Waarom je eens in de zoveel tijd een nieuwe BH moet kopen

Nieuwe bh kopen

Bijna iedere vrouw draagt wel een BH. Veel vrouwen weten echter niet hoelang ze met een BH kunnen doen. In samenwerking met Annadiva Lingerie (waar je ook met een grotere cupmaat goed kunt shoppen) heb ik wat tips opgesteld om jou hier een handje bij te helpen. Met deze tips wordt een nieuwe BH kopen voor jou easy peasy!

Waarom je eens in de zoveel tijd een nieuwe BH moet kopen

Ik las laatst een artikel in Harper’s Bazaar en daarbij viel me op dat een eigenaresse van haar eigen lingeriewinkel in New York, Iris Clarke, vertelde dat je met 5 beha’s die je afwisselend draagt, eigenlijk maximaal maar een jaar kunt doen. Volgens Clarke kun je het beste wisselen tussen zo veel mogelijk beha’s om ze langer te kunnen houden. Ze vindt dat er in je lingeriela minstens vijf gewone beha’s, een strapless beha, een backless beha en een aantal kanten exemplaren moeten liggen.

Je bent dus misschien wel sneller aan een nieuwe BH toe dan je denkt! Maar wanneer is dat nou precies?

1. De borstband

Je kunt zien dat je toe bent aan een nieuwe BH wanneer de band dusdanig is uitgerekt dat je steeds meer haakjes nodig hebt om hem goed te kunnen sluiten. Het is logisch dat je een BH na verloop van tijd wat strakker zet, de band rekt nou eenmaal uit. Wanneer de band echter dusdanig is uitgerekt dat hij niet meer strak genoeg zit, zul je toch echt een nieuwe BH moeten aanschaffen. Uiteraard heeft jouw omgang met de BH hier invloed op. Doe je een BH bijvoorbeeld altijd over je hoofd aan? Dan zal de band sneller uitrekken en zul je dus minder lang plezier van je BH hebben. Het is daarom aan te raden een BH altijd pas te sluiten wanneer je deze al goed omhebt. En het aan de voorkant dichthaken en ‘m dan om je middel rondsjorren naar achteren is eveneens killing voor de pasvorm. Ook is het aan te raden een BH niet meerdere dagen achter elkaar te dragen. De band heeft dan tussen de draagbeurten door de tijd om te herstellen. Zo kun je dus langer genieten van jouw favoriete BH!

Waarom je eens in de zoveel tijd een nieuwe BH moet kopen

2. De schouderbandjes

Ook kunnen jouw schouderbandjes na loop van tijd uitrekken. Dit is echter vaak geen probleem. De meeste BH’s hebben verstelbare schouderbandjes. Stel deze schouderbandjes zo in dat ze niet afzakken, maar ook niet knellen. Je moet voldoende steun halen uit deze bandjes. Wanneer je de schouderbandjes al op de strakste stand hebt zitten, rest er ook niets anders dan een nieuwe BH te kopen.

3. Ga zorgvuldig met je BH om

Wanneer je een nieuwe BH precies moet aanschaffen is afhankelijk van veel factoren. Zo gaat een BH die je met de hand wast over het algemeen langer mee dan een BH die in de wasmachine wordt gewassen. Stop je BH ook nooit in de droger en laat je BH altijd liggend drogen. Hierdoor blijft de kwaliteit van jouw BH het beste. Uiteraard zijn er nog andere factoren die erop wijzen dat jij een nieuwe BH moet aanschaffen. Zo kan je BH dusdanig beschadigd zijn dat hij niet meer de steun biedt die een goede BH zou moeten bieden. Ook kan een BH zelfs gaan irriteren door beschadigingen. Andere redenen om een nieuwe BH te gaan kopen zijn onder andere: een te grote of te kleine cupmaat of wanneer hij simpelweg niet lekker meer zit.

Waarom je eens in de zoveel tijd een nieuwe BH moet kopen

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren. Geregeld een nieuwe bh kopen is dus belangrijker dan je denkt. Controleer ook regelmatig of jouw BH nog wel lekker zit en de juiste steun biedt. Twijfel je? Ga dan naar een lingeriewinkel voor advies! Annadiva Lingerie heeft een collectie in een klassieke stijl waar ik heel erg van hou. De Ana collectie van Panache, en dan vooral de oudroze exemplaren (Ana Plunge), vind ik echt helemaal geweldig. Shop ze :)

 

Meer fashion artikelen lezen

 

Kende je deze tips al?

 

Dit artikel is een samenwerking.
Afbeeldingen: Annadiva Lingerie

Delen:

5 Reacties

 1. 3 februari 2021 / 11:12

  Wat een fijne tips! Je artikel leest ook heerlijk weg, daar houdt ik wel van. Ik heb het inderdaad eerder gehoord dat ze na een jaar vervangen moeten worden, maar eigenlijk houdt ik mij daar niet echt aan. Ik blijf ze maar door dragen en achteraf denk je dan, hmmm het zit niet zo lekker. Dan doe ik hem pas echt weg de laatste tijd.

 2. 12 februari 2021 / 07:20

  Oh ik zou dat ook echt vaker moeten doen! Fijn artikel om te lezen.

 3. 15 februari 2021 / 16:03

  Ik heb vaak bh’ s die wel wat langer mee gaan dan een jaar. Maar ik heb er ook minimaal vijf in huis voor de afwisseling.

 4. 18 februari 2021 / 17:45

  Ik vervang ze om de 7 maanden want dan slijten ze.

 5. 19 maart 2021 / 20:12

  Bh’s moet je zeker vervangen vaak raak ik eraan verslaafd en wil ik het niet weggooien. Ik koop vaak nieuwe erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *