Feel Good Store Blog | Bestellingen mooi inpakken

Bestellingen mooi inpakken

Het is een van mijn favoriete dingen om te doen als eigenaar van een klein bedrijf: bestellingen mooi inpakken! Op TikTok ben ik helemaal verslaafd aan die inpakfilmpjes. Heerlijk. Hoe mooier, hoe beter. Ik leg je in deze blog uit hoe jij ook je bestellingen mooi kunt inpakken voor klanten en waar je je dozen, labels, etiketten en nog veel meer kunt bestellen!

Je bestellingen mooi inpakken

Wanneer je een klein bedrijf hebt of wil beginnen, komt er een hele hoop op je af. Vaak begin je met het verzinnen van een merknaam en maak je een logo. En dan ben je zo blij dat je erop los fantaseert: jouw shop gaat geweldig worden! Maar het echte werk moet nog beginnen! Hieronder een lijstje van dingen die je nodig hebt om je bestellingen mooi in te pakken:

1. Kartonnen dozen

Natuurlijk heb je kartonnen dozen nodig. Een kleine bestelling kan ik via een luchtkussenenvelop versturen. Maar bij een grote order heb ik een stevige doos nodig, om de soms ‘hobbelige’ verzending aan te kunnen. Mijn favoriete verzenddozen zijn de brievenbus-, de post- en de autolock dozen.

2. Stempel

Ik heb een stempel laten maken met het logo van mijn winkel. Dat staat mooi aan de binnenkant van de doos. Het is een droom van mij om in de toekomst custom made postdoosjes te hebben. Met mijn logo in goudfolie bedrukt aan de binnenkant. Zo mooi!

3. Vloeipapier

Zijde- of vloeipapier is een dun soort papier, dat zacht aanvoelt. Het is heel mooi om eerst in de doos vloeipapier te leggen en daarop de bestelling te leggen. Je sluit het papier mooi af met een (logo)sticker.

4. Noppenfolie

Noppenfolie, of bubbeltjesplastic, gebruik ik voor breekbare producten. Ik pak het erna nog wel in met inpakpapier, omdat ik dat plastic niet zo gezellig vind staan als je het uitpakt.

5. Luchtkussenenveloppen

Ik noemde het hierboven al, maar kleine bestellingen verzend ik via de brievenbus met luchtkussenenveloppen. Ze zijn volledig gevoerd met een noppenfolie en beschermen je product daarom goed.

6. Verpakkingsmateriaal

De bestelling zelf kun je op zoveel manieren mooi inpakken! Voor oorbellen gebruik ik bijvoorbeeld een plastic zip lock zakje, met het Feel Good Store logo erop. Of ik gebruik een mooi sieradendoosje met het logo sticker erop.

Bestellingen mooi inpakken voor kerst

7. Inpakpapier

Wanneer de bestelling van verpakkingsmateriaal is voorzien, pak ik het altijd mooi in. Dat kan met inpakpapier. Of ik stop het in een mooi papieren cadeauzakje. Wanneer het ingepakt is, sluit ik dit mooi af met een (logo)sticker. Voor kerst pak ik het extra mooi in, met stevig en dik kraftpapier. Ik maak een mooie strik met een touwtje en stop er een kaartje en een takje eucalyptus bij. Mijn klanten vinden dit echt superleuk!

8. Stickers

Zoals eerder genoemd gebruik ik een logosticker om het vloeipapier te sluiten. Ook gebruik ik lieve stickers met een mooi hartje erop, of met de tekst Thank You om een cadeauzakje mee te sluiten of op de voorkant van een luchtkussenenvelop te plakken. Ook gebruik ik een logosticker voor mijn sieradendoosjes.

9. Verzendlabels

Wist je dat merken die ervoor zorgen dat je echt een beleving ervaart als je het uitpakt, veel populairder zijn? Je verpakking en verzending is dan ook een heel belangrijk onderdeel van je bedrijf. Het staat bijvoorbeeld professioneler wanneer  je een verzendlabel op de doos plakt. Daar kun je een labelprinter voor gebruiken. Dat is een eenmalige investering, maar je hebt er zoveel plezier van!

10. Diversen

Een handgeschreven kaartje, een klein cadeautje erbij (kunnen gewoon een paar leuke stickers zijn) en een ‘care-card’ dat laat zien hoe je het beste kunt omgaan met het product, creëren die extra beleving. In het begin stuurde ik bij elke bestelling als cadeautje een lekkere 1-stuks-verpakking-stroopwafel mee. Maar dat werd op een gegeven moment veel te duur, hahaha!

11. Verpakkingstape en tape dispenser

Maak het jezelf makkelijk met een tape dispenser. Stop er een rol verpakkingstape op en je kunt een stuk sneller dozen dichtplakken.

En nog veel meer

Ik kan over dit onderwerp echt boeken vol schrijven, zo leuk! Er is nog zoveel meer over te vertellen. Bijvoorbeeld over de opslag van de producten bij mij thuis. Wist je dat ik alle artikelen op mijn zolder bewaar in een magazijn rek? In gelabelde mandjes? Grotere producten bewaar ik gestapeld, op stevige pallets, zodat het niet in contact kan komen met de vloer.

Bestellingen mooi inpakken: meer inspiratie nodig?

Vond je het leuk om dit te lezen en heb je nog veel meer inspiratie nodig? Check dan mijn bord op Pinterest met allemaal leuke inpakideeën! Bijna alles wat ik opgenoemd heb in deze blog, is verkrijgbaar bij Logistiekconcurrent. Je kunt er je (custom made) dozen, labelprinter en verzendlabels, enveloppen, verzendzakken, postweegschaal en nog veel meer krijgen. Ik vind het heerlijk dat ik op één plek meteen terecht kan voor veel dingen. Ik wens jouw heel veel succes met je kleine onderneming. Laat je me in de comments weten wat voor bedrijf jij hebt? Vind ik leuk!

 

Heb jij nog meer leuke inpaktips?

 

Liefs, Amina

Feel Good Store logo FGS

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

Delen:

10 Reacties

 1. Kijkje in huis en tuin
  27 juli 2023 / 08:52

  Ik had vroeger een kraamcadeau website, daarbij was inpakken erg belangrijk, eigenlijk is het je visitekaartje van je bedrijf.

 2. 27 juli 2023 / 10:18

  Goed dat er zo veel mogelijkheden zijn om iets in te pakken. Het is ook altijd veel mooier om zo te krijgen vind ik.

 3. Irene
  27 juli 2023 / 11:05

  Ik vind het altijd leuk om iets te krijgen wat met zorg is ingepakt of met een persoonlijk briefje of kaartje.

 4. 27 juli 2023 / 13:07

  Dingen mooi inpakken geeft net wat extra’s. Ik merk dat ik als ontvanger ook extra blij wordt van een pakje als ik zie dat er aandacht aan het inpakken is besteed.

 5. 27 juli 2023 / 15:14

  Wat een leuke tips! Ik vind zo’n kaarsenvet verzegeling ook altijd erg tof.

 6. Claire
  27 juli 2023 / 16:18

  Leuk, leuk! Ik ben dol op spulletjes mooi inpakken. Ik vind gedroogde bloemen ook altijd een nice touch geven. En het ruikt zo lekker!

 7. 27 juli 2023 / 17:53

  Een mooi ingepakt pakket is echt een feestje om uit te pakken

 8. 27 juli 2023 / 18:49

  Leuke tips! Ik vind het cadeautje inpakken nog belangrijker dan de inhoud
  Dan is er ook echt moeite voor gedaan.

 9. 28 juli 2023 / 15:49

  Ik vind het erg leuk als een pakketje met zorg is ingepakt. Maar wat ik eigenlijk nog liever zie, is dat een bedrijf duurzaam verzend. Hergebruikte dozen, opvulmateriaal dat biologisch afbreekbaar is en niet al teveel poespas erbij.

 10. 30 juli 2023 / 10:16

  Tegenwoordig recycle ik inpakpapier vaak omdat ik het zonde vind hoeveel papier het kost. Maar leuk inpakken blijft heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *