

  Wat leuk om dit lijstje te zien. Ik ken slechts twee mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *