Beauty Review | HEMA Flora body cream No. 78 + swatch!

Beauty Review Flora body cream No. 78

In mijn Lovely things winactie blog beschreef ik al kort dit fijne product en beloofde ik er een blog aan te wijden: de HEMA Flora Body Cream No. 78!!! Waarom hebben we een goede body cream nodig, hoe ziet deze cream eruit, wat zegt HEMA over dit product, wat is mijn ervaring, wat zijn de ingrediënten en hoe duur is het eigenlijk? Lees gauw verder!

Waarom smeren zo belangrijk is

In september ging ik op zoek naar prachtige must haves voor een winactie. Ik vond deze heerlijke Flora body cream bij de HEMA! Maar waarom hebben we een body cream nodig en is smeren zo belangrijk? Je huid verzorgen is vooral met deze regenachtige en koude dagen een must. Je huid kan nu ruwer en droger aanvoelen. De vochtbalans van je huid is minder goed op peil met koud en vochtig weer en dat komt bijvoorbeeld doordat we nu veel warmer/heter douchen. Ook ‘vergeten’ we onze huid eigenlijk een beetje in dit jaargetijde. Voor mij bijvoorbeeld is het gebruiken van een body cream nu ook wel even een dingetje…het staat veel minder hoog op mijn prioriteitenlijstje. Het zonnetje zorgt er automatisch voor dat ik sneller een body crème of een beschermende zonnebrand pak! Alles zit nu ook zo ingepakt in dikke jassen, vesten, lange truitjes en sjaals…Een goede hydraterende body cream is dus super belangrijk, maar wanneer een crème lekker ruikt en er mooi uitziet, scheelt dat natuurlijk ook al de helft! Dit product heeft voor mij al deze kenmerken!

HEMA body cream Flora No. 78
De verpakking

Ik beschreef de verpakking al eerder kort in mijn winactie blog: de verpakking is mooi basic waardoor deze pot juist opvalt. De pot is van transparant plastic en gevuld met de witte crème, met erop een aluminium deksel. De verpakking doet me denken aan het landelijke wat nu zo ontzettend trendy is en waar ik heel erg van hou! In de badkamer staat deze pot mooi hoor! De groefjes in de rand van het deksel zijn mooi van detail en bedoeld om de deksel er makkelijk af te draaien. Het label: ook goed over nagedacht! Dik stevig papier met kartels aan de linkerkant, sooooo pretty! Mooi bedrukt en prachtig afgewerkt. Het label doet me ook wel denken aan de verpakkingen van die ouderwetse Franse zeepstukken die heel geurig ruiken.

Wat zegt HEMA over dit product

HEMA zegt op hun online website dat deze cream geschikt voor dagelijks gebruik en dermatologisch getest is. Het is een bodycrème met de geur van jasmijn en orchidee. Een blijmaker voor beauties! Nou, daar ben ik het helemaal mee eens!!

Mijn ervaring

De deksel draai ik er makkelijk af door de groefjes. De geur van deze body cream is fantastisch! De jasmijn en orchidee geven samen een heerlijk zachte zoete geur af die ik niet te overheersend vind. Geur is voor mij heel belangrijk en deze maakt me instant happy!!! De cream ziet er mooi wit uit en is wat dikkig, maar absoluut niet stroperig.

Flora body cream
Hou ik van! Ik hoef ook niet een te dunne waterige lotion…Flora is een zachte vochtinbrengende crème die dus niet te crèmig is en snel intrekt. Wel is het een body cream waarvan je voelt dat die er zit! En dat heel snel intrekken maar wel voelen is een knappe combinatie! Hij smeert heel makkelijk uit en voelt lekker fris aan. Ja hoor! HEMA is lekker bezig! Maar wat zit er eigenlijk in?

De ingrediënten

Aqua, Ethylhexyl Stearate, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycerin, Cyclopentasiloxane, PEG-100 Stearate, Butyrospermum Parkii Butter, Dimethicone, Phenoxyethanol, Parfum, Sodium Polyacrylate, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Cyclotetrasiloxane, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Iminodisuccinate, Piroctone Olamine, Citric Acid.

HEMA body cream Flora
Wil je een lekker ruikende en snel intrekkende budget body cream, die de verwachtingen overtreft en je huid fijn verzorgt? Dan adviseer ik je deze!

Wat?  Flora body cream No. 78
Artikelnummer? 60.65.0009
Waar? HEMA
Moet ik ergens op letten? Ja, deze lekkere cream is niet in elk HEMA filiaal volop verkrijgbaar. Je kunt dus beter eerst de klantenservice bellen en met het artikelnummer hierboven informatie opvragen
Telefoonnummer Klantenservice HEMA: 020-224 2424
Prijs? Ja, ongelooflijk, maar een heel mooi budget-prijsje van € 4-, (NL) en € 4,50 (BE) voor 200 ml

HAPPY SHOPPING!

Heb jij deze
body cream van
HEMA wel eens
geprobeerd?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

5 Reacties

 1. 7 november 2015 / 19:19

  Oei, ik betrap mezelf er even op dat ik mijn huid echt bijna nooit insmeer in de herfst/winter. Niet goed inderdaad! Ik zou deze bodycream alleen al kopen om het potje, ziet er echt té leuk uit :)

  • Amina
   Auteur
   7 november 2015 / 19:42

   Hi Mylou! Inderdaad, té leuk :) Smeren, smeren, smeren ;-) xxx

 2. 8 november 2015 / 11:35

  De geur klinkt wel erg lekker zeg :D Ik smeer me bijna elke dag wel in! Heerlijk om jezelf even te verwennen

  • Amina
   Auteur
   8 november 2015 / 13:10

   Goed zo! ‘YOU-time’, heel belangrijk ;-)

 3. 25 april 2016 / 20:17

  Lijkt me wel een heerlijke geur! Alleen daarom zou ik hem al willen proberen. Zelf hou ik ook niet zo van die dunne bodylotions. Geef mij maar lekker vettig en dik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *