Blogger by Nature event 2017

Blogger by Nature event image

Ik kan het jaar gewoon niet afsluiten op mijn blog, zonder dit ontzettend speciale event nog even in het zonnetje te zetten! Eventjes terug naar drie maanden geleden: het is twee september 2017 en ik ben in het mooie Soest voor de eerste editie van het Blogger by Nature event 2017! Hét bloggersevent van de lage landen! Een dag vol met presentaties, trainingen, netwerken en gezelligheid!

Blogger by Nature event 2017

Blogger by Nature kennisevent 2017

Ik kijk ontzettend uit naar dit event. Blogger events, maar dan echt speciaal voor bloggers zijn er namelijk niet veel. Ik snak naar een dag waar ik als blogger kennis op kan doen en andere bloggers kan ontmoeten. Daarnaast ben ik in juli dit jaar met I’m Feeling Good naar de KvK gegaan, dus ik denk dat ik daar ook superveel kan leren op het gebied van professioneel bloggen.

De website van Blogger by Nature stipt dat ook nog eens even duidelijk aan:

Hét bloggersevent van de lage landen! Een dag vol met presentaties, trainingen, netwerken en gezelligheid. Vijzel je kennis op over SEO, ontdek de ins en outs van affiliate marketing en het adverteren op Facebook en Instagram, kom te weten hoe je geld kunt verdienen met je blog, leer hoe je geweldige foto’s maakt met je smartphone en ontdek hoe je écht goed gebruik maakt van Instagram en je meer volgers en interactie krijgt. Ondertussen ontmoet je in een relaxte sfeer PR-bureaus en potentiële opdrachtgevers. En dat alles gewoon in het Nederlands uiteraard.

StayOkay Hostel Soest image

De locatie

Die ochtend rij ik naar StayOkay in Soest. Wat een heerlijke en rustige omgeving voor dit event. Dus daar word ik al heel erg blij van. Het weer zit mee, is rustig en het zonnetje schijnt volop! Die prachtige lampen in de hal boven de bar vallen me meteen op. Wat prachtig zeg!

Bij binnenkomst loop ik door de aankomsthal in de hostel naar buiten waar ik me kan registreren. En daar zie ik de drie organisatoren al staan. Ik registreer me, krijg al meteen een mooie goodiebag en een supermooi t-shirt in m’n handen gestopt (early bird ticket extraatje, yay!) en ga naar de ontvangstzaal waar de eerste training plaatsvindt.

Het shirtje is trouwens echt van supergoede kwaliteit en ik sport er nu heel graag mee, omdat het een lekkere stretch heeft. En ik hou van spulletjes voor bloggers! Thanks ladiessssss!

Blogger by Nature goodiebag image

De organisatoren

De drie ladies die dit mogelijk hebben gemaakt en die ik heel erg wil bedanken voor deze heerlijke dag, zijn:

Joyce van de Pas – Mamsatwork.nl
Esmee Branbergen – Website4mama.nl
Marguerita Suddaby – Marstyle.nl

Zoiets neerzetten geeft veel voldoening, maar ook een hoop stress. Ik neem even mijn figuurlijke hoed voor jullie af dames. Ontzettend goed gedaan!

Training SEO voor gevorderden door Yoast

In de zaal waar we een ontvangst speech krijgen, wordt ook mijn eerste training gegeven. SEO voor gevorderden door Annelieke van den Berg van Yoast. Ik werk al jaren met de SEO-plugin van Yoast dus deze training was voor mij een must! We krijgen ontzettend handige tips & tricks en ontdekken nog meer over de techniek en de interne structuur van onze blogs. Ik kom er tijdens de training achter dat het met mijn SEO-kennis beter gesteld is dan ik verwacht had! En dat is ook gebleken, want nu ben ik zelfs Blog Consultant voor ondernemers! Woohoo! Als je een keer een training van Annelieke kunt bijwonen is dit absoluut een aanrader. Ze presenteert vol humor en creëert de soms droge stof tot iets behapbaars.

Smartphone training image

Training Fotograferen met je smartphone

Hoe maak je nou een killer foto met je smartphone, welke apps kun je daar het beste voor gebruiken en waar let je op? Mirre Oost van Mirreopreis is fotografe en geeft ons een ontzettend praktische training over belichting, Instagram, de beste apps en de manier van fotograferen. Als je een keer een training van Mirre kunt volgen: doen! Ze is heel fijn om naar te luisteren!

Close up fruitwater Blogger by Nature image

Training Verdienen met je Blog

Deze training wordt door een van de organisatoren zelf gegeven. Hoe leuk! Joyce van de Pas legt uit wat haar idee over bloggen is. En I love it: wees jezelf, vol passie, maar niet te braaf! Er heerst nog steeds volgens sommigen (ook bloggers!) een taboe op verdienen met bloggen en dat vind ik persoonlijk echt achterhaald. Je kunt in dit blog van mij meer lezen over hoe jij ook geld kunt verdienen met je blog.

Maar hoe verdien je geld met bloggen? De ervaring leert dat je zelf een heel eind kan komen door middel van goede aquisitie. Joyce geeft tijdens haar training tips & tricks en is daarbij ontzettend behulpzaam, informatief en vooral eerlijk. En elke keer wanneer iemand haar hand opsteekt (ik heb namelijk geen mannelijke blogger gezien op dit event, come on guys, until next year!!) stopt ze en neemt ze met aandacht de tijd voor diegene. Kansen pakken, kansen creëren en weten wat je waard bent zijn belangrijke woorden die in mijn blogger notebook belanden. Dit is echt een musthave training voor iedere blogger die de stap wil maken van hobbymatig naar professioneel bloggen!

Netwerksessie

Daarna is er gelegenheid om in een relaxte sfeer PR-bureaus en potentiële opdrachtgevers te ontmoeten. Dit vind ik wanneer ik de ruimte binnenstap een beetje lastig. Ik ben alleen naar dit event gekomen en om dan eventjes op bedrijven en PR-bureaus af te stappen vind ik wel een dingetje. Maar het is zo ontzettend leuk, leerzaam en ontspannen om te doen in een setting als deze! Zulke leuke mensen ontmoet! En netwerken helpt je ook echt op weg bij het zakelijk bloggen. Het heeft mij in ieder geval zakelijk gezien al ontzettend veel opgeleverd. Dus mocht je netwerken moeilijk vinden: zet je even schrap en wanneer je met de eerste persoon een leuk gesprek hebt gehad, gaat de rest vanzelf!

Naborrelen

Wat een superleuke dag zeg! Ik pak een glas prosecco en raak aan de praat met ontzettend leuke vrouwen, die allemaal dezelfde passie hebben: bloggen! Wat ontzettend heerlijk om al die bloggekkies bij elkaar te hebben. Voor iedereen die ik die dag ontmoet heb: tot de volgende!

 

En ook nog even een speciaal bedankje voor deze lieve vrouw die ik tijdens het event zag rondlopen om de mooiste foto’s te maken: Didie Schackman! Later raakte we tijdens de borrel aan de praat en werd ik echt wel een beetje betoverd door haar vriendelijkheid en goede tips die ze me aanreikte voor mijn bedrijf. Dank je wel lieve Didie voor je tips en de prachtige foto’s die ik in deze blog van je mag gebruiken. Thank you, thank you, thank you! Haar website is trouwens ook geweldig! Voor iedereen die op zoek is naar de eenvoud van geluk en mindful moments! Love it!

Nu ga ik gauw een wijntje pakken en een Berliner bol scoren! Heel veel liefs en een fijne jaarwisseling allemaal!

 

HAPPY 2018!

Zie ik jou
volgend jaar
ook (weer)
bij dit
event?

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

 

 

Fotografie: Didie Schackman

Delen:

7 Reacties

 1. 2 januari 2018 / 22:27

  Klinkt als een heel leuk en leerzaam event, is het bedoeld voor zowel beginnende als ervaren bloggers?

  • Amina
   Auteur
   3 januari 2018 / 15:15

   Hi Ivon! De beste wensen voor jou voor 2018! Ja, is het ook echt! Ik ben naar de SEO training voor gevorderden geweest, maar er was er ook een voor beginners. Ik zou zelf als beginnende blogger met een al wat ervaren blogger meegaan, zodat die ook jouw vragen tussendoor kan beantwoorden. Ik ga in 2018 ook weer, als je wil/behoefte hebt kunnen we samen gaan! xxx

   • 5 januari 2018 / 17:51

    Dat lijkt me erg gezellig en leerzaam! Laten we er tegen die tijd even verder contact over hebben..

 2. 17 januari 2018 / 00:11

  Wat klinkt dit als een superleuk en leerzaam event!!! Gaaf dat zoiets georganiseerd wordt.

  Nog de beste wensen (kan dat nog?) voor 2018! :)

  • Amina
   Auteur
   17 januari 2018 / 23:39

   Tuuuurlijk kan dat! Jij ook alle goeds voor 2018 Marloes! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *