Binnen blijven? 10 Tips om er het beste van te maken!

Binnen blijven? 10 Tips om er het beste van te maken!

Wie had met kerst vorig jaar kunnen bedenken dat drie maanden later de hele wereld op z’n kop zou staan!? Social Distancing is het onderwerp van de dag geworden en we moeten ineens massaal thuis blijven. Het is niet niks dat Coronavirus. Maar, als huismus-expert (omdat ik die karaktertrek nou eenmaal heb and I love it) en omdat ik door mijn gezondheid sowieso niet lang buitenshuis kan toeven, heb ik 10 goede tips voor jullie om er het beste van te maken wanneer je binnen moet blijven!

Binnen blijven? 10 Tips om er het beste van te maken!

Wat wij kunnen doen om het virus zo min mogelijk te verspreiden, is zoveel mogelijk thuisblijven, goed voor ons zelf zorgen en áls we naar buiten willen, 1,5 meter afstand van elkaar houden. #staysafe en #stayathome zijn heel belangrijk nu. Ga je nu met deze tips fluitend door deze periode heen? Nee, niet echt, maar het helpt je vast een beetje!

Tip 1. Maak van je huis een aangename plek

Maak van je huis een aangename plek! Ineens is ons thuis een plek geworden waar van alles gebeurt. Normaal gesproken vinden we er rust, kunnen we ons er terugtrekken en voelen we ons er veilig. Maar dat is nu niet meer het geval. En dat kan stress creëren. Veel stress. Daarom is het zeker nu belangrijk dat je een cozy plekje creëert waar je even helemaal alleen kunt zijn en die lekker comfortabel is. En waar je alles tot je beschikking hebt. Een dekentje, een lekker kussen, een boek, een mooie plant. En waar het ook netjes is, voor die optimale ontspanning.

Tip 2. Geur is alles

Geur kan er heel snel voor zorgen dat je je meteen wat beter voelt. Je kunt bijvoorbeeld nu we ‘opgesloten’ zitten een fijne mist gebruiken die je door de woonkamer heen sprayt. Het ontspant onmiddellijk en vooral wanneer je/jullie favoriete geur gevonden hebt!

Tip 3. Ruim je huis op

In tip 1 noemde ik al dat het heel belangrijk is om een plekje in huis te hebben waar je even helemaal jezelf kunt zijn. Wat ook wetenschappelijk bewezen is, is dat een opgeruimd en schoon huis bijdraagt aan je geluksgevoel! Nou kan dat je misschien een beetje aanvliegen, want je zit waarschijnlijk wel thuis, maar je hebt het drukker dan ooit! Begin dan gewoon per week aan één kamer of ruimte in het huis. Reorganiseer die kamer, doe iets totaal anders qua styling en ruim het lekker op. Wordt vriendjes met Marie Kondo en maak het leven ontspannender en leuker in huis. Focus je ook op de styling van je interieur en maak je badkamer goed schoon. Creëer bijvoorbeeld een prachtige hotel badkamer door je handdoekjes mooi op te rollen en een kaarsje aan te steken. De meeste winkels zijn online gewoon open, dus mooie spulletjes bestellen kan gewoon. Maak je bed op en ruim rommelige kasten op. Geloof me, een opgeruimd en schoon huis is heel fijn voor je innerlijke rust.

Tip 4. Verwen jezelf met een Spa dagje thuis

Nu zijn er natuurlijk geen excuses meer mogelijk om even een lekker spa dagje thuis te hebben. Geen tijd? Nu wel. Dus relax! Neem bijvoorbeeld een lekker maskertje. Mijn faves: die van Starskin (ik heb altijd The Diamond Mask voor mijn gezicht en Magic Hour voor mijn voeten) of van Olay. En de Etos Green Tea & Bamboo is een hele fijne, zachte en niet te sterk geurende showerfoam, die ik kort geleden heb ontdekt!

STARSKIN® Masker STARSKIN® MaskerEtos Green Tea & Bamboo 2 In 1 ShowerfoamImage result for oil of olay clay mask pink

Meer skincare tips nodig? Kijk dan hier!

Tip 5. Zorg goed voor jezelf

Het is heel makkelijk om in deze gekke en verwarrende tijd waarin we continu thuis zitten, niet meer te gaan geven om ons uiterlijk. Zelf doe ik bijna geen makeup meer op. Maar verder dan dat gaat het eigenlijk niet. Het is volkomen begrijpelijk dat je je in een allerlelijkst huiskloffie hijst, maar het voelt een stuk fijner als je toch wat meer moeite doet voor jezelf, meer voor jezelf zorgt. Neem lekker een warme douche, doe een crèmetje op, kam je haren en stap in mooie en leuke lounge wear. Eet ook gewoon drie maaltijden per dag, het liefst vooral gezond (ik eet 2 keer per week een gezonde salade en elke dag fruit) en drink voldoende water. Het leven óm ons heen is veranderd, laten we dan in ieder geval goed voor ons lichaam blijven zorgen.

Tip 6. Ga series of films kijken

Vind een manier om voor jou zo goed mogelijk de dag door te komen. Voor mij is dat voor een deel Netflixen en tv kijken. Een leuke tip is misschien ook om films op thema te kijken. Bijvoorbeeld films met Marilyn Monroe of Mahershala Ali. Of kijk een avondje naar standup comedy. We kunnen allemaal wel een beetje de slappe lach gebruiken nu!

Tip 7. Lezen

Op dit moment ben ik bezig in het boek Doe en denk als een kat van Stephane Garnier (ik ga hier snel een review van posten) en dat haalt me even uit mijn hoofd en uit het leven van alledag. Je kunt je mee laten voeren door mooie verhalen en even niet meer met het nare nieuws bezig zijn. Luisterboeken zijn ook fijn. Dan kun je lekker ontspannen met je ogen dicht en gewoon genieten.

Tip 8. Doe een work out

Rond een uurtje of 8 ’s avonds regent het op Instagram sportscholen die live gaan en gratis work outs aanbieden. Ik vind dat toch zo lief! Pak een paar waterflesjes of gewichtjes en ga lekker knallen (let wel op blessures, doe het op je eigen tempo!). Of ontspan met een fijn yoga lesje. Sport je nog helemaal niet? Dan is dit dus hét moment om sportscholen te ontdekken op Facebook en Insta! En heb vooral plezier.

Tip 9. Focus je op leuke dingen en hobbies

Deze is heel belangrijk. Ik zie en hoor om me heen dat heel veel mensen echt te obsessief bezig zijn met het Coronavirus. Dat kun je beter niet doen, want het maakt je echt enorm down als je elke dag meerdere keren hoort hoeveel mensen er vandaag weer overleden zijn. Focus je liever op leuke dingen en je hobbies. Ik mag van mezelf één keer per dag naar het NOS journaal kijken, om bij te blijven. Maar de rest van de dag focus ik me toch echt op leuke dingen en hobbies. Ik blog, zit veel op Insta, kijk tv, lees een leuk boek, luister muziek, mediteer, heb contact met mijn vriendinnen, breng tijd door met mijn man en kat en ik heb er sinds kort ook weer een projectje bij: mijn balkon! Ik wil het weer helemaal anders hebben. En straks, als het lekker opgeruimd is en er weer ruimte is voor nieuwe dingen, ga ik online mooie planten en bloemen bestellen. We moeten er echt zelf iets van maken! Dus ga lekker koken, verdiep je in kunst, ga schilderen, start een blog, ga lekker tekenen of stort je op je tuin.

Tip 10. Blijf met anderen in contact

Misschien voel je je alleen, of eenzaam. Door in contact met anderen te blijven, hou je die verbinding. App met je vriendinnen. En vertel aan ze hoe je je voelt. Ook als het niet goed gaat. Praat met je ouders als je nog thuis woont en je ze nu nodig hebt. Ga het gesprek aan met je man als je merkt dat er kleine irritaties ontstaan. Gooi het open en bespreek dingen met elkaar. In verbinding zijn en blijven met anderen kan lastig zijn, maar alleen zo komen we hier doorheen. Anderen helpen doet ons ook goed. Doe boodschappen voor je bejaarde buurtjes. Geef bezorgers een extra fooitje. Bestel iets bij die kleine ondernemer. Een klein gebaar heeft grote gevolgen. En focus je vooral nu op positieve dingen.

10 Tips wanneer je binnen moet blijven

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren. En onthou: met z’n allen komen we hier doorheen. En laten we lief zijn voor elkaar. Straks zitten we met z’n allen weer op het terras! Ik wens jullie heel veel goeds en heel veel gezondheid toe!

 

Wat doe jij om er
het beste van
te maken?

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

14 Reacties

 1. 31 maart 2020 / 09:49

  Fijne inspiratie weer Amina! Ik probeer ook wat meer van het huis te maken en van mezelf… Tja, haha. Ik heb me vandaag bijvoorbeeld wél leuk aangekleed, maar sla de make-up over.

 2. 3 april 2020 / 20:47

  Leuk, veel van de tips voer ik al uit ☺️! Zo heb ik afgelopen week m’n kamer opgeruimd en vandaag een spa dag gedaan met mijn moeder. Ik probeer zo min mogelijk stress te hebben momenteel, ondanks dat ik amper werk meer heb.

 3. 4 april 2020 / 04:22

  Leuke blog met goede tips. Alhoewel ik moet zeggen dat ik veel tips al toepas, alleen ik doe niet aan workouts. Ik zit nu veel in mijn werkkamertje en dat wil ik dit weekend goed opruimen. Ik houd van opgeruimd, maar op de één of andere manier wordt mijn werkkamer snel een rommeltje.

 4. 4 april 2020 / 14:16

  Ik ben veel aan het appen en facetimen met familie en vrienden. Verder werk ik thuis en kijk ik films of series. En natuurlijk kan het bloggen gelukkig doorgaan!

 5. Felice Veenman
  4 april 2020 / 16:26

  ik heb een heleboel wol en katoen in huis gehaald! En mijn tuin is nog nooit zo mooi geweest

 6. 5 april 2020 / 10:13

  Leuke tips! Ik ga vanavond een mini spa momenten pakken met een fijn masker en een kop thee

 7. corrina
  5 april 2020 / 11:43

  Het lukt mij wel. Inderdaad opruimen van zolder , beetje klussen en wat meer aan de freubel

 8. 5 april 2020 / 17:57

  Fijne tips! Ik volg ze eigenlijk allemaal op behalve de workout haha. Ben ook veel meer in contact met anderen ineens. Skypen was zooooo 2011, nu weer helemaal back haha.

 9. Jouvence
  5 april 2020 / 21:10

  Wat een fijne en handige tips geef je! Ik ben nu veel in de weer met maskertjes en me-time.

 10. 6 april 2020 / 07:28

  Ik amuseer me eigenlijk wel. Ben weer muziek gaan spelen en ik probeer elke dag een nieuw gerecht uit.

 11. 7 april 2020 / 12:23

  Ik probeer eigenlijk al deze dingen wel te doen thuis, inderdaad. We hebben flink opgeruimd, gepoetst en alles lekker knus gemaakt in huis ook. Het enige dat ik nog kan doen van deze lijst, is lekker een spa-dagje. Had ik helemaal nog niet aan gedacht, dus dat is wel echt een fijne tip van je <3

 12. 20 april 2020 / 08:53

  Leuke en handige tips! Ik geniet ook van het stralende weer op mijn terras

 13. 8 mei 2020 / 22:46

  Inspirerend artikel. Op dit moment kan ik me goed vermaken, maar dit zijn zeker nog fijne tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *