Blog als een Girlboss: 10 x Blogger Must Haves

Blog als een Girlboss 10 x Blogger Must Haves

In mijn Voor Content Creators blogcategorie vind je tips & tricks om je Blogbizz naar een hoger level te tillen. Vandaag vul ik die graag aan met dit handige lijstje van 10 Blogger Must Haves. Gadgets en tech…maar er is meer! Happy Blogging!

Blog als een Girlboss: 10 x Blogger Must Haves

#1. Camera

Als blogger wil ik graag mooie productfoto’s maken, zie bijvoorbeeld #3 en #10. Ik gebruik zelf een Nikon D5200 met twee lenzen gekocht in 2016. Een 50 mm voor dichtbij (die heb ik voor #3 en #10 gebruikt) en een 18-55 mm voor verder weg. Inmiddels zijn er nieuwere modellen.

#2. Mobiele telefoon

Een mobiele telefoon…meer must have (of must need eigenlijk) ga je het niet meer krijgen. Wij bloggers doen er echt alles mee. Ik heb een OnePlus 3T. Daar maak ik ook alle foto’s mee (met VSCO cam, zie #5) die ik op mijn Instagram plaats.

#3. Bluetooth hoofdtelefoon & powerbank

Ook kan ik niet zonder een bluetooth hoofdtelefoon en mijn powerbank als ik onderweg ben. De hoofdtelefoon is mooi wit/rosé goud van kleur en zit comfortabel. Hij is niet al te duur en geeft toch prima geluid. En van die ananas word ik gewoon heel blij! Deze leukerd redt me vaak onderweg wanneer ik een lege telefoon heb.

Blogger Must Haves wirelss Headphones en Ananas powerbank

#4. Stationery

Bloggers zijn vaak helemaal wég van stationery. Planners, notitieblokjes, leuke pennen, stickers, we love it! We zijn nou eenmaal schrijvers, houden van mooie notitieblokjes en fleuren helemaal op wanneer die nog lekker nieuw zijn!

#5. Apps

Ik heb een hoop apps op mijn telefoon om mijn werk als Lifestyle Blogger makkelijk te maken. Naast de gebruikelijke social media, chat en e-mail apps, heb ik ook de

 • Bloglovin’ app
 • LinkedIn app (waar ik ook al mijn blogs op deel)
 • VSCO app voor het bewerken van mijn foto’s (zowel op mijn blog als op Instagram)
 • Wunderlist (to do list app)
 • Google Keep (notities app)
 • Mindfulness app Headspace (omdat ik naast Lifestyle ook over mindfulness en health schrijf. Deze app is mijn favoriet op dat gebied).

Blogger Must Haves Apps

#6. Woondecoratie

Ik koop zo af en toe een lading woondecoratie om mijn Instagram foto’s weer mee te pimpen. Ik zit nu in mijn cactus-, letterlamp- en letterbordfase!

#7. Geduldige & adviserende partner

Jaja, wat ben ik blij met hem. Mijn immer geduldige Lief die ik vaak zie denken ok-dan-wachten-we-wel-weer-even-met-eten-totdat-foto-nummer-6-voor-Instagram-is-gemaakt maar het nooit zo zal zeggen. Ook geeft hij me op blogbizz-vlak heel goed advies wanneer ik dat nodig heb. I love him!

#8. Laptop of Macbook

Blogger zijn is een heel mooi vak. En je kunt het echt overal doen. Ik vind het heerlijk om in een cafeetje te werken. Met een kop cappuccino bij Starbucks bijvoorbeeld in de stad! Ik werk op een Asus laptop van 4 of 5 jaar oud, maar hij doet het nog prima. Ik ben een beetje het type als het nog werkt, hoef ik nog geen nieuwe!

#9. Inspiratie door andere Girlbosses

Via Instagram, Instagram stories, internet, boeken, magazines en tv laat ik me vaak inspireren door andere Girlbosses. Er zijn serieus Girlbosses die mij een enorme boost kunnen geven wanneer ik het even niet meer leuk vind. Die motiveren mij dan weer. Ze laten mij zien waarom ik dit ook alweer doe. Groeien met een blog is een lang proces als je ernaast deels nog werkt/moet werken. Ook volgers verliezen terwijl je keihard werkt aan je social zichtbaarheid kan demotiverend zijn. Dat heb ik vooral met Instagram. Dat algoritme is killing! Op die momenten zoek ik mijn go-to-girlbosses op en kan ik er weer tegen.

#10. Visitekaartjes

Netwerken is heel belangrijk als blogger. Op events, tijdens masterclasses, cursussen of zelfs in de sportschool. Overal kan jouw vak als blogger ter sprake komen en dan is het superfijn als je meteen je visitekaartje kunt laten zien. Deze van mij zijn echt net nieuw. Ik vind ze supermooi en ik heb mijn fotootje er op de achterkant ook bij gezet. Zo herinnert iemand zich mij hopelijk sneller, wanneer ze na een event mijn kaartje er weer bij pakken.

Blogger Must Haves Visitekaartjes I'm Feeling Good

 

 

HAPPY WEEK!

Wat is jouw
absolute
Blogger Must Have?

Let me know!

 

 

Dit artikel is in samenwerking met
  Powerbankcenter.nl en Bluetoothkoptelefoons.nl
geschreven en is een editorial.

Hierdoor blijft deze blog actief en werkend.
Bedankt voor je support!
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Delen:

6 Reacties

 1. 7 april 2018 / 13:41

  Leuk om te lezen! Ik gebruik alleen mijn telefoon (voor de foto’s) + mijn laptop (om te schrijven)!

  • Amina
   Auteur
   9 april 2018 / 10:09

   Ik ga je blog gelijk eens bekijken Mei Qi! Leuk! xxx

 2. 11 april 2018 / 10:46

  Die hoofdtelefoon is echt heel mooi! Ik ben nu op zoek naar oortjes die niet uit m’n oren vliegen als ik hardloop. Ik hoop dat ik over een paar jaar ook een eigen bedrijfje heb met m’n blog en dan visitekaartjes kan maken. Nu vind ik dat nog een beetje overbodig, hahah :) xxx

  • Amina
   Auteur
   14 april 2018 / 15:29

   Ja, tijdens het sporten (fietsen/wandelen) vallen die oortjes bij mij ook vaak half uit mijn oren. Ik vind een hoofdtelefoon nu het fijnst, ook omdat je de muziek dan veel beter hoort en meer afgesloten bent van de geluiden om je heen. Liefs!

 3. 26 april 2018 / 15:50

  Love dit artikel!! Die visitekaartjes zijn super gaaf. Die heb ik zelf nog niet. Gebruik jij ze veel?? Ben ik wel benieuwd naar.
  Ik vind die rose-gouden koptelefoon trouwens ook onwijs mooi. Zo girly <3

  • Amina
   Auteur
   1 mei 2018 / 20:08

   Ahhh dank je wel lieverd! Ja, ik gebruik ze veel. Nou ja, laat ik het zo zeggen: ik laat ze overal achter waar dat gepast is hahahaha! Een keertje een paar op de sportschool laten liggen, als ik naar een theatervoorstelling ga op de bar gelegd…wanneer ik uit eten ga leg ik het op het schoteltje met de fooi erbij. Erg hè, hahahaha! Maar ik heb een keertje wel een mailtje gehad van een eigenaresse van een restaurant dat ze mijn blog leuk vond en me is gaan volgen. Dus zo zie je maar :-D Maar ik geef ze eigenlijk vooral op events weg en wanneer ik een zakelijke kop koffie doe. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *